Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 29 C

Mariehem Umeå

1 525 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 29 C

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 81,00 kvm
föreningens information
Inglasad balkong 5 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 72
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 525 000 kr utgångspris
Avgift: 3 663 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och internet.
Andel i föreningen: 0,55422%
Andel av årsavgift: 0,55422%
Reparationsfond: 1 222 kr
Driftskostnad 2 500 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Kommentar Hushållsel ingår ej i månadsavgiften utan eget elavtal tecknas. Nuvarande ägare har under de senaste 12 månaderna förbrukat 1 646 kWh vilket blir ca 210 kr/månad beroende på vilket elavtal som väljs. Denna kostnad kan givetvis bli mer eller mindre beroende på förbrukning.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 24 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år
Trivsam och rymlig trea med fint och insynsskyddat läge på Mariehem. Stort, ljust vardagsrum med parkettgolv och utgång till fin inglasad balkong i söder med sol större delen av dagen. Kök med goda arbetsytor och förvaring samt plats för rymlig matgrupp vid fönstret. Två välplanerade sovrum, bra förvaringsmöjligheter, gästtoalett samt badrum med badkar. På Mariehem bor du bekvämt med närhet till fantastiska Nydalasjön och dess härliga strövområden. Cykel och gångavstånd till Universitet, NUS, IKSU, matbutik och service samt goda kommunikationer med buss.

- INGLASAD BALKONG I SÖDERLÄGE

- VÄLDISPONERAD PLANLÖSNING

- UTMÄRKT LÄGE MED NÄRHET TILL MATAFFÄR, UNIVERSITETET, NUS


HALL
Välkomnade hall i vinkel med ekparkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för lättare möblering samt avhängningsmöjligheter. Hallen erbjuder också bra förvaring genom en rymlig klädkammare med garderober.

KÖK OCH MATPLATS
Trivsamt kök där vissa delar bevarats från huset byggår med fina tidstypiska detaljer. Vita skåpluckor, stilrena handtag, vitt kakel, och praktiskt rostfri arbetsbänk. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, liten extra frys, spis med häll, diskmaskin och fläkt. Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor samt plats för stor matgrupp invid fönstret.

VARDAGSRUM
Stort och lättmöblerat rum med härligt ljusinsläpp via generösa fönster och glasad balkongdörr. Rummet har målade och tapetserade väggar i en ljus nyans, parkettgolv samt utgång till stor inglasad balkong med fritt- och insynsskyddat läge med sol större delen av dagen.

SOVRUM
Mindre sovrum i anslutning till vardagsrummet med parkettgolv, ljust tapetserade väggar samt bra förvaring genom inbyggd garderob.

SOVRUM
Det större sovrummet har även det parkettgolv och ljust tapetserade väggar och ligger i anslutning till köket och inre hallen.

BADRUM
Rymligt badrum med ljus plastmatta på golvet, vita delvist kaklade- och målade väggar. Badrummets inredning består av WC, handfat med tillhörande kommod, spegel, spegelskåp, handdukshängare samt badkar. Förberett för tvättmaskin.

GÄSTWC
Liten toalett med brun plastmatta, tapetserade väggar samt handfat och wc.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett rymligt förråd.

Välkommen till denna trivsamma och rymliga trea med fint och insynsskyddat läge på Mariehem. Stort, ljust vardagsrum med parkettgolv och utgång till fin inglasad balkong i söder med sol större delen av dagen. Kök med goda arbetsytor och förvaring och plats för rymlig matplats vid fönstret. Två välplanerade sovrum, bra förvaringsmöjligheter, gästtoalett samt badrum med badkar. På Mariehem bor du bekvämt med närhet till fantastiska Nydalasjön och dess härliga strövområden. Cykel och gångavstånd till Universitet, NUS, IKSU, matbutik och service samt goda kommunikationer med buss till stadskärnan och dess utbud.

Förening

Mariehemsvägen 29 C

Förening

HSB brf Flyttfågeln

Allmänt om föreningen

Brf Flyttfågeln är en äkta bostadsrättsförening vars hus byggdes 1968. Föreningen förfogar över 185 lägenheter och 9 lokaler belägna på Mariehemsvägen 27-29, A-L. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god (kollat 2018-02-20). Föreningen äger andelar i HSB Vind Ek Förening.

HUSENS SKICK
2017 Nytt låssystem med taggsystem på ytterdörr 2017. Man har även installerat motorvärmarstyrning via telefon/dator/bokningstavla.
2016 Arbete med utemiljön. Avslutas hösten 2017.
2015 Energisparåtgärder, bytt fläktsystem. Bytt papptak samtliga hus. Byte entrédörrar. Ny gårdsbelysning LED.
2014 Montering entrétak med belysning ovan cykelrum och samlingslokal.
2013 Renovering av samlingslokalen. Byte av kulvert och dagvattenledning 29 A-L. Montering stolplampor vid lekplatser.
2012 Relining av dagvatten- och avloppsledningar inom byggnader och marknät fram till kommunens ledningar.
2008 Renovering samtliga balkonger samt inglasning.
2007 Målning samtliga lägenhetsdörrar.
2004 Byte termostatventiler för hela värmesystemet.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen planerar att byta fasad och fönster. Detta kan medföra marginella avgiftshöjningar. Renoveringarna planeras att påbörjas tidigast år 2019. Under vintern planerar föreningen att renovera utrymmen i entréplan till nya bostadsrätter, totalt 6 stycken ettor på 38-40 kvm (4 st lägenheter på 29L och 2 st lägenheter på 29D). Detta bekostas av upptagande av tillfälliga nya lån som sedan återbetalas med medel från försäljningen. Vinsten/intäkterna av dessa kommer till viss del gå till finansiering av fasadbytet. Föreningens beslut om detta tas i början av mars 2018.

GÅRDARNA
Här finns grönytor, planteringar, lekplats och sittplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet via Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften, redovisas separat. Gruppanslutningsavtalet ger de boende tillgång till bredband med 100 Mbit/s i upp- och nedladdning samt bredbandstelefoni. Eventuella samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende. Läs mer på www.bredbandsbolaget.se

TVÄTTSTUGA
Det finns en grovtvättstuga och 6 ytterligare tvättstugor i föreningen. 27 J, K, L har ingen tvättstuga i husen - De tvättar på 27B.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gårdslokal/övernattningsrum, Lärkan, som finns till höger om ingången till Mariehemsvägen 29 C. Inrymmer litet kök, wc/dusch, bäddsoffa för 2 personer inkl kuddar/täcken. Ca 35-40 personer ryms i lokalen. Kan hyras av de boende för 100:-/gång.

BILPLATSER
På föreningens fastigheter finns 108 st carportplatser och 48 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe. Carport: 200 kr/månad, kö för närvarande. Parkeringsplats: 145 kr/månad, finns f.n 5 platser lediga (2018-02-20). Det är Mats Framell 070-785 03 03 som sköter kön.

ÖVRIGT
El betalas separat (ingår ej i avgiften).
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-02-20. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter