Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Överrödå

Överrödå

450 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Boarea 0 kvm

Byggnad

Byggnadstyp Västerbottensgård
Byggnadsår
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Stengrund
Stomme: Timmer
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Rödå 1:28

Övriga byggnader

Fristående lada står på fastigheten.

Allmänt om fastigheten

Kommentar Då fastigheten inte är bebodd finns det ingen beräknad driftkostand.
Tomt
Areal: 2785 kvm
Vatten/avlopp Finns inget avlopp Vatten (djupborrad) egen brunn finns i dag på grannfastigeheten, servitut går att ordna.
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Ånäset GA:1 Förmån, Officialservitut: Väg, 2404-15/21
Västerbottensgård vid unik Vindelsälvsmiljö i Överrödå! Ett stycke byggnadskultur med historiska vingslag från 1800-talet. Högt läge med hänförande utsikt över älv och landskap. Vacker byggnad med fin stengrund, timmerstomme, delvis bytta golvåsar. Renoveringsbehov. Bra pendlingsmöjligheter med Umeå o Vindeln.
Västerbottensgård vid unik Vindelälvsmiljö i Överrödå! Mitt i byn i lantlig idyll står denna välbevarade Västerbottensgård med anor från 1800-talet. Fastigheten står på ett högt läge och har en hänförande utsikt över Vindelälven och jordbrukslandskapet. Ett stycke byggnadskultur med fin stengrund, timmerstomme, delvis bytta golvåsar och värdefull för sina historiska vingslag. Sommarställe eller åretrunt? Fastigheten har stora renoveringsbehov (totalrenovering) och vänder sig till en köpare som drömmer om möjligheten att överta ett unikt objekt i en fantastisk miljö, där allt får ta sin tid.

Övre plan är delvis oinrett. Det finns inget avlopp på fastigheten, vatten går att ordna med ett servitut på grannfastigheten (djupborrad brunn).

Här bor ni med pendelavstånd till Umeå och Vindeln. Jaktkort för småviltsjakt och fiskekort går att lösa. Vid älven finns badplats och även möjlighet till båt. I byn finns Bagarstuga och Bygdegård som går att hyra. Bra kommunikationer med Umeå och Vindeln (busshållplats finns).

Fastigheten ligger utanför detaljplan. Ligger i anslutning till Överrödå naturreservat.

Området

Överrödå ligger i Vindelns kommun och ligger strax söder om Rödåns utlopp i Vindelälven. De närmaste tätorterna är Tavelsjö (ca 10 km), Vindeln (ca 20 km), Vännäs ( ca 26 km) och Umeå (ca 39 km). Länsväg 363 passerar utanför byn. Gå in på Rodabygden.se och läs mer om området.

Närservice

I närliggande byn Rödåsel finns Rödåsel Skola, som ligger i en naturskön miljö. Närheten till skogen, vattnet (Vindelälven) och landsbygdskulturen sätter sin prägel på skolan samt undervisningen. Det är ca 35 elever, från förskoleklassen upp till årskurs 5. I Rödåbygden finns ett rikt föreningsliv som bidrar till att barnen har en aktiv fritid. Detta yttrar sig bland annat i ridning på belyst ridbana, innebandy, gympagrupper m.m. Ett visst samarbete mellan föreningslivet samt skolan finns redan och kommer förmodligen att utvecklas ytterligare. Överrödå har en bygdegård och bagarstuga man kan hyra. I närliggande byn Rödåsel finns lantbrevbärare, äldreomsorg i hemmet, dagmammor, hundhotell, snickeri och sågar, verkstäder, antikaffär och konsthantverkare.

Kommunikation

Busskommunikationer finns med Umeå och Vindeln.

Övrigt

Rödåbygdens IK bedriver både fotboll och skidträning (längdåkning och rullskidor). Fiber via Tavelsjö byanät. I området runt Överrödå/Rödåsel finns badplatser, fiskemöjligheter, ridning, jakt, skjutbana, fotbolls- och ridplan, gym, gymnastiklokal, elljusspår, forspaddling, grillplatser och cykelleder på landsväg och MTB.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter