Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Runstensvägen 31

Handen

6 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 203 kvm + 90 kvm
16 kvm, 25 kvm, 34 kvm, 15 kvm

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1920 tillbyggt 1999 & 2004
Uppvärmning Direkt El + Värmepump
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 22 september 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 77 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 11 st 3-glas & 5 st 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Angiven "biarea" om 90 kvm består i 16 kvm golvyta uterum i anslutning till bostadshuset, 25 kvm vinterbonad attefallshus, 34 kvm vinterbonad lokal och 15 kvm friggebod.

Tv och Bredband via fiber. Säljaren betalar idag 695 kr/mån för bredband (100/100 mbit) och basutbud för Tv.

Under åren har fastigheten genomgått flera stora renoveringar, såsom:

1998: Byte till Tiivi 3-glasfönster på merparten av fastigheten.

1999: Tillbyggnad norra gaveln, ca.37 kvm, 2 sovrum (över- & undervåning). Bygglov finns.

2002: Bygge av plank, 2 meter högt, mot angränsande tomt. Bygglov finns.

2004: Tillbyggnad västra gaveln, ca.46 kvm, kök undervåning och badrum och sovrum på övervåning. Bygglov finns.

2010: Friggebod uppförd, 15 kvm, skriftligt medgivande från grannfastighet finns.

2011: Lokal på ca 34 kvm, isolerad, totalrenoverades från grunden. Perfekt som festlokal, ateljé, kontor etc. Förberedd för installation av värmepump.

2011: Uterum byggdes, ca 16 kvm, nordvästra gaveln, bygglov finns.

2011: Gammal kvarvarande fasadpanel utbytt och målad. Ingen fasadpanel äldre än 1999. Fasadpanel på huvudbyggnaden, annexet, lokalen, och friggeboden målades senast 2011.

2011: Attefallshuset fick ny ytterpanel och målades.

2016: Attefallshuset totalrenoverades. Fungerar som självständig året-runt-bostad med 1 rum & kök med badrum, tvättmaskin, förråd på övervåning och med uteplats/altan i trädgård. Perfekt för uthyrning eller tonårsbostad. Obs. Huset hyrs idag ut för 7800 kr/mån.

2017: Ny elcentral installerad med automatsäkringar.

2017: Fiber indraget.
Fastighetsbet. Söderbymalm 3:49

Övriga byggnader

- Attefallshus om ca 25 kvm med 1 rum och kök samt helkaklat badrum (isolerat åretruntboende). Huset hyrs idag ut för 7800 kr/mån.
- Lokal om ca 34 kvm med 4 meter invändig nockhöjd (isolerat!)
- Friggebod om ca 15 kvm
- Asfalterad p-plats för upp till 6 bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 45 100 kr/år
varav
Uppvärmning: 29 300 kr
El: 0 kr (20950 kWh)
VA: 4 600 kr
Sotning: 661 kr
Renhållning: 2 139 kr
Försäkring: 8 400 kr
Beräknat antal pers: 3
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning. El-kostnad ingår i kostnadsposten för uppvärmning. Hänsyn för ev intäkter från uthyrningshus har inte tagits i beaktning. Dessa intäkter "sänker" driftskostnaden avsevärt.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 573 000 kr varav mark 1 352 000 kr
Summa pantbrev 2 058 000 kr
Tomt
Areal: 1530 kvm
Typ: Plan trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
Välkommen till denna charmiga fastighet i centrala Handen bebyggd i början av 1920-talet! Här finns ett rymligt bostadshus om 203 kvm, ett attefallshus (f.n. uthyrt för 7800 kr/månad!), en fristående lokal (kontor, ateljé, festlokal) och en friggebod.

Detta är ett boende för er med höga krav på standard, utrymme och funktionalitet. Huvudbyggnaden inrymmer i dag fyra rymliga sovrum, ett stort kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, två helkaklade badrum, en praktisk tvättstuga samt ett inglasat uterum om ca 16 kvm. Varmt välkomna!
NYRENOVERAT ATTEFALLSHUS = MÖJLIGA INTÄKTER (F.N. UTHYRT FÖR 7800 KR/MÅN!)

CHARMIG OCH STOR HUVUDBYGGNAD FRÅN 1920

FRISTÅENDE VINTERBONAD STOR LOKAL (KONTOR, FESTLOKAL, ATELJÉ, HOBBYRUM)

KÖK I SYDEUROPEISK STIL I ÖPPEN PLANLÖSNING MOT VARDAGSRUM

STOR TRÄDGÅRDSTOMT (1530 KVM!)

FLEXIBELT TILLTRÄDE (FÖRSLAGSVIS 1-6 MÅNADER)

Varmt välkomna till Runstensvägen 31 och denna unika fastighet från början av 1920-talet! Här erbjuds ett boende för de kräsna med en hög standard, generöst tilltagna utrymmen och en stor funktionalitet. Fastigheten är betydligt större än genomsnittet i området och inrymmer förutom härliga gräsytor en asfalterat uppfart med plats för upp till sex bilar.

Huvudbyggnaden inrymmer i dag fyra rymliga sovrum, ett stort kök i sydeuropeisk stil med vedspis, två helkaklade badrum, en praktisk tvättstuga, ett inglasat uterum om ca 16 kvm samt ett ljust vardagsrum med braskamin i öppen planlösning mot köket. Den öppna planlösningen ger en stor, social yta med härligt ljusinsläpp från alla håll.

Den stora och lummiga trädgården är vänd i söderläge och lämpar sig utmärkt för lek & bollsporter. Här finns en mysig berså omringad av syrener och en blandning av både löv- och barrträd bidrar till en grönskande oas. Träd och buskar gör även tomten insynsskyddad.

På tomten står förutom det stora boningshuset en Attefallsbyggnad som totalrenoverats under 2016. Huset lämpar sig utmärkt för uthyrning och inrymmer 1 rum & kök med helkaklat badrum, tvättmöjligheter och egen uteplats avskild från boningshusets uteplats. Huset hyrs idag ut för 7800 kr/mån.

I anknytning till huvudbyggnaden och dess uteplats finns en rymlig och ytterst charmig lokal om ca 34 kvm. Lokalen är isolerad och lämpar sig utmärkt som kontorsdel, festlokal, ateljé eller "hobbyrum".

Bostaden disponeras enligt:

HUVUDBYGGNAD

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter genom skjutdörrsgarderob med spegelglas direkt till vänster. Väggarna är vita och på golvet ligger sandfärgat klinker.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färgtoner. Här finns wc, inkaklat badkar, dusch, handdukstork och praktisk förvaringsmöbel med handfat.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp, vita väggar och ett ljust brädgolv. Braskamin skänker värme och bidrar till en hög trivselfaktor.

KÖK
Rymligt och modernt kök i sydeuropeisk stil som inbjuder till matlagning och umgänge. Köket har plats för ett stort matbord och här kan enkelt dukas upp med långbord för stora sällskap. Här finns gott om arbetsyta och genom flertalet lådor och skåp ges goda förvaringsmöjligheter för diverse attiraljer. De vita skåpsluckorna matchas elegant med bänkskivor i svart och maskinell utrustning i svart.

Köket är utrustat med kyl & frys i fullhöjd, ugn i arbetshöjd och diskho. På köksön finns spishäll & gasol, fläkt, diskho och ett extra kylskåp. En platsbyggd kamin/vedspis i köket skänker värme och ger en hög mysfaktor. På golvet ligger stora klinkerplattor och väggarna är vitmålade.

UTERUM
Med utgångar från köket och sovrummet nås bostadens inglasade uterum om ca 16 kvm. Stora skjutdörrspartier öppnar upp mot trädäcket som knyter samman huset med den intilliggande lokalen.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med gott om plats för förvaring och en stor dubbelsäng. Väggarna går i grå ton med undantag av en mörkare fondtapet. Fönster i tre väderstreck skänker rikligt med ljus.

TVÄTTSTUGA
Helkaklad och praktisk tvättstuga med goda förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Tvättmaskin från 2015.


OVANVÅNING

SOVRUM 2
Väl tilltaget sovrum med parkettgolv och vita väggar. Här finns plats för en stor dybbelsäng, förvaringsmöbler och skrivbordsdel om så önskas.

SOVRUM 3
Ljust sovrum med fönster mot den grönskande gården. Väggarna är vita och golvet består av ett ljust brädgolv. Plats för säng och skrivbordsdel.

SOVRUM 4
Stort sovrum med inbyggd förvaring, ljusa väggar och en mörkare fondvägg. Här finns plats för en stor dubbelsäng. På golvet återfinns det ljusa brädgolvet och de synliga balkarna i taket sätter pricken över "i" i detta ljusa sovrum.

BADRUM 2
Helkaklat badrum i italiensk tappning med vackert klinker i mörkare nyanser som matchas med kakel (sjösten) i ljusare toner. Här finns dubbeltvättställ, vikbara duschväggar, wc och spotlights i taket.

BALKONG
Stor balkong med utsikt över tomtens framsida med trätrall och vitmålat staket.


PÅ TOMTEN

ATTEFALLSBYGGNAD
Avskärmad från huvudbyggnadens uteplats och lokal står en fristående byggnad om ca 25 kvm som totalrenoverades 2016. Byggnaden innehar ett allrum i öppen planlösning med köksdel, badrum med tvättmöjligheter, förråd på övervåningen och en egen uteplats. Huset lämpar sig utmärkt som uthyrningsdel, tonårsrum eller generationsboende. Huset är i dag uthyrt för 7800 kr/mån.

LOKAL
I anslutning till huvudbyggnaden står en lokal om ca 34 kvm som 2011 totalrenoverades från grunden. Lokalen lämpar sig utmärkt som festlokal, ateljé, kontor eller hobbyrum. Takhöjden är påtaglig och med öppningsbara glaspartier mot utanförliggande trätrall knyts lokalen samman med huvudbyggnaden. Förberedd för installation av värmepump.

FRIGGEBOD
Friggebod om ca 15 kvm som är uppdelad i två sektioner med separata ingångar, varav ena med dubbeldörrar. Utrymmet används i dag för förvaring av trädgårdsredskap mm.

Området

Här bor du på gångavstånd till Haninge Centrum, SATS, Port 73 med Coop Forum och Ica Maxi samt diverse andra stora butikskedjor. Närhet även till det stora friluftsområdet Rudan (ca 10 min gångavstånd) med möjlighet till sköna promenader/joggingturer eller varför inte ett dopp i sjön. Vintertid plogas en slinga om det finns is och du kan ta en skridskotur. I närområdet finns flera förskolor, skolor samt gymnasium.

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med direktbussar till centrala Stockholm på nära gångavstånd samt Handens station med pendeltågstrafik.

Parkering

Asfalterad uppfart med plats för fem-sex bilar.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter