Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Örby Sommarstad, Strandängsvägen 12

Örby Sommarstad Helsingborg

365 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 1 rum
Boarea + Biarea 30 kvm + 10 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp Fritidshus
Byggnadsår
Uppvärmning Direkt El
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Helsingborg Örby 18:1

Övriga byggnader

Krav på kommuntillhörighet.
Permanentboende tillåts ej

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 4 678 kr/år
varav
Väg, samf.: 3 178 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar Samfällighetskostnaden på 3178 kr är för sopor och el. Arrende avgiften för 2018 är 4,70 kr per kvadratmeter. Driftskostnaden är beräknad på uppgifter från säljaren.
Taxeringskod 211
Tomt
Areal: 400 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Samfällighet/GA Ett nytt arrendeavtal kommer att upprättas 2020.
Trivs du utomhus och har du gröna fingrar? Då är du varmt välkommen till denna mysiga kolonilott med mindre stuga i Örby Sommarstad. I en mycket välskött och omtyckt koloniförening hittar ni denna fina koloni. Trivsamt med kök, sovalkov och badrum med dusch, wc och tvättmaskin. På tomten har ni ett trevligt inglasat uterum, altan och en rogivande damm!
Trivs du utomhus och har du gröna fingrar? Då är du varmt välkommen till denna mysiga kolonilott med mindre stuga i Örby Sommarstad. I en mycket välskött och omtyckt koloniförening hittar ni denna fina koloni. Trivsamt med kök, sovalkov och badrum med dusch, wc och tvättmaskin. På tomten har ni ett trevligt inglasat uterum, altan och en rogivande damm

Denna välskötta stuga överlåtes med inventarier och trädgårdsredskap så som gräsklippare, trimmer och diverse verktyg. På tomten har ni även en friggebod om 5 kvm från 2017. Staketet runt tomten byttes 2017 och fritidshuset målades för ca 2 år sedan.

När ni stiger in i fritidshuset kliver ni in i det lilla köket som är utrustat med kyl, frys, spis, ugn och mikro. Här finns goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor.
Vidare från köket når ni allrummet där ni har plats till en mindre matplats. Allrummet är praktiskt inredd med en bäddsoffa och vidare finns en sovalkov med plats för en säng.

I fritidshuset har ni även ett badrum, som är praktiskt utrustat med dusch, handfat, wc och tvättmaskin.
Här kan ni med egna odlingar spendera tiden från tidig vår till sen höst och njuta av naturen. Vi ses på visning!

Örby sommarstad är en koloniförening i Helsingborgskommun. Föreningen godkänner enbart medlemmar som är folkbokförda i kommunen. Ansökan om medlemskap görs till styrelsen. Markägare är Helsingborgskommun och MEX (Mark och exploatering).

Föreningen arrenderar mark som upplåtes till medlemmarna mot avgift. Medlemmarna måste iakttaga föreningens regler och stadgar samt gällande kontrakt med markägaren. Ett nytt arrendeavtal kommer att upprättas 2020.

Som medlem i föreningen betalar man en inträdesavgift på 1500 kr. Kostnader för 2018 är en arrendeavgift på 4,70 kr per kvadratmeter. Till föreningen tillkommer även en årlig avgift på 3178 kr för sopor och el. Budget samt kommunens arrendekostnad avgör för varje år, årets kostnad. Föreningen strävar efter att hålla kostnaderna nere.

Överlåtelsen av kolonilotten görs i befintligt skick.
Som medlem i föreningen har men en viss arbetsplikt för att hålla området i så gott skick som möjligt, arbetsuppgift tilldelas på årsmötet. Arbetsplikten handlar om att delta i en av årets arbetsdagar/miljödagar ca, 4h. Till varje stuga hör också ett ansvarsområde som kan vara att klippa gräsmattan, städa toaletter och duschar. Varje stuga har ansvar för gången utanför tomten.

Minst 30 % av kolonilotten ska vara odlad.
Säsong för koloniområdet är ca från april till oktober.
Mer information finns att tillgå på föreningens hemsida:
http://orbysommarstad.org/index.html

Undantag från kravet att upprätta en energideklaration gäller för byggnader som används mindre än fyra månader per år, alternativt under en begränsad del av året om energianvändningen beräknas vara mindre än 25 procent av en helårsanvändning

Området

I närområdet har du mysiga promenadstråk runt Råån, nära till Råå strand och hamnen.

Parkering

Parkering går att hyra av förening för 300 kr i månaden, separat kö.

Bilder

Visa alla

HitCounter