Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stenmarksvägen 9B

Haga Umeå

1 730 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stenmarksvägen 9B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 51,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212347001-0046
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 730 000 kr Accepterat pris
Avgift: 3 061 kr/mån inkl. värme, vatten/avlopp, kabel-TV, sophantering & internet. Hushållsel debiteras separat.
Andel i föreningen: 1,12923%
Andel av årsavgift: 1,13069%
Driftskostnad 2 770 kr/år
varav
El: 2 770 kr (1490 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Beräknad med Umeå Energis fasta 2-åriga avtal, inkl säkringsavgift.
Tillträde Snabb inflytt möjligt!
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Beställd
Fastighetsbet. Huggaren 1
Välkommen till denna stilrena och väldisponerade lägenhet som karaktäriseras av ljus, rymd och elegans! Lägenheten har genomgående fina och ljusa ytskikt samt högt i tak som ger en luftig känsla. Helkaklat badrum i exklusiv stil. Inglasad balkong med kvällssol förgyller lägenheten ytterligare. Här bor ni på ett attraktivt läge med kort promenadavstånd till centrum, lugnt och stadsnära. En perfekt kombination! I området finns fina parker, skog och natur med motions och rekreationsutbud, matbutik samt restauranger. Med gång-/cykelavstånd når ni Universitetet, NUS, Iksu sport, simhall, tågstation samt träningsanläggningar. I området finns även goda busskommunikationer.

- ÖPPEN OCH LJUS

- HELKAKLAT BADRUM

- INGLASAD BALKONG MED KVÄLLSSOL

- STILREN OCH ELEGANT

- CENTRALT OCH LUGNT

HALL
Inbjudande hall med avhängningsplats och garderob bredvid badrumsdörren. Hallen fördelar samtliga ytor i lägenheten i en trivsam planlösning. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv i grå kulör som bryter av mot de vitmålade väggarna.

KÖK
Från hallen nås det smakfulla köket som är utfört i klassiskt och modernt vitt med inbyggd belysning under överskåparna. Arbetsbänken är klädd i creméfärgad mosaik som övergår till stänkskydd och återfinns även som detalj i listverk in mot vardagsrummet. Kökets rostfria maskinpark består av kombinerad kyl och frys, glaskeramikhäll, fläkt, inbyggd ugn samt diskmaskin. Här finns plats för matplats invid fönstret som vetter ut mot gården.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med utrymme för variation, klassiskt parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns utgång till den inglasade balkongen (för tillfället håller föreningen på att byta ut inglasningen) i västerläge. Balkongen har trätrall.

SOVRUM
Bostadens mysiga sovrum erbjuder plats för dubbelsäng och har ett flertal inbyggda garderober. Vackra detaljer såsom vitmålat trägolv och charmigt burspråk tillför guldkant på detta sovrum som är målat i en grå färg på väggarna.

BADRUM
Lägenhetens badrum är helkaklat med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med vikbar duschväggar.

Elegant och rymlig 2:a på Haga!

Välkommen till denna stilrena och väldisponerade lägenhet som karaktäriseras av ljus, rymd och elegans! Lägenheten har genomgående fina och ljusa ytskikt samt högt i tak som ger en luftig känsla. Helkaklat badrum i exklusiv stil. Inglasad balkong med kvällssol förgyller lägenheten ytterligare. Här bor ni på ett attraktivt läge med kort promenadavstånd till centrum, lugnt och stadsnära. En perfekt kombination! I området finns fina parker, skog och natur med motions och rekreationsutbud, matbutik samt restauranger. Med gång-/cykelavstånd når ni Universitetet, NUS, Iksu sport, simhall, tågstation samt träningsanläggningar. I området finns även goda busskommunikationer. Kontakta ansvarig mäklare för att boka din visningstid!

Förening

Stenmarksvägen 9B

Förening

HSB Huggaren Umeå

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Huggaren är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1946. Föreningen förfogar över 68 st lägenheter och av lägenheterna är 66 st upplåtna med bostadsrätt och 2 st upplåtna som hyresrätt. Föreningen har även 2 st lokaler. Förvaltning ekonomiskt och tekniskt sköts av Riksbyggen. Föreningen är fortfarande medlem i HSB, men har anlitat Riksbyggen för såväl fastighetsskötsel som ekonomi sedan 1 januari 2014. Överlåtelse-/pantsättningsavgift betalas enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är fortsatt god och ingen höjning av månadsavgiften är planerad, enligt ordförande 2018-11-08.
VÄ/VA, kabel-tv och internet ingår i månadsavgiften. El betalas separat.

HUSENS SKICK
Renovering av balkonginglasningar pågår, enligt ordförande 2018-11-08.
2018: Byte av källardörrar till säkerhetsdörrar och ommålning av alla allmänna utrymmen i källare.
2016/17: Byte av ledningar/el, återställande av boulebanan och anläggande av fler odlingslotter. Jordfelsbrytare installerad i alla lägenheter.
2013: Förbättringsarbeten på gemensamhetslokalen.
2011: Uppdatering och investeringar på ventilationen.
2009/10: Byte av ytterdörrar (säkerhetsdörrar).
2005: Inglasning av balkonger.
1998: Byte till 3-glasfönster.
Slutet av 1990-talet: Byte av el och stambyte samt renovering av badrum.

GÅRDEN
Till huset hör gård med gräsmatta, buskar och träd. Trevlig gemensam uteplats finns med utemöbler och lekplats. Boulebana på grus finns på gården och antalet cykelställ har utökats. Under 2019 kommer gården att ”snyggas till”, enligt ordförande 2018-11-08.

KABEL TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband via Telenor, ingår i månadsavgiften. TV-utbudet kallas TV Flex, vilket innebär grundutbud på 17 kanaler + 8 valfria kanaler. https://www.telenor.se/om-telenor/nyatelenor/ och https://www.telenor.se/fastighetsagare/vart-utbud/tv/

PARKERING
På föreningens fastigheter finns 17 carportar med el och 53 mv-platser. MV-plats, kostar 156 kr/månad, finns lediga per 2018-11-08. Carportplats, kostar 260 kr/månad, kö per 2018-11-08.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns belägna i källaren i varje hus.

ÖVRIGT
Alla lägenheter är utrustade med säkerhetsdörrar. Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Bastu/relax finns beläget på källarplan i huset på Stenmarksvägen 13 A. Föreningen har en gemensam lokal som gratis får nyttjas som exempelvis mötesrum. Lokalen är belägen i huset på Stenmarksvägen 9 A. Föreningen har även cykelförråd samt barnvagnsförråd. I källaren har föreningen ett antal lokaler till uthyrning för eventuell hobbyverksamhet. Alla bostadsrätter har nu radonvärde under gränsvärdet, enligt ordförande 2018-11-08. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.huggaren.nu
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-11-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering