Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Katedervägen 14

Mårtens Fälad Lund

4 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 123 kvm + 121 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Fjärrvärme (1984)
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 16 maj 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegelpannor/Papp
Utv. plåtarbete: Koppar
Övrigt Stenlagd och delvis överbyggd uteplats i söder och väster.

Övrig info om huset:
- Huset är ett Hultsfredshus.
- Fiber-bredband via Telia indraget med uttag i källaren.
- Tv via Boxer idag.
- Larmutrustning via Sector Alarm finns att överta om köparen väljer samma leverantör.
- Nyare vattenledning in till huset då den äldre läckte ca 1981. Inga andra skador upptäcktes.
- Radonmätning utförd 1991 och 2007, båda med resultat under 50 Bq/kubikmeter (dvs långt under riktvärdet på 200)
- De nyare fönsterna är från 2015.
- Vattenutkastet på västergaveln har aldrig använts, säljaren kan därför inte garantera funktionen.
Fastighetsbet. Katedern 7

Övriga byggnader

Garage med förrådsdel och plats för en bil. Garaget nås både från framsidan och baksidan. Den södra delen av garaget är tillbyggd utan bygglov. Ansökan om bygglov är inlämnad i maj 2016.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 41 328 kr/år
varav
Uppvärmning: 21 825 kr
El: 8 441 kr
VA: 3 721 kr
Sotning: 281 kr
Renhållning: 3 721 kr
Försäkring: 3 339 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 243 000 kr varav mark 1 755 000 kr
Summa pantbrev 80 100 kr
Tomt
Areal: 906 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde 1/9 eller enl. ök
Samfällighet/GA Last, Avtalsservitut: Ledning, 12-IM3-65/370
Välhållen familjevilla med vacker 1960-talsarkitektur och en av Lunds finaste trädgårdar på trivsamma Mårtens Fälad. I området finns flera förskolor, skolor och lekplatser. Centrum nås på några minuter med buss och cykel. Välkommen på visning!
Välhållen familjevilla med vacker 1960-talsarkitektur och en av Lunds finaste trädgårdar på trivsamma Mårtens Fälad. I området finns flera förskolor, skolor och lekplatser. Centrum nås på några minuter med buss och cykel. Välkommen på visning!
På populära Mårtens Fälad presenteras denna ståtliga familjevilla med vacker 1960-talsarkitektur, gott om utrymmen och en helt underbar trädgård i söderläge. Villan erbjuder ljusa och rymliga sällskapsytor, stort kök med matplats och möjlighet till fyra sovrum på ovanvåningen. Öppen spis, originalparkettgolv i fantastiskt skick, blyinfattade fönster och Veberödstegel skapar karaktär och påminner oss om byggåret 1965. I källaren finns gott om plats för förvaring, tvättstuga och möjlighet till både gästrum och lekrum. Trädgården som ligger i utmärkt solläge erbjuder gräsmatta, trädgårdsland, välskötta rabatter och vackra träd såsom Magnolia, plommonträd och äppelträd. Här är det enkelt att trivas med lekplatser, populära skolor och förskolor runt hörnet samt utmärkta bussförbindelser och upplyst cykelväg till centrum. Nuvarande ägare har haft huset sedan start och lämnar nu över denna ytterst välskötta fastighet till nästa ägare som får möjlighet att sätta sin egen prägel och skapa nya minnen.

ENTRÈ
Vi välkomnas in i denna underbara 1960-talsvilla till en rymlig entré med plats att hänga av sig ytterkläderna tack vare hatthylla och inbyggd garderob. Parkettgolv och panel på väggarna leder oss vidare in i villan. Vackert blyinfattat fönster påminner oss om byggåret, 1965.

GÄST-WC
Direkt till höger i entrén finner vi gäst-wc med nyare wc och handfat som matchas med blå våtrumsmatta och perstorpsplattor på väggarna.

KÖK
Till vänster om hallen öppnar köket upp sig med stor matplats, generösa arbetsytor och gott om förvaring. Detta rum nås även via köksingången och vardagsrummet vilket också gör det enkelt att ta med sig maten ut till trädgården. Vit köksinredning matchas med stenskiva, rostfri arbetsbänk, vitt kakel, ljust laminatgolv och panel på väggarna. Från såväl matplats som köksdel blickar vi ut mot framsidan och den lugna gatan. Utrustning: Spis/ugn (Elektro Helios), fläkt (Futurum) och kyl/frys (Electrolux). Frysboxar finns i källaren. Sätt-ugn ingår ej.

VARDAGSRUM
Vidare in i denna vackra villa möts vi av ett ljust och luftigt vardagsrum med utgång till den underbara uteplatsen i söder och väster. Stora fönster ger ett fantastiskt ljusflöde över renoverad originalparkett och ljusa väggar. Fungerande tidstypisk öppen spis ger härlig värme under höst och vinter men är också en snygg detalj åt rummet.

BADRUM
Via hallen kommer vi vidare till ett välskött badrum i originalutförande med våtrumsmatta och halvkaklade väggar. Utrustning: Badkar, handfat, bidé och wc.

ALLRUM
De två tidigare sovrummen har öppnats upp mot hallen och blivit ett rymligt tv-rum med fönster i två väderstreck. Parkettgolv, ljusa väggar och linneskåp. För barnfamiljen som önskar fler sovrum är det enkel att återställa rummet till den ursprungliga planlösningen med två sovrum och plats för garderober.

SOVRUM 1
På västra gaveln ligger husets störst sovrum med plats för dubbelsäng. Flera garderober skapar utmärkt förvaring. Björkparkett och gröna väggar pryder ytorna. Via klassiskt perspektivfönster blickar vi ut mot den prunkande trädgården.

SOVRUM 2
Sovrum med originalparkett, ljusa väggar och med plats för säng och skrivbord.

KÄLLARE
I anslutning till köksingången nås källaren med gott om förvaringsutrymmen, tvättstuga, wc och sällskapsrum. Här finns gott om plats för lek och för långväga gäster som vill bo över.

GÄST-WC
Gästtoalett med ljus klinkers, ljusgröna väggar samt nyare wc och handfat.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med tvättmaskin (Miele), arbetsbänk, vask och dusch.

ALLRUM
Allrum som idag används som gästrum med heltäckningsmatta och panel på väggarna i sann retrostil.

GILLESTUGA
Rejäl gillestuga med brädgolv, vit vävtapet och tre garderober. Detta rum passar utmärkt för lekrum, extra tv-rum eller tonårsrum.

FÖRRÅD
I källaren finns dessutom matförråd, två övriga förråd och ett stort pannrum som idag används som verkstad. Kassaskåpet ingår men vapenskåpet ingår ej i köpet. Hatthyllan i källaren ingår ej.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter