Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vänskapsgränd 97

Umedalen Umeå

1 350 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vänskapsgränd 97

Antal rum 3 rum
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212531001-0048
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 350 000 kr
Avgift: 5 348 kr/mån värme, vatten, kabel-tv och internet.
Andel i föreningen: 1,3454%
Andel av årsavgift: 1,3454%
Reparationsfond: 1 601 kr
Driftskostnad 2 690 kr/år
varav
El: 2 690 kr (1677 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar 16 A lägenhetssäkring. Elförbrukning 1677 KWH avser säljarens verkliga förbrukning dom senaste 12 månaderna. Kostnad räknad på Umeå Energis elpris, fast pris 1 år, 70,38 öre/kWh.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1988
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 2 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år
Välkommen till denna välplanerade och trivsamma lägenhet om 3 rum och kök på våning 1 av 2. Lägenheten disponerar hall med bra förvaringsutrymmen, rymligt kök med utgång till trivsam balkong, ljust och öppet vardagsrum, två välplanerade sovrum samt ett badrum med badkar och tvättpelare. Till lägenheten hör även ett separat och praktiskt förråd.
Vänskapsgränd ligger naturnära och lugnt med närhet till förskolor/skolor, matbutik, restaurang, Iksu-spa samt fina bussförbindelser med centrumkärnan. Varmt välkomna på visning!

- VÄLPLANERAD

- RYMLIGT VARDAGSRUM

- BALKONG MEN MINIMAL INSYN

- NATURNÄRA

-OMTYCKT OMRÅDE & FÖRENING

HALL
Välkomnande hall med avhängningsplats och anslutning till klädkammare/förråd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett grått klinkerliknande laminatgolv.

KÖK
Rymligt kök med delvis öppna överskåp och vita underskåp. Under överskåpen ligger ett grått kakel. Arbetsytorna är generösa och sköts på diskbänk samt laminatbänk. Matplatsen är rymlig. Kyl och frys, diskmaskin samt spis är kökets maskinpark. Väggar är ljusa och pryds delvis av en vacker fondtapet. Golvet från hallen fortsätter enhetligt in till köket, vilket ger en bra helhetskänsla. Från köket når man den rymliga och överbyggda balkongen som vetter ut mot mindre skogsparti/innergård.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet upplevs mycket ljust och öppet med stora fönsterpartier. Här ryms soffgrupp och Tv-möbel. Rummet ramas in av ett parkettgolv samt ljusa tapeter.

SOVRUM
Lägenhetens större sovrum har utrymme för dubbelsäng och nås från vardagsrummet. Rummet är idag inrett som ett barnrum. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i lekfull blå färg.

SOVRUM
Det mindre sovrummet nås från köket och är idag inrett med en större säng och garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger ett fint laminatgolv.

BADRUM
Lägenhetens badrum disponeras från hallen och har ljusgrå matta på golv, delvis kaklade väggar i vitt samt gråmålad väv. Här finns badkar, wc, tvättställ samt tvättmaskin och tumlare.

BRA ATT VETA
Målat väggar och golv i badrum 2018
Ny säkerhetsdörr 2018
Ny spis 2018
Jordfelsbrytare installerad 2017
Räcket i balkongen utbytt 2017
Strömbrytarna samt eluttagen är utbytta 2017
Välkommen till denna välplanerade och trivsamma lägenhet om 3 rum och kök på våning 1 av 2. Lägenheten disponerar hall med bra förvaringsutrymmen, rymligt kök med utgång till trivsam balkong, ljust och öppet vardagsrum, två välplanerade sovrum samt ett badrum med badkar och tvättpelare. Till lägenheten hör även ett separat och praktiskt förråd.
Vänskapsgränd ligger naturnära och lugnt med närhet till förskolor/skolor, matbutik, restaurang, Iksu-spa samt fina bussförbindelser med centrumkärnan. Varmt välkomna på visning!

Förening

Vänskapsgränd 97

Förening

Riksbyggen Brf Backenhus nr 1

Allmänt om föreningen

RBF Backenhus nr 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1988. Föreningen förfogar över 19 st byggnader med 70 st lägenheter och 1 lokal belägna på fastigheten Komministern med adressen Vänskapsgränd. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSENS SKICK
Hösten 2018 Ny tvättmaskin i den ena tvättstugan. 2018 Upprustning/breddning av parkeringar. Ventilationsbyte 2016-2017. Underhåll samlingslokal 2014. Målat om fasaden 2008/2009.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Den andra tvättstugans tvättmaskin kommer att bytas ut under 2019, målning/utbyte av allmänna staket kommer också att ske under 2019.

GÅRDEN
I området finns fina lekplatser, grillplats och sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Comhem (digital-TV-avtal) och bredband via A3, 100 MB ingår i den angivna månadsavgiften men specificeras som en obligatorisk IT-avgift om 100 kr/månad för internet och Comhems basutbud. Uppkopplingsavgift för internet på 500 kr (engångskostnad) tillkommer.

PARKERING
På föreningens fastighet finns 32 st garageplatser (405 kr/månad inkl el) och 47 st motorvärmarplatser (205 kr/månad inkl el). Kö för garage, men f.n tillgång till mv-platser (kollat 2018-10-26). Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensamhetsutrymmen finns i form av samlingslokal/festlokal, övernattningsrum, två tvättstugor, bastu och cykelförråd. Under 2019 kommer troligtvis införas nytt bokningssystem (t.ex app) för alla gemensamhetsutrymmen.

ÖVRIGT
I föreningens sophus tillämpas sopsortering. Ägaren har eget el-abonnemang och ny köpare måste teckna eget el-abonnemang. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Föreningens hemsida www.backenhus1.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-10-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Umedalen är beläget 5 km väst om Umeå centrum. Här finns det ett utbud av både natur och kultur. Varför inte ta en eftermiddag och strosa runt i skulpturparken eller ta en tur ner till strandpromenaden.

Närservice

IKSU-spa, förskola, skola, bibliotek, tandläkare, elljusspår, lekpark, livsmedelsbutik, restaurang, skulpturpark och även närhet till köpcentrum klockarbäcken.

Kommunikation

Bussförbindelserna är mycket bra med flera avgångar i timmen mot centrum. Linje 1 är den som tar dig till och från centrum, för mer information kring busstider gå till www.tabussen.nu. Det finns även bra cykel- och bilvägar.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter