Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Varbergsvägen 1502

Åsa - havsnära Åsa

4 790 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea 267 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår ca 1920 Det finns tidigare bilder på huset.
Uppvärmning Luftvärmepump/direktel/braskamin/aga elspis
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 20 juli 2009
Energiklass: -
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas och 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Nuvarande ägare har gjort diverse renoveringar som;
Gästtoaletten 2015
Stor altan i västläge
Bytt och tilläggsisolerat väggar i sovrum 2 och 3
Bytt panel på östgaveln
Byggt väggar med nischer
Målat invändigt och delvis utvändigt
En platsbyggd grillbänk
Förra ägarna gjorde badrummet på andra våningen 2010. Våtrumsintyg finns.
Fastighetsbet. By 1:15

Övriga byggnader

2 äldre, större förråd med massor av plats för förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 43 600 kr/år
varav
Uppvärmning: 30 000 kr
El: 0 kr (25000 kWh)
VA: 7 000 kr
Sotning: 400 kr
Renhållning: 1 800 kr
Försäkring: 4 400 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 7812 kr
Kommentar Priset för elen är en ungefärlig uppskattning och inkluderar både hushållsel och uppvärmning. Driftskostnaderna varierar pga olika familjesammansättningar, olika sätt att leva och olika avtal.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 465 000 kr varav mark 687 000 kr
Summa pantbrev 1 600 000 kr
Tomt
Areal: 3573 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Tomten är helt underbar och hela 3573 kvm med olika platser där man kan leka eller bara chilla.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp.
Samfällighet/GA Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 13-IM2-75/8655.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 13-IM2-75/8718.1
Förmån: Officialservitut Väg, 13-ÖLM-1997.1
Denna unika villa från början av 1900-talet , ett stenkast från havet, med en otrolig rymd i taket, är nu till salu i populära Åsa. Närheten till pendeln, E6 och havet gör läget optimalt samtidigt som huset ligger lantligt med en underbar vy.

Du kliver in i ett hus med en otrolig charm och karaktär där man lyckats renovera smakfullt och varsamt, samtidigt som nuvarande ägare har tillfört en modern känsla med smarta lösningar. På entréplan finner du det stora vardagsrummet med en takhöjd på 3,5 m och direkt utgång till altanen i väst där du kan blicka ut över ängar, hagar och havet, ett enormt kök med utgång till samma stora altan i väst. Här finns vidare ett stort sovrum, tvättstuga och en toalett samt ett sovloft för övernattningsgäster. En vitmålad trätrappa leder upp till övervåningen med 2 sovrum och ett badrum med både dusch och badkar. Ett stort rum med en fantastisk utsikt används idag som master bedroom med en walk-in closet. Här finns även plats för en soffgrupp, TV-hörna eller ateljé för den konstintresserade.

Detta hus måste man uppleva och när man väl varit där är man förälskad. Välkomna!
HALL
Ljus, luftig hall med en silestone kvartskompositplatta på golvet. I övrigt ligger ett vitmålat trägolv och väggarna är ljusa förutom i trappan där väggen är svartmålad. Här sitter även en av två luft/luftvärmepumpar (denna från 2017). Två inbyggda garderober med skjutdörrar.

VARDAGSRUM
Ett otroligt spatiöst och välkomnande rum med furugolv och ljusa väggar. En vägg har en mönstrad tapet och väggen mittemot är byggd av säljarna med snygga nischer, både praktiskt och estetiskt med spottar och ett mediautrymme bakom. Rummet har stora fönster åt tre väderstreck och du kommer här ut till altanen i västerläge. I vardagsrummet finns även ett litet sovloft med en madrass 120x230 cm. En braskamin som värmer upp de kalla vintermånaderna.

WC
En snygg toalett där det ligger svart klinker med golvvärme och vita väggar samt en svartmålad träfondvägg. Silestone kvartskompositskiva samt stänkskydd och handfat med underskåp. Även här finns nischer med belysning.

TVÄTTSTUGA
Äldre tvättstuga som är i behov av renovering men inget akut. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt en dusch som ej är i bruk. Klinker på golvet och delvis kaklade väggar, resten puts.

SOVRUM 1/ KONTOR
På entréplan ligger ett stort rum som idag används som TV/datarum. Ljusa väggar, en brun fondvägg och röd heltäckningsmatta. Nya fönster. Här finns även inbyggda hyllor.

KÖK
Ett helt fantastiskt kök från Marbodal med ljusa luckor, en kopparkåpa (fläkt) och petrolfärgat kakel. Här finns en Aga elspis som ger värme året om. En köksö med en pop-up med eluttag, gasspis, hyllor och lådor. Bänkskivorna är i granit Steel grey med radhuggen kant. Kyl och frys har byggts in med en trävägg som dessutom har skapat ett extra förvaringsutrymme. Vidare finns här ett skafferi som håller sig relativt kyligt och har en extra frys.

Från köket når du, via pigingången, altanen där nuvarande ägare har byggt en grillbänk med en svart granitskiva.

ÖVRE HALL
Vitmålat golv och ljusa väggar. Förvaring finns bakom draperi om man så önskar men skulle även kunna användas som arbetsplats. Här når du sovrummen och badrummet.

BADRUM
Ett ljust, härligt sovrum tack vare takfönstret. Vitt kakel och klinker. WC, dusch och en kommod med handfat.

SOVRUM 2
Vitmålade väggar och golv. En inbyggd säng som idag har en 120 cm bred madrass. Inbyggd garderob.

SOVRUM 3
Kalkfärgad plyfa pryder väggar och tak och här finns infällda spottar. En praktiskt inbyggd garderob med coola detaljer för upphängning av kläder. Sängramen är i samma material och färg och rymmer en 120 cm madrass.

SOVRUM 4 / ALLRUM
Detta rum används idag som sovrum med en walk-in closet och har en magnifik utsikt. Här kan man låta fantasin flöda över hur man vill utnyttja detta rum. Väggarna är vita, taket träfärgat och golvet detsamma förutom en viss bit som är vit.

Området

Naturen ger flertalet promenadstråk, möjlighet till fiske och fågelskådning bland mycket annat. Salta bad och båthamnar finns flera att välja mellan.

Närservice

Det finns bl a en ICA-affär och en fiskbil i Åsa centrum, en välsorterad Coop och ytterligare en fiskbil i Frillesås. Du handlar närodlat på gårdar och du finner bl.a. restauranger, caféer, klädaffärer, blomsteraffär och ett eget hembageri centralt i Åsa.

Kommunikation

Pendelstationen i Åsa (ca 1,5 km från centrum och denna fastighet) stod klar 2013 med trafik både norrut och söderut. Från Åsa centrum utgår bussar till Kungsbacka och Frillesås varifrån bussar till Varberg utgår.

Parkering

Fastigheten har gott om plats för att parkera flertalet fordon.

Övrigt

Åsa har två skolor, Åsaskolan och Åsa Gårdsskola, båda med elever upp till ÅK 9. Vidare finns här Löftadalens Folkhögskola. Åsa har en idrottsförening, Åsa IF, som är aktiv inom bl. a. fotboll, innebandy och bordtennis.

Bilder

Visa alla

HitCounter