Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skolgatan 9

Väst på stan Umeå

1 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Skolgatan 9

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 3 810 kr/mån Inkl värme, VA
Andel i föreningen: 19,8%
Andel av årsavgift: 19,8%
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten hör ett separat förråd belägen intill gårdshuset.

Byggnad

Byggnadstyp Huvudbyggnad 2 1/2-plan m källare, gårdshus 1 1/2-plan
Byggnadsår 1923 Renoveringsår 2016
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 12 oktober 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
Fastighetsbet. Skräddaren 4
Övriga byggnader Gårdshuset är sammanlänkad med tvättstuga, lägenhetsförråd samt två carportplatser.
Välkommen in till denna mycket charmfulla lägenhet som karaktäriseras av snedtak, vinklar och vrår samt genomgående trägolv! Lägenheten har nya ytskikt, fina trägolv, helkaklat badrum samt stilrent och modernt kök från Electrolux med inredning från Sentens. Möjlighet till bilplats finns.
Skolgatan ligger på ett mycket centralt och älvsnära läge med närhet till allt man kan önska sig.

- UNIK LÄGENHET

- VACKRA TRÄGOLV

- HELRENOVERAD

- EGEN VINDSVÅNING

HALL
Privat trapp leder er upp till hall med trägolv som enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i lägenheten och ger en bra helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de genomgående vitmålade väggarna. Hallen har avhängningsplats och förråd. Inre hall är möblerbar och är inrett som kontor.

KÖK
Mycket rymligt kök med separat arbetskök, generös matplats samt utrymme för sällskapsdel. Köksinredningen går i stilsäkert och stramt vitt med arbetsbänk i grått och vitt kakel ovan arbetsytorna. Kyl/frys, spis med häll, inbyggd ugn och mikro är kökets maskinpark. Invid fönster placeras med fördel den rymliga matplatsen.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med plats för soffa och fåtölj samt TV-möbel. På var sida om rummet nås lägenhetens båda sovrum.

SOVRUM
Sovrum ett nås till höger och är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med klädkammare och har utrymme för garderob.

SOVRUM
Sovrum två nås till vänster och passar utmärkt som barnrum/gästrum eller kontor. Detta rum går att integrera med vardagsrummet genom att ta ner vägg mellan rummen.

BADRUM
Lägenhetens badrum är kaklat och klinkrat i vitt och grått och har golvvärme. Tvättmaskin, dusch med duschvägg, wc, tvättställ med tillhörande skåp är badrummets inredning.

ÖVRIGT
Boarea 72 kvm, biarea 18 kvm.
Välkommen in till denna mycket charmfulla lägenhet som karaktäriseras av snedtak, vinklar och vrår samt genomgående trägolv! Lägenheten har nya ytskikt, fina trägolv, helkaklat badrum samt stilrent och modernt kök från Electrolux med inredning från Sentens. Möjlighet till bilplats finns.
Skolgatan ligger på ett mycket centralt och älvsnära läge med närhet till allt man kan önska sig.

Förening

Skolgatan 9

Förening

Skräddaren 4 i Umeå

Allmänt om föreningen

Brf Skräddaren 4 i Umeå bildades 2016. Fastigheten uppfördes år 1923, omfattande renoveringar och underhåll har gjorts under 2016. På fastigheten står en huvudbyggnad samt ett gårdshus vilka tillsammans utgör 7 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fastigheten är belägen på adressen Skolgatan 9 i Umeå. Föreningen förvaltas både tekniskt och ekonomiskt av föreningens medlemmar. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar. God ekonomi i föreningen, enligt styrelsen 2018-08-23.

HUSET
Fastigheten är i mycket bra skick efter omfattande renovering utförda 2016. Föreningen har en 10-årig underhållsplan. Kompletterande målning av fasader på gårdshuset är det enda aktuella inom perioden. Avsättning till underhållsfond görs varje år.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset. Tvättstugan är rustad med tvättmaskin, torktumlare och bänk med vask.

PARKERING
Föreningen förfogar över 5 st parkeringsplatser med motorvärmare (395 kr/månad) och 2 st carportplatser (795 kr/månad). Separat kösystem tillämpas för bilplatser.

GÅRD
Trevlig innergård som fint ramas in av en häck och staket mot närliggande fastigheter. Här finns gräsmatta, plats för utegrupper och grill. Stor gemensam altan samt balkong från huvudbyggnaden finns att tillgå för föreningens medlemmar.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet finns ett förråd. Förråden ligger i gårdshuset. Bredband finns indraget via Umenet, respektive bostadsrättsinnehavare tecknar eget avtal med leverantör. Föreningen har tecknat ett kollektivt el-abonnemang och lägenheterna har enskild undermätare, vilket innebär att medlemmarna faktureras elavgift enligt egen förbrukning. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Dina Försäkringar, hemförsäkring och bostadsrättstillägg tecknas individuellt. Andrahandsuthyrning och juridisk person kan godkännas i enlighet med föreningens stadgar. Föreningens medlemmar står för trappstädning, enklare förvaltning samt skötsel och gräsklippning av fastighetens gård.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-08-20. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närservice

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter