Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Norra Majorsgatan 26B

Haga Umeå

1 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Norra Majorsgatan 26B

Antal rum 3 rum
Boarea 75,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 90-2007-1-20-3
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 4 811 kr/mån inkl. värme, vatten/avlopp, kabel-TV, internet , elektricitet & balkongtillägg.
Andel i föreningen: 3,48693%
Andel av årsavgift: 3,48693%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 7 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Hornet 8
Välkommen till denna rymliga 3:a på Haga med inglasad, stor balkong som erbjuder ett härligt västerläge. Stort vardagsrum där det ryms både matplats och sittgrupp. Flertalet garderober i båda sovrummen och ett nyrenoverat badrum. Här bor ni på ett optimalt läge med gångavstånd till stadskärnan och dess kompletta utbud, Universitetet, NUS, tågstation, matbutik samt träningsanläggning. I närområdet finns parkområden samt Gammliaområdet alternativt I20-skogen som erbjuder skog och natur med fina motionsspår.

- CENTRALT & LUGNT LÄGE

- INGLASAD STOR BALKONG I VÄSTER

- NYRENOVERAT BADRUM

- TILLTALANDE PLANLÖSNING


HALL
Välkomnande hall som disponerar lägenhetens samtliga ytor i en trivsam planlösning. På golvet ligger ett praktiskt och stilrent klinkergolv, på väggarna finner vi tapet och en trevligt vitmålad träpanel.

KÖK
Till vänster om hallen finner vi köket med delvis köksinredning i original som uppdaterats under åren med diskmaskin och nyare vitvaror. Maskinellt består kökets inredning av kombinerad kyl/frys, spishäll/ugn, fläkt och diskmaskin. Köket erbjuder gott om förvaringsutrymmen samt möjlighet att öppna upp tidigare dörr in till vardagsrummet om man skulle önska.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum erbjuder gott om plats till både soffgrupp matgrupp, dörröppningen från hallen breddades vilket ger en rymlig känsla i rummet. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp och utgång till den renoverade inglasade balkongen i västerläge sätter guldkant på boendet. Parkettgolv och vitmålade väggar med en trevlig fondtapet på ena väggen.

SOVRUM 1
Sovrummet nås genom första dörren till höger ifrån hallen och här finns plats till praktisk övervåningssäng samt gott om utrymme för övriga viktiga möbler såsom mobil köksö, rithörna och barnvagnsparkering. Inbyggda garderober ger tacksam förvaring. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Detta sovrum är till storlek väldigt likt det andra sovrummet, här rymmer vi dubbelsäng med skrivbordshörna. Inbyggda garderober finner vi också här samt trevligt ljusinsläpp från fönster. Ljusa väggar med en mönstrad fondtapet och ett parkettgolv.

BADRUM
Det nyrenoverade badrummet erbjuder duschhörna med vikväggar, WC, handfat med kommod, spegellampa, tvättmaskin & överskåp. Stilrena toner valdes på våtrumsmattan och våtrumstapeten som klär ytskikten.

ÖVRIGT
Barnvagnsförråd finns på markplan.
Källarförråd och matförråd hör till lägenheten.

Ljus och trevliga 3:a på populära Haga!

Välkommen till denna rymliga 3:a på Haga med inglasad, stor balkong som erbjuder ett härligt västerläge. Stort vardagsrum där det ryms både matplats och sittgrupp. Flertalet garderober i båda sovrummen och ett nyrenoverat badrum. Här bor ni på ett optimalt läge med gångavstånd till stadskärnan och dess kompletta utbud, Universitetet, NUS, tågstation, matbutik samt träningsanläggning. I närområdet finns parkområden samt Gammliaområdet alternativt I20-skogen som erbjuder skog och natur med fina motionsspår.

Förening

Norra Majorsgatan 26B

Förening

HSB Hornet

Allmänt om föreningen

HSB Hornet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1965. Föreningen förfogar över 36 lägenheter samt 1 lokal belägna på fastigheten Hornet 8 med adressen Norra Majorsgatan 26 A-C. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt och lokalen är upplåten med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Styrelsen höjde månadsavgiften med 2 % från 1/1 2019.

HUSENS SKICK
2019 Genomfört relining avloppsstammar.
2018 Inga kostsamma renoveringar/investeringar.
2017 Inglasning av balkonger på de lägenheter som innehar balkong. Balkongavgift tas ut fr.o.m december 2017 och 7 år framåt av de bostadsrättsinnehavare som fått inglasade balkonger (25 st) och avgiften är 175 kr/månad och lägenhet. Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2017-09-13.
2015 Byte av tegel på husgavlar, energiförbättringar genom att bl.a byta fläkt på tak.
2014 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2013 Målning av soprummets utsida.
2013 Renovering av garageport samt utbyte av porten till soprummet.
2013 Energibesiktning och OVK, vilket kommer att visa resultat 2014/2015.
2013 Byte av tvättmaskiner i tvättstuga.
2011 Spolning av stammar.
2010 Fönsterbyte och byte av balkongdörrar, takbyte.
2009 Målning av trapphus.
2007 Byte av el.


TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns belägen i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har under åren 2015-2016 bytt torktumlare, torkskåp och tvättmaskiner.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV finns via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 mb/s levereras av Telenor, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
16 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (ca 170 kr/mån), 4 st i kö 2019-04-16.
13 st parkeringsplatser i varmgarage (ca 310-390 kr/mån beroende på storlek), 6 st kö 2019-04-16.
Inga gästparkeringar finns.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I källaren finns cykel- och barnvagnsrum samt matkällare och hobbyrum som föreningens medlemmar får använda.

ÖVRIGT
Ett källarförråd samt matkällarförråd hör till varje lägenhet, förutom ettorna som endast har källarförråd. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens bostadsrätter och momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Bostadsrättsinnehavaren bekostar hemförsäkring. El ingår till ett schablonbelopp, avläsning sker en gång per år (månadsskiftet maj-juni).
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-04-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter