Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vargvägen 174J

Mariedal Umeå

1 725 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vargvägen 174J

Antal rum 2 rum
Boarea 68,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 105
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Kommentar Markplan med uteplats.
Ekonomi Pris: 1 725 000 kr
Avgift: 3 800 kr/mån värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel (mot avstämning).
Andel i föreningen: 0,54972%
Andel av årsavgift: 0,58%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1977
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 22 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år
Med ett fantastiskt ljusinsläpp och inbjudande planlösning finns nu denna fina tvåa i markplan till salu. Lägenheten erbjuder ett lättmöblerat vardagsrum, gediget kök med rymlig matplats samt en fantastiskt fin uteplats i soligt söderläge. Badrum från 2010 med dusch och golvvärme. Till lägenheten hör två förråd, ett i lägenheten samt ett gemensamt förråd utanför entrén. Föreningen Staren är en stabil och stor förening, avgiften är endast 3800 kr och inkluderar samtliga driftkostnader.
Här bor man i ett trivsamt och lugnt område med närhet till stort handelsområde Stora Birk, motionsspår, Gammliaskogen och Bräntberget. Citynära lägenhet och cykelavstånd till universitet och sjukhus.

- FANTASTISKT LJUSINSLÄPP

- UTEPLATS I SOLIGT SÖDERLÄGE

- MYCKET FÖRVARING

- KÖK MED STOR MATPLATS

- ALLT INGÅR I AVGIFTEN

Bostaden presenteras enligt följande:

HALL
Entré på nedre plan med plats för avhängning. Här har man inrett med klinker, golvvärme och ljusa väggar. Plats för lättare möblering finns, samt två garderober.

KÖK
Gediget kök med mycket goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, fläkt, spishäll med ugn och diskmaskin. Vid de stora fönsterpartierna finns plats för matbord för 6-8 personer och här når man den härliga uteplatsen. Köket är inrett med ljusa tapeter och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp och med fint högt läge och utsikt. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1
Intill vardagsrummet finner man sovrummet som har tapetserade väggar med fondvägg och parkettgolv.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Intill sovrummet finns ett mycket rymligt och praktiskt utrymme som kan användas som förråd/klädkammare. Ytterligare ett gemensamt förråd just utanför lägenheten finns.

BADRUM
Badrummet är renoverat 2010 och erbjuder ljus våtrumstapet samt klinker på golvet och behaglig golvvärme. Övrig inredning består av wc, dusch med vikbara glasväggar, handfat med tillhörande kommod samt spegel med inbyggd belysning. Detta badrum är förberett för tvättmaskin.
Med ett fantastiskt ljusinsläpp och inbjudande planlösning finns nu denna fina tvåa i markplan till salu. Lägenheten erbjuder ett lättmöblerat vardagsrum, gediget kök med rymlig matplats samt en fantastiskt fin uteplats i soligt söderläge. Badrum från 2010 med dusch och golvvärme. Till lägenheten hör två förråd, ett i lägenheten samt ett gemensamt förråd utanför entrén. Föreningen Staren är en stabil och stor förening, avgiften är endast 3800 kr och inkluderar samtliga driftkostnader.
Här bor man i ett trivsamt och lugnt område med närhet till stort handelsområde Stora Birk, motionsspår, Gammliaskogen och Bräntberget. Citynära lägenhetn med cykelavstånd till universitet och sjukhus.

Förening

Vargvägen 174J

Förening

Brf Staren

Allmänt om föreningen

HSB Brf Staren är en bostadsrättsförening som äger fastigheten Loskinnet 1 i Umeå. Husen uppfördes 1977. Föreningen förfogar över 148 st lägenheter och lokaler. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Aspia (tidigare namn PWC) och fastighetsförvaltning av FMT samt Hemtrivsel för städning av gemensamma lokaler. Pantsättnings-och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgar. I avgiften ingår: Värme, vatten, Internet, kabel-tv och normalförbrukning av el enligt schablon (avräkning 1 gång/år). Månadsavgiften höjs med 1 % från 1 juli 2019, enligt vice ordförande 2019-06-03.

HUSENS SKICK
Husen är i gott skick och följer en upprättad 30-årig underhållsplan, som årligen uppdateras av styrelsen, baserat på besiktningar och verkligt behov. 2019: Alla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp utbytta maj 2019. 2018: Genomfört byte av samtliga ytterdörrar till alla lägenheter. Injusterat/temperaturkontrollerat VVC (värmecirkulation) på tappvarmvattensystemet. Kontrollerat/justerat samtliga termostater på elementen. Ersatt samtliga gamla kallvattenfilter samt VVC-filter i våra kulvertbrunnar. Utfört fullständig spolning /kontroll av samtliga avloppsledningar inklusive stickledningar. Soprummet har målats om och slang har monterats för att möjliggöra spolning av golvet. Träd och buskar har blivit omhändertagna och friserade. Fortsatt med att göra om några av rabatterna och inventerat vilka växter som finns i området. Monterat utrustning för bevattning av odlingslotter i nedre området. Container för trädgårdsavfall har åtgärdats. Föreningen har under 2016-2017 bytt till nytt sekundärt fjärrvärmenät samt bytt fönster. Sommaren 2017 målades samtliga förrådshus om.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
År 2019 ska varmvattenleveranser och lekparker ses över, enligt tidigare ordförande 2019-01-15.

INTERNET & KABEL-TV
Internet finns via Riksnet och ingår i månadsavgiften (100 MB). Anslutningsavgift är 300 kr. Kabel-TV via Comhem och grundutbudet (ca 10 kanaler) ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Det finns 74 garageplatser (ca 285:-/månad), ca 2 års väntetid. 64 carportar (ca 265 kr/månad), ledig carport finns idag 2019-05-29. Tillfälliga motorvärmare finns 120:-/mån, krav egen timer. Boendeparkering (krav) utan motorvärmare 120:-/mån. Föreningen strävar efter att varje ny lägenhetsinnehavare ska få en parkeringsplats. Gästparkeringar finns, som f.n är gratis.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Övernattningsrum (kostnad 200 kr/natt), tvättstuga, bastu + litet gym med bl.a fräscht springband/motionscykel, pingisbord, 3 st boulebanor. Kvartersgård (kostnad 200 kr/tillfälle) som går att hyra till möten/festligheter m m.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett förråd utanför lägenhetsdörren. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, i försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. De tolv trädgårdslotterna är alla uthyrda, att odla sina egna grönsaker är ett av de miljötänk som föreningen värnar om. Vårstädning med tillhörande fika och gemensamhetsstund. Boulegruppen har spelat 2 gånger/vecka, även under hela vintern. Kaféverksamheten har varit öppen 2 gånger/månad under september-maj.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-06-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida www.staren.nu

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariedal är beläget ca 4 km norr om centrala Umeå. Området uppfördes på mitten av 70-talet fram till 80-talets början. Här finns radhus med äganderätt och bostadsrättlägenheter i radhusliknande utförande. Mariedal är ett naturskönt område men är samtidigt beläget intill affärsområden där all närservice du behöver finns. Gamliaskogen vid radhusen erbjuder fina motionsspår sommar och vintertid. I området bor både äldre och barnfamiljer och attraherar samtliga målgrupper.

Närservice

Affärsområdet på Mariedal innehåller allt ifrån livsmedelsbutiker, klädaffärer, sportaffärer, möbelaffärer, husgerådsbutiker, frisörer, restauranger, bowling, bank och pizzerior. Med bara några minuters promenad tar du dig lätt till Ersbodas handelsområde som erbjuder ytterligare närservice. Beläget på Mariaområdet finns Mariebergsskolan som har förskoleklasser upp till sjätte klass och på Bräntbergsskolan finns högstadium. I Gamliaskogen beläget precis intill området finns motionsspår med elljus och skidspår på vintern. På Bräntberget finns en slalombacke och nedanför de fantastiska Mariehemsängarna. De består av stora gräsängar med fotbollsplaner och plats för aktiviteter och lek. Inte långt ifrån Mariedal finns populära Nydala som erbjuder bland annat stränder, bad och fiske.

Kommunikation

Till Mariedal tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via Östra kyrkogatan eller efter gamla E4an. Bra kommunikation med buss går dagligen till Mariaområdet. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter