Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bergnäsbäcken Laxnäs 351

Hemavan/Tärnaby Tärnaby

2 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta

Antal rum 5 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 88 kvm + 16 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp Fritidshus, timmrat, 1-1/2 plan
Byggnadsår 1996 säljarens uppgifter, enligt tax. 2000
Uppvärmning Vattenburen golvvärme, elpanna, kamin.
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Timmer
Fasad: Timmer
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Timmer
Tak: Plåt
Övrigt Finns en luft/vattenpump ej installerad
Fastighetsbet. Laxnäs 2:208

Övriga byggnader

Ved/skotergarage 16 kvm
Garage + relax med bastu 15+10=25 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 36 200 kr/år
varav
Uppvärmning: 32 000 kr
VA: 600 kr
Renhållning: 1 600 kr
Övrigt: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 7275 kr
Kommentar Nuvarande ägare har tillfälligt bott i stugan året runt därför den höga uppvärmningskostnaden. (16 A säkring, 24 814 kwh/år). Samfälligheten; I samfällighetskostanden ingår vattenförsörjning, underhåll av väg. Samfällighetskostnaden kan variera något år från år beroende på om något måste åtgärdas, dock brukar den inte överstiga 2000 kr. I år kommer en extra avgift att belasta hushållen då föreningen skall borra en djupborrad brunn. Ved 2-3 kubik/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 970 000 kr varav mark 240 000 kr
Summa pantbrev 1 100 000 kr
Tomt
Areal: 1667 kvm
Typ: Naturtomt/trädgårdstomt
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Vatten; samfällighetsföreningen har egen brunn. Ny djupborrad brunn skall borras i föreningen, beräknad engåndskostnad för detta ca 2 000 kr/hushåll. Avlopp; trekammarbrunn
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Laxnäs GA:4-GA:7

GA:4 avser vägar och parkeringsplats
GA:5 avser vattenförsörjningsanläggning (vattentäkt och ledningssystem)
GA:6 avser allmän pltsmark, grönområde
GA:7 avser hamnområde med tillfartsväg och parkering

Ordförande i samfällighetsföreningen Lars Bränström
RING FÖR VISNING! Gedigen timmerstuga på fint läge med vacker vy över sjö och fjäll. Eget garage, skotergarage och båtplats. Gemensam badstrand och släpvagnsparkering. Bredbad indraget. Genuin fjällmiljö och fina naturupplevelser med ca 14 km till Hemavan och 10 km till Tärnaby.
Välkommen till denna mycket gedigna timmerstuga på fantastiskt läge med vacker vy över fjäll och sjö! På fastigheten finns även ett garage med inredd bastu/relax-del om 25 kvm samt ett ved/skoterförråd om 16 kvm. Bredband finns indraget. Båtplats finns vid samfällighetens egna badstrand. I området och på föreningens mark finns även en stor släpvagnsparkering. Boytan är enligt säljaren 88 kvm + ytan på loftet. Här bor ni i genuin fjällmiljö inbäddad mellan fjäll och sjö med möjlighet till skoteråkning, fiske, vandring, svampplockning och vackra naturupplevelser. Till Hemavan och Tärnaby med skidanläggning, matbutik och restauranger är det ca 14 km respektive ca 10 km.

- GEDIGEN TIMMERSTUGA

- RYMLIG

- VACKER FJÄLLMILJÖ

- FINA KOMPLEMENTSBYGGNADER

HALL
Hall med avhängningsplats. På golvet ligger en mörkare klinker med vattenburen golvvärme, vilket är genomgående i hela entréplan. Samtliga innerväggar har gedigen timmerpanel, där många av timmerväggarna är målade i vitt. Hallen fördelar trapp upp till övre plan, två sovrum, badrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning.

KÖK
Platsbyggt furukök med rymlig matplats. Maskinparken kyl/frys och spis byttes för tre år sedan medans diskmaskinen är äldre. Köket integrerar socialt med vardagsrumsdelen och har stora fönsterpartier med vidundrade utsikt över fjäll och sjö. Från köksdelen finns utgång till den rymliga och överbyggda altanen i västerläge.

VARDAGSRUM
Centralt placerad mellan kök och vardagsrum står en Täljstenskamin som värmer skönt när kylan kryper på. Vardagsrummet har utrymme för soffgrupp.

SOVRUM
Nedre plan disponerar två sovrum. Båda sovrummen på entréplan och hela övre plan har trägolv med breda lamellbrädor (350 mm). Sovrum ett är inrett med två platsbyggda timmersängar samt tre garderober

SOVRUM
Intill sovrum ett nås sovrum två. Detta rum har plats för dubbelsäng och inrett med två garderober.

BADRUM
Badrum med matta på golv och vägg, trä invid tvättställsdel. Dusch, wc, tvättställ med tillhörande skåp samt tvättpelare (TM och TT) är badrummets inredning. Ett fönster släpper in ljus.

ÖVRE LOFT
Loftet inbjuder till ett mysigt allrum i vinkel med charmiga snedtak. Från detta rum har man fin utsikt och även uppsikt ner mot vardagsrum och kök. Rummet har utgång till balkong.

SOVRUM
Sovrum tre har platsbyggd säng och charmiga snedtak.

SOVRUM
Sovrum fyra har platsbyggd säng och charmiga snedtak.

ÖVRIGT
Nuvarande ägare har bott i stugan de sista tre - fyra åren året runt varför uppvärmningskostanden är högre är normalt (4 personer). Tidigare har stugan nyttjats som fritidsboende. I de fall man nyttjar stugan som ett fritidsboende så är den uppskattade driftkostnad ca 13 000 kwh/år (enligt säljarens uppgifter.).

Fasaden är i behov av målning. Bastun håller på att renoveras och kommer att färdigställas. Luftvattenpump är ur funktion o det vattenburna värmesystemet går idag elpanna. Material finns för luftvattenpump men är ej inkopplad.

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering