Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gjutängsvägen 10

Västra Gärdet Falkenberg

4 950 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 9 rum varav 5 - 7 sovrum
Boarea + Biarea 233 kvm + 100 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår 1909 Ombyggt 2009
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 14 mars 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 50 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare/Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä/puts
Fönster: 3-glas isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandtäckt plåt i aluzink
Utv. plåtarbete: Aluzink
Övrigt Potentiell bruttointäkt: ca 376 200 kr/år
Drift: 54 630 kr/år
Fastighetsavgift: 7 812 kr/år
Potentiellt driftnetto = 313 758 kr/år
Potentiell direktavkastning: 5,8 %

RENOVERINGAR:
2016 Lägenheterna i källarplan totalrenoverades (Lgh 3 och 4).
2016 Kök, JKE-Design (Lgh 1).
2016 Övrig stenläggning inklusive dagvattensystem och avlopp.
2011 Stenläggning av uppfart.
2011 Lägenheten på ovanvåningen renoverades inklusive nytt kök och vitvaror (lgh 2).
2011 Nytt tak - Bandtäckt plåttak i aluzink, ny underlagspapp, luftspalt och isolering.
2011 Tillbyggnad ovanvåning (Lgh 2 - sovrum och hall).
2009 Tillbyggnad bottenvåning (Lgh 1 - sovrum i vinkel, ut mot trädäck).
2007 Badrum ovanvåning (Lgh 1).
2007 Bergvärme installerades.
2007 Varmvattenberedare.
2006 3-glas isolerfönster (Elitfönster fönster specialdesign allmoge).
2005 Lägenhet 1 renoverades.
2005 Badrum lägenhet ovanvåning (Lgh 2).

Villan är Fiberansluten genom Telia.
Fastighetsbet. Violen 2

Övriga byggnader

Möjlighet finns att uppföra ytterligare en byggnad på tomten. Kontakta mäklare för ytterligare information.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 54 630 kr/år
varav
Uppvärmning: 33 981 kr
El: 0 kr (21106 kWh)
VA: 9 038 kr
Renhållning: 4 540 kr
Försäkring: 7 071 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 7812 kr
Kommentar Driftkostnader ska ses med hänsyn till hyresintäkter.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 792 000 kr varav mark 462 000 kr
Summa pantbrev 4 335 000 kr
Tomt
Areal: 1318 kvm
Tomtbeskrivning Stor härlig trädgårdstomt med möjlighet att uppföra ytterligare byggnad. Kontakta mäklare för ytterligare information.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
Totalrenoverad villa med bra hyresintäkter och strålande tomt på över 1300 kvm! Villan består idag av en mycket tjusig lägenhet om ca 200 kvm (vilken går att avdela till två lägenheter) samt ytterligare 3 separata lägenheter. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid. BESIKTIGAT
Totalrenoverad villa med bra hyresintäkter och strålande tomt på över 1300 kvm! Villan består idag av en mycket tjusig lägenhet om ca 200 kvm (vilken går att avdela till två lägenheter) samt ytterligare 3 separata lägenheter. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid. BESIKTIGAT

Potentiell bruttointäkt: ca 376 200 kr/år
Drift: 54 630 kr/år
Fastighetsavgift: 7 812 kr/år
Potentiellt driftnetto = 313 758 kr/år
Potentiell direktavkastning: 5,8 %

Lägenhet 1 (Ledig för köpare)
Stor lägenhet om ca 200 kvm, 7 rum och kök, med genomgående golvvärme. Möjlighet att bygga om till en stor 3:a på bottenvåningen (uppskattad hyresintäkt 8 500 kr/mån) och en 2:a på ovanvåningen (uppskattad hyresintäkt 6 500 kr/mån).
Bottenvåning: 2 sovrum, kök, vardagsrum/allrum, badrum (ej färdigställt) och stor klädkammare.
Ovanvåning: 2 sovrum, allrum och badrum.

Bottenvåning:
Tilltagen entréhall med trappa upp till ovanvåning och med en närliggande rymlig klädkammare. Väggarna är vita, vilket också är genomgående för hela lägenheten, och golvet är belagt med en del heltäckningsmatta och en del svart klinker. Direkt till höger ligger det rum som förberetts för att bli ett badrum efter eget tycke och smak. Från entréhallen når ni det fantastiska allrummet/vardagsrummet med vackert ekgolv (Dala Floda) och med ett mycket bra ljusinsläpp från flertalet större fönsterpartier. Allrummet/vardagsrummet utgör centrum och hjärtat i lägenheten och sammanväver bottenvåningens samtliga rum samt har utgång mot det stora trädäcket i sydöstligt läge. Vidare innehar lägenheten två bra sovrum, varav det ena med egen walk in closet och med utgång till trädäck, samt ett helt underbart nyrenoverat kök (JKE-Design, 2016). Köket är inte bara iögonfallande utan även i det närmaste komplett, med bland annat en suverän köksö och rejäla arbetsytor (vita sidestone bänkskivor) som inbjuder till fröjdefull matlagning. Här finns dubbla diskhoar, kyl och frys i fullhöjd, integrerad ugn och micro samt induktionshäll och en tillhörande fräck fläkt med touchfunktion (Fjärsåskupan). Snyggt svart klinkergolv symioserar väl med de högglansiga vita köksluckorna.

