Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skidspåret 11

Berghem Umeå

1 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Skidspåret 11

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 56,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 87
Våning 4 av 7, hiss finns
Kommentar 5 trappor
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3 155 kr/mån Inkl värme, vatten, Kabel TV, internet, el (avräkning sker).
Andel i föreningen: 0,7068%
Andel av årsavgift: 0,7%
Kommentar Hushållsel ingår i den angivna avgiften, avräkning sker mot faktisk förbrukning 1 ggr/år.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1963
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Brättet 6 och 7
- INGLASAD BALKONG I VÄSTER

- TRIVSAM PLANLÖSNING

- FIN UTSIKT

- RENOVERAT BADRUM

HALL
Ljus och välkomnande hall med praktisk skjutgarderob och utrymme för avhägningsplats. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Rakt fram nås det ljusa och lättmöblerade vardagsrummet som ramas in av vitmålade väggar och fint parkettgolv. Stora fönsterpartier ger ytterligare ljus och rymd till rummet.

KÖK
Kök i originalutförande med fina förvaringsmöjligheter och ett rymligt kallskafferi. Bänkskivor och kakel har bytts ut (-13) vilket gett köket en fin ansiktslyftning. Kökets maskinella utrustning består av spishäll med ugn (-06), kyl och frys (-09). Invid fönster placeras matplatsen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust laminat.

Lägenhetens inglasade balkong nås från köket. Balkongen har ett mycket attraktivt läge i väster med fin utsikt över takåsarna och omgivningen. Balkongen har infravärme.

SOVRUM
Från köket disponeras även lägenhetens sovrum med plats för dubbelsäng. Stor, djup och praktisk garderob med skjutdörrar erbjuder optimala förvaringsmöjligheter. Ljust laminatgolv och vita väggar klär sovrummets ytor.

BADRUM
Stilfullt renoverat badrum (-09) med kakel och klinker samt golvvärme. Dusch med duschvägar, handdukstork, wc, tvättställ med tillhörande skåp är badrummets inredning.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd
Läs gärna mer om den fina föreningen under föreningsinformationen

Berghem - fint västerläge med inglasad balkong!

Välkommen till denna trivsamma 2:a med inglasad balkong i fritt väster. Högt läge ger fin utsikt och härligt ljusinsläpp. Genomgående fin standard. Renoverat och helkaklat badrum. Hiss finns i huset. Här bor ni nära skog och natur med motionsspår, Universitet, NUS, Iksu-träningsanläggning, matbutik samt centrumkärnan med dess kompletta utbud.

Förening

Skidspåret 11

Förening

Brf Höjdpunkten Umeå

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten (org.nr 794000-1857) finns i stadsdelen Berghem, ungefär 2 km från Umeå centrum. Adresserna är Nydalavägen 10 och 12 samt Skidspåret 11 och 13. Föreningen består av 139 lägenheter, varav 134 är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Fastighetsbeteckning Brättet 6 och Brättet 7. De fyra flerfamiljshusen uppfördes år 1963 och är placerade runt en mycket stor trädgård. Sedan 1998 är föreningen en fristående bostadsrättsförening. Föreningen har avtal med Aspia om ekonomisk förvaltning och med Emfa AB om teknisk förvaltning inklusive fastighetsskötsel. Föreningen kommer inte att höja månadsavgiften under år 2019, enligt ordförande 2019-06-07.

HUSENS SKICK
Föreningen har en underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen. Fönstren byttes 2004, det är nu 3-glasfönster med vakuum mellan två rutor. Elen gjordes om 2009-2010 med genomgående jordade uttag, elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare i lägenheterna. I gemensamma utrymmen monterades rörelsestyrd belysning. Stammar: Under 2016-2017 genomfördes relining av alla avloppsledningar. Detta innebär att nya rör skapats i befintliga rör. Balkonger utbyggda och inglasade 2011-2012. Sedan dess tas en "balkongavgift" på 450 kr/månad ut för lägenheter med balkong. Den kostnaden är inkluderad i månadsavgiften. Radonmätning gjordes år 2012. Värdet ligger under 30 bequerel/kubikmeter. De som renoverar originalbadrum kan vid byte av golvbrunn få bidrag på 6 000 kr retroaktivt av föreningen.

PLANERADE UNDERHÅLLSÅTGÄRDER
De närmaste åren planeras följande större åtgärder: Byte av ventiler på vattenledningar i källare inklusive asbestsanering, modernisering av hiss (genomförs 2020), utbyte av tvättstugeutrustning. Åtgärderna planeras inom ramen för budget.

UTRYMMEN OCH SERVICE
Föreningen har ett webbaserat system för bokning av tvättstugor, hobbyrum, bastu och samlingslokal. Lås med taggläsare är monterade på dörrar till vindsgångar och entréer. I varje hus finns en eller två tvättstugor med moderna, energisnåla tvättmaskiner och torktumlare samt torkrum. Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. I varje hus finns dessutom några förråd som hyrs ut. Plats för uppställning av en frys kan man också hyra. Alla medlemmar kan kostnadsfritt boka hobbylokal samt lokal med bastu, dusch, bordtennisbord och motionscyklar. I föreningen finns en samlingslokal som kan hyras för privata fester och liknande (kostnad 200 kr/dygn). Ett övernattningsrum med fyra bäddar, dusch, WC och enkelt kök (kostnad 200 kr/dygn). Det är beläget i källaren på Nydalavägen 14 (grannföreningen). Föreningen har en del större verktyg (bl.a kraftig borrmaskin, slipmaskin och magasinskärra) som de boende kan låna. I den stora trädgården finns förutom en stor lekplats, sittgrupper och grillar, odlingslotter som kan "hyras" kostnadsfritt.

BILPLATSER
Det finns 64 varmgarage för 250 kr/månad och 48 P-platser med motorvärmare som kostar 70 kr/månad. Ytterligare P-platser för boende och besökande finns längs Nydalavägen. (Parkeringsplatser längs Skidspåret tillhör Umeå kommun. Där är parkering tillåten upp till tre timmar.) Kösystem tillämpas för bilplatser. Ett garage är reserverat för mopeder och elcyklar.

TV OCH INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem (info www.comhem.se). 14 analoga kanaler ingår i kabel-tv-utbudet och är inkluderat i månadsavgiften. Den som vill ha dessa kanaler digitalt måste teckna ett eget avtal med Comhem. Föreningen köper internetanslutning för det egna fibernätet från Bredband2 med hastighet 100/100 Mbit. Bredbandet kostar 100 kr/månad. Kostnaden ingår i månadsavgiften.

BRA ATT VETA
Hushållselen är inkluderad i månadsavgiften och är beräknad enligt schablon. En gång/år görs en avstämning och har man förbrukat mer än enligt schablonen får man betala mellanskillnaden och har man förbrukat mindre får man tillbaka motsvarande summa. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Västerbotten. Hemsida www.brf-hojdpunkten.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-06-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter