Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Utmarksvägen 16

Haga Umeå

1 490 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Utmarksvägen 16

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 56,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Kommentar Vindsvåning
Ekonomi Pris: 1 490 000 kr Accepterat pris
Avgift: 3 333 kr/mån inkl, värme, V/A, kabel-TV, sophantering, BR-tillägg.
Andel i föreningen: 10,5812%
Andel av årsavgift: 11,83%
Driftskostnad 3 029 kr/år
varav
El: 2 200 kr (1821 kWh)
Försäkring: 829 kr
Beräknat antal pers: 1
Tillträde Snabb inflytt möjligt!
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 2 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Ängsmarken 6
Välkommen till denna ljusa och trivsamt planerade vindsvåning med charmigt snedtak och mysig balkong i väster. Lägenheten disponerar sovrum med inbyggda garderober, stort vardagsrum med utgång till balkongen samt kök med utrymme för matbord. Här på Sandbacka bor ni centralt men samtidigt lugnt och naturnära med gångavstånd till Umeå city, tågstation, universitet, NUS och IKSU. I området finns fina parkområden, motionsspår, matbutik och träningsmöjligheter.

- NÄRA CENTRUM OCH UNIVERSITET

- RYMLIG & LJUS

- VINDSVÅNING

- BALKONG I VÄSTER

HALL
Öppen och ljus hall med garderob och avhängningsplats. Hallen öppnar trivsamt upp mot vardagsrum rakt fram och kök till höger. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en matta.

KÖK
Köket har en fin disposition med rymlig matplats. Köksinredningen går i klassiskt, stilrent vitt och här finns kyl/frys samt spis med ugn och fläkt. Ovanför kökets arbetsbänk är väggen klädd i vitt kakel. Ytterligare goda förvaringsmöjligheter finns i form av infällda skåp i anslutning till köket.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med charmigt snedtak och fint ljusinsläpp. Här finns utgång till den solfyllda balkongen i väster. Rummet ramas in av tapetserade väggar med fondvägg och ett parkettgolv.

SOVRUM
Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng och byrå alternativt arbetsplats. Rummet har inbyggda garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en ljus matta.

BADRUM
Badrum med matta på golv och vägg. Dusch, wc, tvättställ, spegel och tillhörande skåp är badrummets inredning.

Vindsvåning på populära Haga!

Välkommen till denna ljusa och trivsamt planerade vindsvåning med charmigt snedtak och mysig balkong i väster. Lägenheten disponerar sovrum med inbyggda garderober, stort vardagsrum med utgång till balkongen samt kök med utrymme för matbord. Här på Sandbacka bor ni centralt men samtidigt lugnt och naturnära med gångavstånd till Umeå city, tågstation, universitet, NUS och IKSU. I området finns fina parkområden, motionsspår, matbutik och träningsmöjligheter.

Förening

Utmarksvägen 16

Förening

BRF Ängsmarken 6

Allmänt om föreningen

Brf Ängsmarken 6 bildades hösten 2015 och registrerades i juni 2016. Föreningen äger fastigheten Ängsmarken 6 belägen på adressen Utmarksvägen 16 i Umeå. Föreningen består av totalt 8 lägenheter fördelade på sex st 2:or, en 3:a, en 5:a med 2 rum i källarplan. Ekonomisk förvaltning sköts av BDO, Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Inga avgiftshöjningar är planerade, enligt föreningens ordförande 2019-09-12.


HUSETS SKICK
Samtliga ventilationsaggregat (ftx lägenhetsaggregat) är utbytta, färdigställdes 2019. Nytt målat trä-staket runt grönytan färdigställt 2018. 2017 Spolning avloppsledningar. 2014 Nytt yttertak. 1988 Helrenovering av huset och ledningar samt två nya lägenheter inrättades samtidigt på vinden.

PLANERAT UNDERHÅLL
Reservering till föreningens fond för yttre underhåll görs med 20 kr/kvm lägenhetsyta, i enlighet med föreningens stadgar. Det planerade underhållsbehovet av föreningens fastighet beräknas till 782.000 kr för den närmaste 10-årsperioden, i detta belopp ingår det redan utförda bytet av ventilationsaggregat. I framtiden finns planer på målningskomplettering av fasader och fönster.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fastigheten är ansluten till UmeNet. Kabel-TV finns via Comhem, basutbudet ingår i angiven månadsavgift. Internet finns via Comhem, ingår inte i den angivna månadsavgiften.
TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren och är rustad med två tvättmaskiner (varav en ny) och nästan ny torktumlare anpassad för flerbostadshus samt avfuktare.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 st garageplatser med egna portar för 570 kr/mån och 3 st parkeringsplatser med motorvärmare för 350 kr/mån. En mv-plats ledig per 2019-09-12.

GÅRDEN
Föreningen har fina gräsytor runt fastigheten med plats för utemöbler och lek. I dagsläget finns bänkar uppställda och föreningen planerar ytterligare att arbeta med utemiljön för medlemmarnas trivsel. Grönskande trädgård med diverse planteringar, bärbuskar samt trädgårdsland med gemensam odling av rabarber och jordgubbar som föreningens medlemmar får ta del av. Möjlighet finns att ha egen odling i pallkragar.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget el-avtal samt hemförsäkring. I föreningen tillämpas gemensam städning av trapphus, tvättstuga samt gräsklippning. Rullande schema där varje lägenhet har ansvar cirka var 16:e vecka.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-09-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser och kommande renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

HitCounter