Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sommarbo 260

Jordbro

4 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea + Biarea 144 kvm + 20 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla med inredd vind
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 5 oktober 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 77 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Övrigt Fastigheten har del i en samfällighet som omfattas av tre sektioner:

Sektion 1 omfattar förrådsutrymme, parkeringsplatser, kvartersvägar med parkering och tillfartsvägar, gångstråk och körbara gångvägar, lekplatser och grönytor. Vidare delar av centralantennanläggningen, ytterbelysning, serviceledningar för vatten och avlopp samt dräneringsledningar, sekundärnät för fjärrvärme och byggnader för huvudcentraler samt trafikskyltar. Samtliga medlemmar omfattas av sektion 1.

Sektion 2 omfattar garagelängorna med innerbelysning och uttag. 129 medlemmar omfattas av sektion 2, dvs. fastigheter på de bilfria gårdarna.

Sektion 3 omfattar delar av centralantennanläggningen (Comhem). Samtliga medlemmar omfattas av sektion 3.

Läs gärna mer om samfälligheten på: http://tallkobben.se/foreningen/allman-information/
Fastighetsbet. Kalvsvik 11:572

Övriga byggnader

Garageplats i närliggande garagelänga (ingår i samfällighetsavgift).

Förrådsdel vid entrén och vid sidan om huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 55 891 kr/år
varav
El: 11 500 kr
Sotning: 100 kr
Renhållning: 1 780 kr
Väg, samf.: 33 996 kr
Försäkring: 8 515 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar I samfällighetsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, garageplats i länga samt underhåll av de gemensamma ytorna inom samfälligheten (vägar, lekplatser och dylikt). Samfälligheten har fattat beslut om att göra om fjärrvärmeanläggningen, vilket kommer innebära en viss avgiftshöjning framöver. Mer information om detta tillkommer. Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 781 000 kr varav mark 950 000 kr
Summa pantbrev 3 100 000 kr
Tomt
Areal: 300 kvm
Tomtbeskrivning Husets framsida ringas snyggt in av en grönskande häck under vår/sommarmånaderna. På framsidan har ni även en mindre altan perfekt att avnjuta morgonkaffet på. Här finns även ett mindre förråd för förvaring av diverse. Baksidan av huset vetter mot skogskanten och ligger i insynsskyddat läge. Här finns pool, utekök samt stor uteplats som delvis är inglasad med infravärme som förlänger utomhussäsongen.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Haninge Kalvsvik GA:3
Förmån: Officialservitut Tillträde Dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966.142
Förmån: Officialservitut Tillträde,Dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966.196
Last: Officialservitut Tillträde Dagvattenavrinning, 01-ÖSR-1966.141

Grändhus i mycket gott skick - måste ses!

Välkommen till detta välplanerade gavelhus som har ett utav det bästa lägena i Sommarbo. Huset ligger beläget längst in i området och gränsar åt allmänning samt skogskanten vilket innebär att huset ligger i en insynsskyddad miljö. Husets baksida bjuder på något utöver det vanliga i området. Här finns allt för de soliga sommardagarna samt de mysiga sommarkvällarna med både pool och utekök. Detta grändhus i 3-plan bjuder på stora sällskapsytor och välplanerade ytor för den större familjen. Entréplan präglas av de sociala ytorna med kök i lantlig stil samt vardagsrum med plats för både soffgrupp samt större matgrupp för 8-10 personer. Här finns även lyxen med en separat tvättstuga. Husets andra våningsplan består av tre välplanerade sovrum samt ett större helkaklat badrum. Den inredda vinden bjuder till extra utrymme som går att nyttja efter behov. I dagsläget disponeras utrymmet med en walk in closet samt ett allrum/tv-rum, perfekt utrymme för barnen eller för din hobby. Gränduset har genomtänkta förvaringslösningar såsom walk in closets, förråd och garderober. Huset är i mycket fint skick och utstrålar en hemtrevlig känsla - här är det bara att flytta in.

Sommarbo ligger i ett naturnära och barnvänligt område men samtidigt i direkt närhet till kommunikationer och närservice. Inom gångavstånd finner ni ett flertal förskolor/skolor samt kommunikationer med bussar samt pendeltåg som tar dig till Stockholm city på under 50 min. Här bor du i ett lugnt och tryggt område med välskötta innergårdar, fina lekplatser och vackra naturomgivningar med motionsspår, fotbollsplan och grönskande parker runt knuten. Området är naturskönt och närheten till exempelvis populära Rudan är ett stort plus. Här erbjuds fiske, skridsko- och skidåkning under vintertid. På ca 20 minuters bilfärd nås både skärgårdsidyllen Dalarö och Gålö men även centrala Stockholm om så önskas.
ENTRÉ
När ni kliver in i huset möts ni av en stor och välkomnade möblerbar hall med gott om förvaringsmöjligheter samt en öppen planlösning mot kök och vardagsrum. Här finns idag hatthylla med goda avhängningsytor. Det finns möjligheter till att sätta in garderob med till exempel skjutdörrar om mer förvaring önskas. Väggarna är beklädda med vit träpanel och på golvet ligger ett ljust klinkergolv vilket bidrar till att hallen känns ljus och luftig.

KÖK
Husets hjärta går i en lantlig/klassisk stil med gott om förvaring med både över och underskåp där överskåpen snyggt blandats med vitrinskåp. De vita skåpluckorna i trä har snyggt matchats med träpanel på väggarna samt ett stilrent vitt kakel ovanför bänk. Köket är utrustat med fullstor kyl/frys, spishäll, ugn, köksfläkt samt diskmaskin. I köket finns det även plats för mindre matgrupp för 4 personer.

VARDAGSRUM
Entréplanet präglas av de sociala ytorna och vardagsrummet bjuder in till stora sällskapsytor. Rummet präglas av det härliga ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna där gavelläget på huset bidrar till ett extra fönster som gör att rummet känns större och luftigare. Här finns matsalsdel för det lite större middagssällskap samt en mysig braskamin som bidrar till en mysigare känsla samt uppvärmning av huset. I vardagsrummet finns det även plats för större soffgrupp samt tv-möbel. Från vardagsrummet finner ni utgången till huset helt fantastiska UTEPLATS. Denna uteplats är något utöver det vanliga med en stor trädäckad altan under tak samt inglasad med infravärme som förlänger sommaren. Här finns allt som går att önska, plats för matgrupp invid uteköket som är utrustat med kyl/frys, fritös samt diskho och bra med arbetsytor. Det finns även plats för loungdel för återhämtning efter ett dopp i poolen. Den trädäckade altanen fortsätter sedan ut och går runt hela poolområdet där det finns ytterligare plats för solstolar och skönt häng precis intill poolen. På playa del sommarbo finns allt för de lata sommardagarna och sena kvällarna.

DUSCHRUM
På entréplanet från hallen når ni husets duschrum som är utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, WC, tvättställskommod samt handdukstork. Duschrummet är helkaklat och i taket sitter spotlights.

TVÄTTSTUGA
En av de stora fördelarna med detta hus är den separata tvättstugan. Här finns gott om förvaringsutrymme samt bra med plats att hantera eventuella tvättberg som snabbt växer sig stora. I tvättstugan har ni en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I övrigt finns det tvättställ samt en bra arbetsbänk för att till exempel vika kläder på samt över- och underskåp med bra förvaring för handdukar och lakan etc.

ÖVERVÅNING

SOVRUM 1
Detta rymliga sovrum används idag som husets hemmakontor. Det här sovrummet har med sina två fönster ett fantastiskt ljusinsläpp men det finns även en möjlighet att dela av detta rum till två mindre sovrum om behovet finns. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med stor garderob med spegeldörrar. På övervåningen finner ni även en rymlig KLÄDKAMMARE med bra förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 2
Husets andra sovrum som ligger rakt över från det första sovrummet och är i dagsläget inrett som husets hobbyrum/gästrum. Storleken på rummet gör att det passar utmärkt som ett stort sovrum med plats för större säng, klädförvaring samt skrivbord/hobbyhörna. Även detta sovrum är ljust med vita väggar, vitt tak och ljust parkettgolv samt två fönster som bidrar till ett ökat ljusinsläpp.

SOVRUM 3
I dagsläget disponeras detta sovrum som husets master bedroom. Här har ni allt att önska för ett mysigt sovrum med vitmålade väggar samt en diskret fondvägg. Det finns gott om utrymme för större dubbelsäng, samt mysigt läshörna invid fönstret med utsikt mot naturen. Från sovrummet kommer ni även ut på BALKONGEN som vetter mot husets baksida mot skogskanten i fritt läge.

BADRUM
Stort och rymligt helkalkat badrum i ljusa färger. Badrummet är utrustat med bubbelbadkar/hörnbadkar, WC, kommod i äldre stil samt badrumsskåp med spegel ovanför kommoden i samma stil. Här finns gott om utrymme att sätta in extra förvaring med toalettskåp. Spotlights i taket samt fönstret bidrar till att badrummet får ett härligt ljus.

INREDD VIND
Detta utrymme används idag som allrum/tv-rum samt walk in closet. Här är det bara fantasin som sätter stopp för vad rummet kan användas till. Beroende på behov finns det många varianter. Vad sägs som tonårsboende där de kan härja fritt eller varför inte inreda det som ert egna master bedroom med er egna walk in closet. Om sovrummen på övervåningen disponeras som sovrum går vinden utmärkt att använda som huset kontor eller hobbyrum.

Området

I området finns ett flertal förskolor/skolor inom gångavstånd. Dels har ni Montessoriskolan Fredsduvan samt Kvarnbäcksskolan som har både förskola, årskurs 1-5 samt fritidshem. Flera stora grönområden finns i direkt anslutning till området samt Rudan, Torvalla, Hanveden (Haribohallen), Sörmlandsleden, Tyresta, närhet till skärgården m.m. Det finns även en spårcentral med bl.a. ett elljusspår. Se gärna vidare information på www.haninge.se för mer information om fritidsutbudet i kommunen. I närområdet finns även ett flertal golfbanor samt ridhus.

Närservice

Inom gångavstånd ligger centrum med närbutik och apotek. Några kilometer bort ligger Haninge Centrum med ett flertal butikskedjor, mataffär, systembolag samt restauranger.

Kommunikation

Fån Jordbro går både direktbuss till Gullmarsplan, buss 810 och buss till Handen. Från Jordbro till Gullmarsplan tar det ca 25 minuter. Det går även pendeltåg till Stockholm respektive Västerhaninge/Nynäshamn. Restid Jordbro / Stockholm city ca 40 minuter. Med bil från Jordbro kommer man snabbt ut på motorvägen och det tar t.ex. ca 10 minuter till Farsta och en kvart till Globen.

Parkering

Inom området är biltrafik förbjuden förutom vid av/pålastning. I samfällighetsavgiften ingår garageplats sedan är det fri parkering på samfällighetens parkeringsplatser.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter