Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sveagatan 10B

Centrum Umeå

2 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sveagatan 10B

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 51,10 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 305210001-1401
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr utgångspris
Avgift: 2 450 kr/mån värme, vatten, Kabel TV, bredband, hushållsel
Andel i föreningen: 2,8674%
Andel av årsavgift: 2,86742%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2018/19
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Embla 10
HALL
Välkomnande hall med avhägningsplats och garderob. På golvet ligger en klinker och sedan parkett som enhetligt löper vidare in genom hela bostaden och ger en bra helhetskänsla. Genomgående vitmålade väggar förstärker den känslan ytterligare. Fönsterpartier i väster från allrum och kök ger fint ljusinsläpp in mot hallen.

ALLRUM OCH KÖK
Rymligt, socialt och lättmöblerat allrum i helt öppen planlösning med kök. Köksdelen är inredd med vit skåpinredning och arbetsytor i mörkgrå laminat. Ovan arbetsytorna ligger ett vitt kakel. Kyl/frys, spishäll, inbyggd ugn och mikro är kökets maskinella utrustning. Invid köksdelen ryms en större gästvänlig matplats.

Allrummet har plats för soffa och TV-möbel. Från denna del av rummet finns utgång till lägenhetens pärla, den soliga balkongen i väster med slående utsikt över Umeås takåsar. Stora fönsterpartier ger vackert ljusinsläpp.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbordshörna. Rummet är inrett med en egen klädkammare samt skjutgarderob.

BADRUM
Kaklat och klinkrat badrum i vitt och grått, klassiskt och modernt! Golvvärme ger god komfort. Takdusch med duschväggar, tvättställ med tillhörande skåp och spegel , wc samt separat tvättdel inredd med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp är badrummets inredning.

ÖVRIGT
Gemensam terrass högst upp i huset för boende i föreningen, se bildslinga.

Mitt i city, modernt och först på plats!

Välkommen till detta centrala toppläge högt upp i huset med balkong i väster och fantastisk vy över Umeås takåsar. Lägenheten håller en hög standard och har en modern samt funktionell planlösning. Här bor ni ett stenkast från Umeås shoppinggatan, matrestauranger, matbutik, träningsanläggning, buss och tågkommunikationer samtidigt som ni bor på bekvämt avstånd till älvspromenaden och naturen. En härlig och optimal kombination värt vartenda steg! Välkommen på visning!

Förening

Sveagatan 10B

Förening

Embla 1

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Embla 1 (769633-2662) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 22 st lägenheter på fastigheten Embla 10 med adress Sveagatan 10 A-B, Umeå. Bygglov erhölls 2017-02-15, inflyttning omkring juni 2019. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSETS SKICK
Inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste 10-årsperioden. Underhållsplan kommer att upprättas. 5-årsgaranti på entreprenaden, som utförts av OF Bygg KB.

GÅRDEN
På taket av fastigheten har en stor gemensam terrass/altan skapats för de boende i föreningen. I övrigt har innergården av föreningen asfalt, plattor och lekytor.

KABEL-TV & BREDBAND
Bredbandslösning via Telia Triple Play: TV (basutbud), bredband och IP-telefoni ingår månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 19 st parkeringsplatser i garage (kostnad 1.050 kr/månad) beläget under fastigheten. 4 st garageplatser f.n lediga, enligt Riksbyggen 2019-08-27. En st handikapparkering. Parkeringsplats på innergård, som hyrs av kyrkan. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

ÖVRIGT
Tvättmaskin i lägenheten. Skärmtak för cyklar och sopkärl på innergården. Förråd i allmänt utrymme eller i lägenheten, som ingår med bostadsrätt. Postboxar i entréhall på bottenplanet och tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-08-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök Bildmuseumet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närservice

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.

Bilder

Visa alla

HitCounter