Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Idunsgatan 73

Sofielund Malmö

3 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Bostadsfakta:

Antal rum 3,4 rum varav 1 - 2 sovrum
Boarea 120 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans parhus
Byggnadsår 1885
Uppvärmning Luftvärmepump+kamin
Energideklaration
Utfärdad den 13 november 2012
Byggnadssätt
Grundläggning: krypgrund+källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2+3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Intagan 13

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 30 151 kr/år
varav
El: 16 000 kr
VA: 3 500 kr
Renhållning: 2 500 kr
Försäkring: 3 151 kr
Övrigt: 5 000 kr
Beräknat antal pers: 3
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Posten Övrigt är ved att elda med. Vintern 2011 installerades kamin och sommaren 2012 tilläggisolerades huset samt förseddes med energiglasrutor på bottenvåningen.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 003 000 kr varav mark 1 255 000 kr
Summa pantbrev 530 600 kr
Tomt
Areal: 658 kvm
Tomtbeskrivning Stor trädgård med gräsmatta och stenbelagd uteplats. Ett rymligt förråd, renoverat inifrån med klinkergolv och träväggar. Ett stort uterum med glasväggar, klinkergolv samt vita väggar.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
Ett tillfälle att förvärva en unik fastighet från 1885! Mitt i city men med lugnet utanför knuten finner vi detta fantastiska hus där gammalt möter nytt! Välkomna!
Centralt i Malmö, med närhet till det mesta, döljer sig detta enastående parhus. Med varsam hand har man renoverat och skapat en enkel elegans som både är modern och bevarar unika detaljer från 1885. Välkomna!

Hall
Redan när vi gläntar på dörren in till hallen möts vi av en öppenhet och rymd som genomsyrar hela huset. Fötterna vilar vi på ett klinkergolv i varma toner. Golvet är inte bara lättskött utan fungerar även som en snygg kontrast mot vitputsade väggar och en arkitektdesignad trappa i modernistisk stil. Här finns förstås plats för avhängning och det som inte platsar döljer vi snabbt i förrådet under trappan. Praktiskt!

Övervåning
Vi börjar med att ta ektrappan upp till övervåningen där vi trampar på ett gediget furugolv och möts av ett otroligt ljusinsläpp från de stora fönstren mot trädgården. Vitputsade väggar och öppenheten mot taknock ger extra rymd medan framtagna takbjälkar skapar karaktär och gör rummet till något alldeles extra! Halvväggen som omgärdar trappan skapar en naturlig sovhörna där man enkelt rymmer en stor dubbelsäng och en bokhylla, byrå eller ett skrivbord för den som önskar. Snedtaket gör också sitt och skapar en rymlig klädkammare som slukar allt från kläder, skor till övriga textilier. Och någonstans på övervåningen finns även ett hemligt lönnfack som inte bara kan vara praktiskt utan även förstärker den nostalgiska känslan av att man befinner sig i ett hus från en svunnen epok. Innan vi går ner tittar vi än en gång ut över trädgården, blicken stannar vid en svartlaserad pergola och två träd som från varsin sida av gräsmattan liksom tar varandra i hand. Lugnet i denna anblick gör det svårt att förstå att man befinner sig mitt i stan. Mitt i Malmö.

Sovrum
Vi tar oss ner för trappan och går in i det mindre sovrummet till vänster. Här återfinner vi furugolvet, takbjälkar och vitputsade väggar samt två fönster inramade av en platsbyggd bokhylla som ger rummet ytterligare karaktär. En likadan bokhylla återfinner vi sedan i matsalen/vardagsrummet.

Badrum
Vägg i vägg väntar badrummet, generöst tilltaget med helkaklade väggar i sobert vitt och ett antracitgrått skiffergolv med värmeslingor. Stor kommod med förvaring samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare sköter den praktiska delen, medan en rymlig dubbeldusch mittemot en ännu större spegel gör detta badrum till något synnerligen speciellt! Inte nog med det, bredvid toaletten finns en glasdörr ut mot trädgården.

Kök
Vidare tar vi oss till köket, där man skapat en öppen planlösning mot både hallen och matsalen. Även här imponeras vi av rymden, tegelväggen över induktionshällen samt ljuset från flera fönster mot trädgården. Den moderna köksinredningen samspelar med det rustika. Vita skåp och luckor utgör snygg kontrast till svartbetsade bänkskivor och rått kärnvirke av ek. Tillsammans skapar de en känsla av enkel och unik design. Tack vare god planering finns här både gott om förvaring, avställningsytor samt plats för mindre matbord.

Matsal/Vardagsrum
Från köket följer vi furutiljorna mot matsalen och vardagsrummet. Här dominerar den vackra gamla tegelväggen med sina varma nyansskiftningar. Ett genomgående ljusinsläpp skapar rymd och generösa kvadratmeter ger möjlighet att bjuda gäster på middag! Vid en klack i tegelväggen, som bär en lika synlig som ståtlig takbjälke, slutar matsalen och vardagsrummet tar vid. Rummen delar den gamla tegelväggen, men där matsalen har ett stort fönster och en vitputsad vägg för rymd och transparens, omsluts vardagsrumsfönstren av en vacker och trivsam platsbyggd bokhylla. Och mitt i rummet stoltserar en kamin som sprider värme och trivsel under det kalla vinterhalvåret.

Trädgård
Från köket finns ännu en dörr ut mot den stora och vackert anlagda trädgården. En egen värld mitt i staden. Först möter oss en stenbelagd uteplats, kantad av gamla gatstenar. Gräsmattan ger möjlighet för all tänkbar lek och avkoppling. Ju längre in du går desto längre bort från staden kommer du. Till vänster flankeras du av ett större förråd, utvändigt helt klätt av murgröna, och inifrån renoverat med klinkergolv och vitlaserad träpanel. Vägg i vägg följer ett stort uterum med skjutbara glasdörrar där man mer än gärna vistas såväl tidig vår som sen höst. Uterummet övergår i en plattsatt uteplats under ett utskjutande träd. Underbart!

Ett boende utöver det vanliga!
Välkomna!

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter