Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Åkervägen 8

Västerhaninge

1 650 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Åkervägen 8

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 62,50 kvm
förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99-2404-1-15-10
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 650 000 kr ACCEPTERAT PRIS!
Avgift: 4 917 kr/mån Inkl. Värme, VA. Till avgiften tillkommer en kostnad om 125kr/månad för internetuppkoppling.
Andel i föreningen: 0,53705%
Andel av årsavgift: 0,53705%
Driftskostnad 8 173 kr/år
varav
El: 6 000 kr
Försäkring: 2 173 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på förbrukning och avtal.
Tillträde Enligt överenskommelse.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1962-1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 21 april 2010
Energiklass: -
Primärenergital: 102 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Ribby 2:194
Bostaden disponeras enligt.

HALL
Rymlig hall som har mörkt klinker på golvet för att klara av de leriga årstiderna, goda avhängningsmöjligheter och gott om förvaring då klädkammaren finns i ena änden av hallen. Vidare in i hallen och resten av lägenheter ligger det ett parkettgolv, gråmålade väggar med ljus bröstpanel.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för mycket/stora möblemang, varför inte placera en enorm soffa och bjuda in alla ni känner? - Här finns möjligheterna för stora sammankomster. Flera fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp vilket även bygger på känslan av rymd. Väggarna är vitmålade och har en mörkare tapetserad vägg, på golvet ligger det ett gediget trägolv.

KÖK
Genomgående fräscht och modernt kök som renoverades 2018, ljusa och trendiga materialval. Köket har integrerade vitvaror och är utrustad med följande: Spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys. Välplanerat kök som även lämnar plats åt ett matbord. Ljusa väggar och ljust kök med parkettgolv.

SOVRUM
Väl tilltaget sovrum med plats för en stor säng och diverse möblemang. I direkt anslutning från sovrummet når vi även bostadens balkong. På golvet finner vi även här ett fint parkettgolv och väggarna är målade vitt samt tapetserad fondvägg.

BADRUM
Badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är även utrustat med en duschhörna med glasdörrar. Utöver det så finns det WC, tvättställ med kommod och ett spegelskåp med belysning.

Rymlig tvåa med generösa sällskapsytor, fina ytskikt och nytt modernt kök!

ACCEPTERAT PRIS!
Välkomna till denna härliga tvåa som har generösa sällskapsytor och fina ytskikt. Bostaden har ett nytt modernt kök som är ljust och har integrerade vitvaror. Väl tilltaget vardagsrum som rymmer hela kompisgänget i en stor soffa. Övriga möblemang får lätt plats då bostaden är väldigt rymlig. Bostaden är välplanerad och lättmöblerad, dessutom plats för förvaring då det finns en klädkammare som också kan användas som walk in closet. Minimalt med insyn då bostaden och dess balkong ligger mot den lugna parken där man under sommarhalvåret kan njuta av solen. Med närhet till matbutik, kommunikationer och restaurang så är denna bostad centralt belägen.

Vi bryr oss om våra kunder och våra anställda och har därför infört nya rutiner kring våra visningar. Från och med nu har vi i största möjliga mån endast bokade visningar på våra bostäder. Skulle visningstillfällena bli fullbokade så löser vi givetvis visning en annan tid! Vi hoppas att du har förståelse för detta. Kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare vid ytterligare frågor och information!

Varmt välkommen med din bokning till visning!

Förening

Åkervägen 8

Förening

HSB BRF Ängen i Västerhaninge

Allmänt om föreningen

HSB Brf Ängen är en bostadsrättsförening med 175 lägenheter fördelade på 9 hus á 20 portar, Åkervägen 6-33 samt Gränsvägen 9 - 21. Föreningen bildades 1960 och husen byggdes 1962-63.

PARKERING
Varje lägenhet har rätt till ett gratis parkeringstillstånd. Bilen måste vara registrerad på medlemmen och bilen får ej vara avställd

Föreningen har 58 motorvärmarplatser till vilka det är separat kö. Har man en P-plats med motorvärmare får man inget P-tillstånd, undantaget är om man kan visa upp att det finns två bilar inom bostaden. Kön till motorvärmarplatser hanteras av HSB Servicecenter 010-442 11 00.

Besökande hänvisas till de p-platser som är avsedda för gäster längs Åkervägen. Det är gratis parkering i 4 timmar med p-skiva.

FASTIGHETENS SKICK
Fönster bytta under 2007-2008
Stambytt 2008-2009.
Omläggning av tak 2013-2014
Balkongrenovering planeras till 2021-2025

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 5 tvättstugor i källarplan fördelade i byggnaderna. Det finns tvättstugor med grovtvättmaskin i källaren på Åkervägen 8-10, Gränsvägen 15-17 samt Åkervägen 31-33.

GEMENSAMHETSLOKALER
I föreningen finns föreningslokal, övernattningsrum, hobbyrum och odlingslotter.

TV & BREDBAND
Kabel-tv genom Comhem och bredband genom gruppanslutningsavtal med bredbandsbolaget. En obligatorisk avgift på 125 kronor tillkommer för bredband.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

EL
Den boende betalar för sin egen elförbrukning men bostadsrättsföreningen betalar för abonnemanget, dvs ett kollektivt el-abonnemang. Det innebär att den boende endast betalar för själva förbrukningen samt slipper hålla koll på elleverantörers priser.

ÖVRIGT
Föreningen kräver medlemskap i HSB.

Renoveringar - utförda och planerade

2007-2008: Byte av föreningens totala fönsterbestånd
2008-2009: Byte av samtliga stammar
2009: byte av samtliga portar
2013: Byte av tvättmaskiner i tvättstugor
2013: Renovering av lekplats på Gränsvägen 15-17
2013-2014: Takbyte av samtliga tak
2016: Renovering och byte till ny dränering på Åkervägen 12-26
2017: Renovering och målning av samtliga entrépartier, cykelförråd och miljöhus
2019: Brandsäkerhet i källargångar och tvättstugor, installation av nödbelysning och brandsäkra tvättstugedörrar
2019: Taksäkerhet, installation av snörasskydd och förankningslinor för takarbete enligt nya regler för takarbeten
2019: Åtgärdande av funna brister vid elsäkerhetsbesiktning
2019: Installation av ny ledkällarbelysning och rörelsesensorer
2019: Ersätta betongblock för kulvertkassuner på grund av tillbud med bristande hållbarhet av befintliga original betongblock, över 50 år gamla, som upptäcktes vid lekplatsrenovering.
2020: Betongbesiktning och eventuella åtgärder under 2022-2023

Överlåtelseavgift

1 656 kr

Pantsättningsavgift

710 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också. Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida. I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Närservice

Ungefär 150m från bostaden finns både Coop Ribby och Pizzeria Millas vilket gör det väldigt behändigt med handlingen.

Kommunikation

Närmaste busstation ligger ungefär 200m från bostaden och därifrån kan du ta dig till både Västerhaninge station, Årsta slott och Ösmo.

Bilder

Visa alla

HitCounter