Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 1M

Mariehem Umeå

1 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 1M

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 76,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3226-1-115
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 3 508 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 0,56414%
Andel av årsavgift: 0,56414%
Tillträde Tillträde 1 september
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 12 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Ugglelåten 1
Välkommen till denna trivsamma trea en halvtrapp upp med social planlösning och fint ljusinsläpp. Lägenheten genomgick en omfattande renovering 2010 där man också öppnade upp en vägg mellan kök och vardagsrum. Balkong i härligt västerläge mot den trevliga innergården. Här bor du i en välskött och omtyckt förening där allt ingår i avgiften.
Fantastiskt läge med närhet till allt! Marielund med nya ICA kvantum, Burger King, apotek och café samt USM som öppnat upp ett helt nytt gym. Mariehemscentrum som erbjuder Coop, restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Mariehemsängarna erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana, på vintertid finns även uppdragna längdspår. Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Vid Bräntbergets fot finns även ett utegym. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

- RENOVERAD 2010

- BALKONG MED EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSSOL

- ALLT INKLUDERAT I AVGIFTEN

- NÄRHET TILL ALLT

HALL
Inbjudande hall med plats för avhängning. Här finns förvaringsmöjligheter i två stycken garderober och plats finns för möblemang. Hallen har en ljus tapet samt en röd fondtapet på ena väggen och på golvet ligger ett fint laminatgolv som är genomgående i hela lägenheten.

KÖK
Praktiskt kök som renoverades 2010 med beige skåpluckor, grått kakel och en ljus bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggt ugn och micro, kyl/frys samt diskmaskin. Tack vare att man öppnat upp mellan kök och vardagsrum har man förutom mer arbetsyta och förvaring fått ett fantastiskt ljusinsläpp genom hela lägenheten. Invid fönster ryms en mindre matplats och härifrån nås även lägenhetens balkong i västerläge där man kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med stora fönster och plats för både soffgrupp, matsalsbord och tv-möbel. Rummet har en ljus tapet på väggarna.

BADRUM
Stort och ljust badrum som renoverades 2010 med ljus matta på golv och väggar. Duschutrymmet är fint avskärmat mot resten av badrummet med glastegel. Utrustningen som finns att tillgå består av; WC (2015), handfat med kommod (2016), spegelskåp, dusch, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Fönster släpper in ljus.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Kläd- och linneförvaring erbjuds i fyra stycken inbyggda garderober. Rummet har en ljus tapet på väggarna varav ena väggen har en diskret fondtapet.

SOVRUM 2
Sovrum i bra storlek som passar perfekt som gästrum, kontor eller barnrum. Här finns plats för säng, skrivbord m.m. Rummet har en beige tapet på väggarna och förvaringsmöjligheter finns i två stycken garderober.

Förening

Mariehemsvägen 1M

Förening

HSB Brf Mariehem

Allmänt om föreningen

HSB Brf Mariehem är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1969. Föreningen äger fastigheterna Ugglelåten 1 och Lärkdrillen 2 vilka uppfördes 1966 och finns belägna på adresserna Mariehemsvägen 1-3. Föreningen förfogar över 168 st lägenheter och 76 st lokaler. Av lägenheterna är 164 st upplåtna med bostadsrätt och resterande 4 med hyresrätt vilka nyligen uppförts i fastighetens källarplan. Samtliga lokaler upplåts med hyresrätt och avser förråds- och gemensamhetsutrymmen. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och tekniskt av Riksbyggen. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgar. Föreningens syn på ekonomin är mycket god, inga avgiftshöjningar planerade i dagsläget (2018-03-28).
I avgiften ingår: VÄ/VA, kabel-tv och internet.

HUSENS SKICK
2017 Undercentraler för värme är utbytta, låssystem utbytta för både entré- och lägenhetsdörrar. Byggt om utrymmen i källarplan till 6 st hyreslägenheter.
2016 Relinat alla avloppsstammar, byta ut synliga och justera styrventiler för värmen som ska regleras. Sanerat alla utrymmen från asbest.
2015 Färdigställdes föreningen byte av tak, stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes, injustering av värme och ventilation gjordes, byte av kalkvatten ledning och soprummet målades.
2014 Lades nya tak på 7 av 8 hus, nya maskiner till tvättstugor införskaffades och ombyggnation av el i entréer och på gårdar.
2013 El byte i samtliga lägenheter. 2012 Målades föreningens carportar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen är aktiv med att underhålla fastighetens hus och ser till de underhållsbehov som finns. Under 2018 kommer gavelfasaderna tilläggsisoleras och bekläs med trä i stället för tegel.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV finns via Comhem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband 2 och inkluderas i angiven månadsavgift.

PARKERING
På föreningens fastighet finns 108 st carportplatser, 32 st parkeringsplatser med motorvärmare, 24 st vanliga parkeringsplatser, 24 husvagns eller släpvagnsparkering samt 20 st gästparkeringar. Gästparkeringarna är gratis upp till 6 timmar, därefter har varje lägenhetsinnehavare gästparkeringskort att fästa på bilrutan.
Carportplats kostar 310 kr/mån, finns ledigt (2018-03-28).
Parkeringsplats med motorvärmare kostar 150 kr/mån, finns ledigt (2018-03-28). Parkeringsplats kostar 100 kr/mån, finns ledig (2018-03-28).

TVÄTTSTUGA
I husets källarplan finns stor och upprustad tvättstuga. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, samt mangel. Tidsbokning sker utanför tvättstuga, lätt att få tvättid.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har stor övernattningslägenhet för ca 150 kr/dygn, som ligger i samma hus som denna lägenhet, som får bokas upp till 1 vecka, och inrymmer wc/dusch/kokvrå och sängplatser för 4 personer. Lägenheten bokas via vicevärden eller expeditionen på Mhv 3 K. Dessutom finns gym, pingisrum och hobbyrum som får brukas av medlemmar mot nyckeldeposition. Mellan föreningens huskroppar finns stor lummig och trevlig innergård med bersåer, buskar och planteringar. Innergården består av flera uteplatser med sittgrupper och grillar. Föreningen har även odlingslotter, kontakta trädgårdsgruppen för mer information.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd samt utrymme i matkällare. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även bostadsrättstillägg ingår i avgiften. I specificerad månadsavgift ingår elavgift/mån. I april varje år sker avräkning mot förbrukning.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-03-28. Föreningens hemsida https://brfmariehem.wordpress.com/
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Organisationsform / typ

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter