Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rådhusesplanaden 17E

Centrum Umeå

2 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rådhusesplanaden 17E

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 81,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 93
Våning 2 av 7, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 901 kr/mån inkl. värme, va, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 0,54026%
Andel av årsavgift: 0,54026%
Driftskostnad 2 443 kr/år
varav
El: 2 443 kr (1570 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Säkring: 16A
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1954/1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 18 november 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Kraften 9 och 11
Mitt i city, på lugnt kvarter invid stadens puls och kompletta utbud, bor ni här i en gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. 3:an har attribut som social planlösning, gott om förvaring, genomgående parkettgolv, solfylld balkong samt två franska balkonger. Det rymliga vardagsrummet har fönster i två väderstreck och perfekt för umgänge med vänner och familj, helkaklat badrum med egen tvättdel, två stora sovrum och ett kök med bra förvaring. Inte långt från lägenheten når ni Umeå älv med vacker natur och promenadstråk. Mycket nära till tågstation och busstation samt Vasaplan där lokalbussarna utgår ifrån. Från bostaden tar du dig enkelt med cykel till Universitetet och sjukhuset. Ett perfekt läge för den som vill ha nära till allt!

- KAKLAT BADRUM MED GOLVVÄRME OCH EGEN TVÄTTDEL

-GAVELLÄGENHET MED FÖNSTER I TRE VÄDERSTRECK

- BALKONG MED EFTERMIDDAGSSOL

- GENOMGÅENDE PARKETTGOLV

- SOCIAL PLANLÖSNING MED FINT LJUSINSLÄPP

- CENTRUMLÄGE MED GÅNGAVSTÅND TILL AFFÄRER, RESTAURANGER OCH NÖJEN

Lägenheten disponeras enligt följande:
HALL
Ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Mönstrad tapet på väggen och parkettgolv.

WC/DUSCH
Kaklat badrum i vitt och grått med elgolvvärme. Badrummet är inrett med dusch, wc, kommod, spegelskåp med spotlights, högskåp, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp via fönster i två väderstreck och fransk balkong. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats. Ljus tapet på väggen och parkettgolv.

KÖK
Köksinredning i röd nyans med rostfria handtag och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Här finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl, frys och städskåp. Vid matplatsen finns utgång till balkongen som erbjuder eftermiddagssol. Vita väggar med en mönstrad fondtapet och parkettgolv.

SOVRUM 1
Ljusa tapeter och parkettgolv. Bra klädförvaring via skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Vitmålade väggar med fondvägg och parkettgolv. Skjutdörrsgarderob med spegel och garderob i sovrummet.

ÖVRIGT
Förråd i källaren.

3:a mitt i city med gavelläge, solfylld balkong och fönster i tre väderstreck!

Mitt i city, på lugnt kvarter invid stadens puls och kompletta utbud, bor ni här i en gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. 3:an har attribut som social planlösning, gott om förvaring, genomgående parkettgolv, solfylld balkong samt två franska balkonger. Det rymliga vardagsrummet har fönster i två väderstreck och perfekt för umgänge med vänner och familj, helkaklat badrum med egen tvättdel, två stora sovrum och ett kök med bra förvaring. Inte långt från lägenheten når ni Umeå älv med vacker natur och promenadstråk. Mycket nära till tågstation och busstation samt Vasaplan där lokalbussarna utgår ifrån. Från bostaden tar du dig enkelt med cykel till Universitetet och sjukhuset. Ett perfekt läge för den som vill ha nära till allt!

Förening

Rådhusesplanaden 17E

Förening

HSB Brf Hede

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Hede (org.nr 794000-0891) förfogar över 105 bostadsrätter, 39 lokaler (bostadsrätter) och 15 lokaler (hyresrätter). Dessutom 5 st garage, 11 st parkeringsplatser med tak, 10 st parkeringsplatser utan tak samt 7 parkeringsplatser i kulvert. Föreningens hus byggdes 1954 respektive 1957 på fastigheten Kraften 9 och Kraften 11 med adress Rådhusesplanaden 15 och 17 i Umeå kommun. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften under år 2019, enligt årsredovisning 2018.

HUSENS SKICK
Under år 2018 har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder: Ombyggnad av gamla styrelserummet till fritidslokal, renovering pumpgrop i UC med nya pumpar och styrskåp. Föreningen har även investerat i nytt ventilationsaggregat till Mekka, ombyggnad/renovering av lokal för Texas Longhorn samt utfört ett tätskiktsbyte av butikstaken. Stadgeenlig fastighetsbesiktning gjordes 2018-08-21, då konstaterades att parken behöver en uppfräschning, fasaden behöver rengöras och eventuellt målas om samt omfogning/lagning av skador på skiffervägg mot Rådhusesplanaden. Det konstaterades även att rabattytorna längs väggen kan minskas ner och ersättas med plattor för cykelparkering samt grundlig städning av garagegången. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen, de närmaste åren planeras för följande större åtgärder: Inköp av ventilationsaggregat till Restaurang Zaion, fasadåtgärder (reparation skador, tvättning, målning), målning av källargolv.

TIDIGARE UNDERHÅLLSÅTGÄRDER OCH INVESTERINGAR
2017: Renoverat återstående 15 balkonger.
2016: Klätt in hissdörrarna med rostfri plåt, kompletterat Mekkas ventilationssystem, installerat luft- och partikelfilter, separerat värmekretsar för bostäder och ventilation, renoverat nio balkonger.
2015: Injustering av värmesystemet, renovering av tre balkonger.
2014: Utbyte av radiatorventiler och termostater, fortsatt energiöversyn.
2010: Nytt ventilationssystem. Byte av all el från 2-fas till 3-fas med nya väggkontakter i samtliga lägenheter och nya elcentraler med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
1999: Stambyte. Byte ytterdörrarna i samtliga lägenheter till säkerhetsdörrar. Bastun totalrenoverades i samband med stambytet.
1990: Ny fasad och tilläggsisolering samt insättning av en tredje glasruta i fönstren.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats, grillplats och härlig grönska i form av växter och träd.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem ingår i månadsavgiften (19 digitala TV-kanaler, varav 8 valfria). Bredband via Bredband2 ingår i månadsavgiften från 1/7 2010 (hastighet 100 Mbit/s). Se mera info på hemsidan www.hede.nu

TVÄTTSTUGA / BASTU RELAX
Två komplett utrustade tvättstugor i källaren under 17 A med bokning för våra boende och företag. Dessutom finns en lokal under 17 B (vägg i vägg med relax/bastun) med dusch och en tvättmaskin, utan bokning för inneboende. Tvättstugorna och bastu/relax är moderna och fräscha med ett digitalt bokningssystem.

PARKERING
5 st Garage (ca 660-815 kr/månad beroende på storlek), 11 st Carportar (ca 560 kr/månad) och 17 st Motorvärmarplatser (ca 440 kr/månad). Bokas via vicevärd Leif Gustafson, som säger 5-6 års kötid för alla alternativ (kollat 2019-07-15). Parkeringar finns nära bostadsrättsföreningen, t.ex nya parkeringsgaraget Järnvägsallén, som bokas via Upab https://upab.umea.se/

ÖVRIGT
Ett st förråd till varje lägenhet, men de större lägenheterna har varmförråd och s.k matkällarförråd. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring AB och bostadsrättstillägg ingår för föreningens lägenheter samt momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-07-05. Hemsida www.hede.nu
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök Bildmuseumet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närservice

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.

Bilder

Visa alla

HitCounter