Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stenmarksvägen 13 A

Haga Umeå

1 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stenmarksvägen 13 A

Antal rum 3 rum
Boarea 77,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212347001-0007
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 4 441 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, tv och internet.
Andel i föreningen: 1,64039%
Andel av årsavgift: 1,64031%
Driftskostnad 2 500 kr/år
varav
El: 2 500 kr (1273 kWh)
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 7 februari 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och ljust tapetserade väggar. Inre hall med plats för lättare möblering samt hatthylla.

Mycket trevlig kök med charmigt trägolv, ljust målade väggar och plats för matgrupp. Köksinredning i björk, vitt mosaikkakel och goda arbetsytor. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (-14), fläktkåpa, diskmaskin (-09) och spis med häll. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande.

Härligt vardagsrum med ekparkettgolv i original och ljust målade väggar. Rummets storlek ger många möbleringsmöjligheter och gott om plats för både soffgrupp och läshörna. Matplatsen är trevligt placerat i det fina burspråket och stora fönster ger fint ljusinsläpp från två väderstreck. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen med sol större delen av dagen och utsikt mot innergården.

I anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt sovrum med samma charmiga trägolv som i köket och ljust målade väggar. Här erbjuds god förvaring genom en skjutdörrsgarderober.

Det andra sovrummet nås från hallen och har en ljus heltäckningsmatta samt målade väggar. Även här finns bra förvaring genom stor skjutdörrsgarderob.

Stilrent duschrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med värme. Här finns handfat, toalett, spegel, väggskåp samt duschplats.

Till lägenheten finns ett förråd på vinden samt ett källarförråd.
Mycket fin gavel 3:a med utmärkt läge på Haga. Stort vardagsrum med härligt burspråk och utgång till inglasad balkong. Trivsamt kök, helkaklat duschrum samt två rymliga sovrum.
Mycket trevlig gavellägenhet med utmärkt läge på Haga och promenadavstånd till universitet, sjukhus och stadens puls med affärer och restauranger. Ljus och väldisponerad planlösning med härligt ljusinsläpp och generös takhöjd. Stort vardagsrum med fönster i två väderstreck, burspråk och utgång till inglasad balkongen. Trivsamt kök, två väl tilltagna sovrum, helkaklat duschrum samt goda förvaringsmöjligheter.

Förening

Stenmarksvägen 13 A

Förening

HSB Huggaren Umeå

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Huggaren är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1946. Föreningen förfogar över 68 st lägenheter och av lägenheterna är 66 st upplåtna med bostadsrätt och 2 st upplåtna som hyresrätt. Föreningen har även 2 st lokaler. Förvaltning ekonomiskt och tekniskt sköts av Riksbyggen. Föreningen är fortfarande medlem i HSB, men har anlitat Riksbyggen för såväl fastighetsskötsel som ekonomi sedan 1 januari 2014. Överlåtelse-/pantsättningsavgift betalas enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är fortsatt god och ingen höjning av månadsavgiften är planerad, enligt ordförande 2018-11-08.
VÄ/VA, kabel-tv och internet ingår i månadsavgiften. El betalas separat.

HUSENS SKICK
Renovering av balkonginglasningar pågår, enligt ordförande 2018-11-08.
2018: Byte av källardörrar till säkerhetsdörrar och ommålning av alla allmänna utrymmen i källare.
2016/17: Byte av ledningar/el, återställande av boulebanan och anläggande av fler odlingslotter. Jordfelsbrytare installerad i alla lägenheter.
2013: Förbättringsarbeten på gemensamhetslokalen.
2011: Uppdatering och investeringar på ventilationen.
2009/10: Byte av ytterdörrar (säkerhetsdörrar).
2005: Inglasning av balkonger.
1998: Byte till 3-glasfönster.
Slutet av 1990-talet: Byte av el och stambyte samt renovering av badrum.

GÅRDEN
Till huset hör gård med gräsmatta, buskar och träd. Trevlig gemensam uteplats finns med utemöbler och lekplats. Boulebana på grus finns på gården och antalet cykelställ har utökats. Under 2019 kommer gården att ”snyggas till”, enligt ordförande 2018-11-08.

KABEL TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband via Telenor, ingår i månadsavgiften. TV-utbudet kallas TV Flex, vilket innebär grundutbud på 17 kanaler + 8 valfria kanaler. https://www.telenor.se/om-telenor/nyatelenor/ och https://www.telenor.se/fastighetsagare/vart-utbud/tv/

PARKERING
På föreningens fastigheter finns 17 carportar med el och 53 mv-platser. MV-plats, kostar 156 kr/månad, finns lediga per 2018-11-08. Carportplats, kostar 260 kr/månad, kö per 2018-11-08.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns belägna i källaren i varje hus.

ÖVRIGT
Alla lägenheter är utrustade med säkerhetsdörrar. Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Bastu/relax finns beläget på källarplan i huset på Stenmarksvägen 13 A. Föreningen har en gemensam lokal som gratis får nyttjas som exempelvis mötesrum. Lokalen är belägen i huset på Stenmarksvägen 9 A. Föreningen har även cykelförråd samt barnvagnsförråd. I källaren har föreningen ett antal lokaler till uthyrning för eventuell hobbyverksamhet. Alla bostadsrätter har nu radonvärde under gränsvärdet, enligt ordförande 2018-11-08. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.huggaren.nu
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-11-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns två gym i närheten (både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter