Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skidspåret 3B

Berghem Umeå

2 550 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Skidspåret 3B

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 91,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3204-1-18-6
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 550 000 kr utgångspris
Avgift: 5 394 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el (avräkning på el 1 gång/år)
Andel i föreningen: 1,6553%
Andel av årsavgift: 1,6553%
Reparationsfond: 1 597 kr
Tillträde Enl. överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955
Energideklaration
Utfärdad den 28 april 2009
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Kontrollen 2
I ett av Umeås attraktivaste områden med gångavstånd till universitet, sjukhus och centrum finner ni denna charmiga fyra högst upp i huset! Lägenheten erbjuder renoverat badrum, wc och kök med nya vitvaror. Lägenheten fördelar rymlig hall med skjutdörrsgarderob, härligt vardagsrum med öppen spis, stort kök med gott om plats för matbord, utgång till inglasad balkong med eftermiddag- och kvällssol samt tre sovrum med ekparkettgolv.

Stabil förening med en månadsavgift som inkluderar värme, vatten, kabeltv, internet och hushållsel. Snabb inflyttning är möjlig.

- NÄRHET TILL UNIVERSITET, SJUKHUS OCH CENTRUM

- RENOVERAT KÖK, WC OCH BADRUM

- VARDAGSRUM MED ÖPPEN SPIS

- TRE SOVRUM

- INGLASAD BALKONG MED EFTERMIDDAG- OCH KVÄLLSSOL

Bostaden presenteras enligt följande:

HALL
Möblerbar hall med praktisk skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i vitt med mönstrad fondvägg och på golvet ligger ekparkettgolv.

KÖK
Härligt vitt kök med stora arbetsytor och gott om förvaring. Ovanför bänkskivan som är av laminat sitter vitt kakel. Maskinparken består av hel kyl och frys (-16), inbyggnadsugn (-13), inbyggd mikrovågsugn (-13), diskmaskin (-13), spisfläkt och spishäll (-13/14). Från köket genom dubbeldörrar når man den inglasade balkongen med eftermiddag- och kvällssol. Köket är inrett med ljusa tapeter och vitmålade väggar samt ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum som är inrett med vitmålade väggar och mönstrad fondtapet. Rummet är lättmöblerat med utrymme för variation. Öppen spis förhöjer mysfaktorn. Stora fönsterpartier ger bra med ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Första sovrummet når man från hallen. Ljusa tapeter och ena väggen är målad och ekparkettgolv. Här finns två garderober.

SOVRUM 2
Intill det första sovrummet ligger det andra sovrummet som har ljusa målade väggar ch ekparkettgolv. Här finns en skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 3
Intill vardagsrummet och köket ligger det tredje sovrummet som har ekparkettgolv och ljusa målade väggar. Här finns en garderob.

BADRUM
Helkaklat badrum vitt och beiget. Inredningen består av wc, badkar, tvättställ och spegelskåp.

WC
Wc med toalett, tvättställ med badrumsskåp och spegelskåp. Klinker på golv och vitmålad väv.

TVÄTTMÖJLIGHETER
Intill wc i hallen finns det ett utrymme som i dag används för tvättmaskin och torktumlare (-14).
I ett av Umeås attraktivaste områden med gångavstånd till universitet, sjukhus och centrum finner ni denna charmiga fyra högst upp i huset! Stabil förening med en månadsavgift som inkluderar värme, vatten, kabeltv, internet och hushållsel. Snabb inflyttning är möjlig.

Förening

Skidspåret 3B

Förening

HSB Brf Kontrollen

Allmänt om föreningen

Brf HSB Kontrollen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter belägna på Skidspåret 3 A-B, Rågången 2 A-D, 4 A-E. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 7 st lokaler (hyresrätter). Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB Umeå och tekniskt av Firma Ulf Johansson. Trappstädning och inre renhållning har utförts av Samhall AB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är mycket god. Ingen avgiftshöjning är planerad i nuläget (kollat 2018-08-07).

HUSENS SKICK
2017 Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-01.
2016 Byte av lägenhetsdörrar, målning av trapphusen samt byte av trapphusarmatur till energisnåla LED-lampor. Ett antal dörrar i källaren har också bytts ut (bl.a till tvättstugor och torkrum). Tvättstugan på Rågången 2 har fått en ny tvättmaskin och på Rågången 4 har en ny torktumlare installerats. Varmvattensystemet till fastigheten på Skidspåret har justerats så att varmvattnet nu kommer betydligt snabbare i tappkranarna, som på sikt bör ge energibesparingar.
2015 Renovering av innergård i form av ny grill, nya bärbuskar/fruktträd, ny flaggstång/julgran. Fasaden på Rågången 2 och 4 har rengjorts/tvättats. Förrådet vid Berghems Blommor och miljöhuset på Rågången 2 har målats.
Balkonger: Renoverade och utbyggda för några år sedan.
2011 Dränering genomförd.
2005 El utbytt.
1999 Vatten- och avloppsstammar byttes.
1998 Tak renoverat.
1980-talet Fasad renoverad.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen diskuterar fönsterbyte, men först inom 5-10 år.


GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar. Den största gården, med sol i princip hela dagen, har grill- och lekplats samt flera sittgrupper. Gratis odlingslotter, vicevärden sköter kön till dessa.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet (Small) ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se
Bredband samt IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget 100/100 MB, ingår i avgiften.

PARKERING
Det finns 76 st parkeringsplatser med motorvärmare, 134 kr/månad. Går att ordna enligt ordförande 2018-08-07. Det finns 8 st varmgarage, 352-529 kr/månad, beroende på storlek, kö per 2018-08-07.

ÖVRIGT
Två tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med fräscha maskiner. I dem finns två tvättmaskiner, torktumlare och anslutande torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. I källaren finns också två st hobbyrum (Rågången 2 och 4), bastu (600 kr/år) och övernattningsrum med kokvrå och 4 sovplatser (200 kr/dygn). HSB Brf Kontrollen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå Ek förening. Avräkning hushålls-el sker 1 gång/år vid årsskifte (återbetalning ifall man betalat för mycket alt. inbetalning ifall man betalat för lite). Nya radonmätningar är gjorda och mätvärden ligger under 200 Bq. Avsättning till inre fond sker. Trevlig stämning i föreningen som årligen har städdag och julbord m.m. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-08-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter