Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Joeström 426

Hemavan/Tärnaby Tärnaby

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Bostadsfakta

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea 57 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp Fritidshus
Byggnadsår 1980-talet
Uppvärmning Direkt el, kamin
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Plåt
Övrigt Stugan har flyttats till denna fastighet och renoverats under 2019/2020.
Fiber ej indraget. Stugan har skrapad fasad och kommer behöva målas till sommaren. Jordfelsbrytare finns.
Slutbesked erhållet 16/4 2020.
Fastighetsbet. Joeström 1:91

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 19 136 kr/år
varav
El: 14 972 kr (9000 kWh)
VA: 2 138 kr
Sotning: 350 kr
Renhållning: 1 676 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 1450 kr
Kommentar Säkring: 20A. Elkostnaden är en schablon på då inget bott i stugan. Renhållningen är beräknad på fritidshuskärl där man använder stugan upp till 13 veckor/år. VA inkluderat tömning av trekammarbrunn varje år.
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 145 000 kr varav mark 145 000 kr
Tomt
Areal: 1869 kvm
Typ: Naturtomt
Tomtbeskrivning Stor naturtomt med utrymme för lek och spring härliga vinterdagar och soliga sommar- och höstdagar.
Vatten/avlopp Enskilt vatten och avlopp. Ny trekammarbrunn 2019, slamavskiljare Votec 2,2 kubikmeter med 20 kvadratmeter infiltration. Ny borrad vattenbrunn 2019.
Samfällighet/GA Förmån: Officialservitut Avlopp, 24-F1979-488.1
Förmån: Officialservitut Väg, 24-F1979-488.2
Förmån: Officialservitut Väg, 24-F1984-623.1

Servitut för väg finns.

Fjällstuga i storslagen natur med utsikt mot Södra Storfjället!

Fjällstuga med öppen planlösning och utsikt över Södra Storfjället. Stugan har flyttats till nuvarande tomt och har en ny vattenbrunn och trekammarbrunn. Planlösningen är social mellan kök och vardagsrum, har tre sovrum, förvaring, dusch och toalett. Allt i stugan har nyligen renoverats bl.a. nytt kök, toalett med kakel och klinker, alla golv (varav golvvärme i hall och toalett), duschrum där golvet målats och med ny blandare samt dusch, målat alla väggar samt installerat kamin.
Omgiven av storslagen natur, fina skoterleder och rika fiskevatten. Södra Storfjället erbjuder skoterälskaren utmanande omgivning och Jovattsån som ligger 300 meter från stugan har gott om öring. På sommaren finns det gott om hjortronställen och på hösten färgas skogen kring stugan, gul av kantareller. Placerat mittemellan skidsystemen i Hemavan och Tärnaby.
Fjällstuga med öppen planlösning och utsikt över Södra Storfjället. Stugan har flyttats till nuvarande tomt och har en ny vattenbrunn och trekammarbrunn. Planlösningen är social mellan kök och vardagsrum, har tre sovrum, förvaring, dusch och toalett. Allt i stugan har nyligen renoverats bl.a. nytt kök, toalett med kakel och klinker, alla golv (varav golvvärme i hall och toalett), duschrum där golvet målats och med ny blandare samt dusch, målat alla väggar samt installerat kamin. Omgiven av storslagen natur, fina skoterleder och rika fiskevatten. Södra Storfjället erbjuder skoterälskaren utmanande omgivning och Jovattsån som ligger 300 meter från stugan har gott om öring. På sommaren finns det gott om hjortronställen och på hösten färgas skogen kring stugan, gul av kantareller. Placerat mittemellan skidsystemen i Hemavan och Tärnaby.

-STORSLAGEN NATUR

-FINA SKOTEROMRÅDEN

-RIKA FISKEVATTEN

-SOCIAL PLANLÖSNING

-KAMIN

-NYTT KÖK

HALL
Ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Praktiskt klinkergolv med elgolvvärme och vitmålade väggar. Längre in i stugan finns ytterligare en entré med klädförvaring via skjutdörrsgarderob. Här ligger det ett ekparkettgolv och vitmålade väggar.

WC
Placerat i anslutning till entrén. Klinker på golvet med elgolvvärme och kakel på väggarna. Här finns wc, varmvattenberedare, tryckkärl (pressostat), tvättställ och spegelskåp.

KÖK/VARDAGSRUM
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Centralt i rummet finns en mysig kamin som värmer kalla höstdagar. Fantastiskt ljusinsläpp via fönster i flera väderstreck. De social ytorna öppnar upp för umgänge med vänner och familj. Grå köksinredning (från IKEA)
med mörka rostfria handtag med vitt kakel och mönstrad tapet ovan arbetsbänken. Här finns integrerad diskmaskin, vask, induktionshäll, ugn, fläkt och kyl/frys.
Ekparkettgolv och vitmålade väggar med mönstrad fondtapet.

SOVRUM 1
Ekparkettgolv och ljust målade väggar. Här finns två garderober.

SOVRUM 2
Mindre sovrum med hyllsystem via ena väggen. Kan även fungera som ett förråd. Ekparkettgolv och ljust målade väggar.

SOVRUM 3
Ekparkettgolv och ljust målade väggar.

DUSCH
Inrett med våtrumsmatta på golvet och kakel på väggarna. Här finns dusch med skärmvägg, tvättställ och väggskåp. Golvet har målats och det är ny blandare samt dusch.

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Bilder

Visa alla

HitCounter