Ovanvåning:
Mysigt allrum med snyggt gråbetsad ekparkett och vita väggar. Två bra spegelvända sovrum med liknande golv som det i allrummet och varsin fondvägg. Praktiskt mindre badrum med wc, tvättställ med kommod samt duschplats med glasvägg.

Lägenhet 2 (Hyresintäkt 6 250 kr/mån)
Lägenhet på andra våningen om ca 55 kvm, 2 rum och kök, renoverades 2011.
Sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt badrum.

Mysig lägenhet med karaktär och tilltagen veranda i sydöstligt läge. Praktisk entréhall med gott om förvaringsmöjligheter genom en rejäl tvådörrars skjutgarderob. Väggarna är vita, vilket även är genomgående för lägenheten, och golvet är belagt med svart laminat som övergår till ett snyggt pergogolv av ek. Från entréhall når ni kök och vardagsrum i öppenplanlösning och med en härlig rymnd. Köket har släta vita luckor och integrerad diskmaskin samt kyl/frys, vilka kombineras med en svart bänkskiva samt en rostfri ugn/fläkt. Övrig köksutrustning består av induktionshäll (2016) och kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2017). Helkaklat badrum (2005) med duschhörna, wc och tvättställ. Bra sovrum med gott om förvaring genom en tvådörrars skjutgarderob.

Lägenhet 3 (Hyresintäkt 5 350 kr/mån)
Källarlägenhet om ca 50 kvm, 2,5 rum och kök, renoverades 2016.

Från entréhallen når ni två långsmala spegelvända sovrum med var sin skjutgarderob. Mitt emot sovrummen ligger ett helkaklat badrum i svart, vitt och grått. Badrumsutrutning bestående av wc, tvättställ, handdukstork och duschhörna. Vidare når ni Kök och vardagsrum i öppen planlösning, men avskilda med hjälp av en tvådörrars skjutgarderob och den kombinerade kyl/frysen. Det smakfulla köket är från 2005 och består huvudsakligen av spegelluckor av ek i kombination med mörk bänkskiva samt rostfri spis och fläkt. Övrig köksutrustning bestående av tvättmaskin.

Lägenhet 4 (Hyresintäkt 4 750 kr/mån)
Källarlägenhet om ca 40 kvm, 2 rum och kök, renoverades 2016.

Mindre entrehall som övergår till att vara sovrum. I entréhall/sovrum finns en rejäl skjutgarderob med gott om plats till förvaring. Från entréhall/sovrum når ni köket, vilket också är lägenhetens centrum. Modernt och fräscht kök med gråmelerat klinkergolv, vita släta luckor och svart bänkskiva. Övrig köksutrustning bestående av spis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Mittemot köket ligger ett helkaklat badrum med, wc, tvättställ, handdukstork, duschhörna och en toppmatad tvättmaskin. Vidare finns ett bra vardagsrum med en hel vägg utgörande av skjutgarderob.

Området

Västra Gärdet är ett välskött och populärt område som ligger nära havet men likväl granne med Falkenbergs Centrum och all dess service. I området finns bland annat pizzeria, charmigt café, museum, äldreboende och Skola, där Schubergstorpsskolan också utgör ett av stans arkitektoniska landmärken. Skolan invigdes 1926 och inrymmer en konstskatt i form av freskomålningar målade av Hallandskonstnären Arvid Carlsson (1895-1962). Västar Gärdet började huvudsakligen att ta form när stadsplaneringen kom till på 1930-talet, även om det redan innan fanns en viss bebyggelse. Bebyggelsen består mestadels av villor och flerfamiljshus med tidstypiska hus från 1930- till 1980-talet och området upplevs som luftigt och lättillgängligt med närhet till havet. Lövstavikens Hamn- och båtförening med plats för 260 båtar och med ca 500 medlemmar ligger endast en promenad bort, med närhet till fint strövområde för människor både med och utan hund. Ätran med fantastisk natur och friluftsliv passerar förbi alldeles i utkanten och bra motionsslingor finns att tillgå. För den hurtige löper en fin cykelväg utmed hela kusten i riktning mot Varberg. Dessutom ligger barnvänliga och långrunda Stafsinge strand samt Skrea strand med 2 km sandstrand och höga sanddyner på gång- och cykelavstånd. Skolor: Schubergstorpsskolan F-5, Tullbroskolan 6-9.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter