Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 15 A

Mariehem Umeå

1 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 15 A

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 107,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 137
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 4 960 kr/mån värme, VA, Kabel TV. internet
Andel i föreningen: 0,65001%
Andel av årsavgift: 0,64992%
Reparationsfond: 198 kr
Kommentar Bostadsrättsinnehavaren debiteras 1,1 kr/kwh för hushållselsförbrukning, vilket tillkommer på den angivna avgiften efter sin egen förbrukning.
Pantsatt Ja
Allmänt Balkong i väster

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964-66
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 16 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Trandansen
Välkommen till denna mycket generösa fyra med balkong i västerläge. Lägenheten är genomgående ljus och tilltalande med goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten disponerar två badrum. Här bor du bekvämt i en stabil och aktiv förening med låg månadsavgift, nära mataffärer, restauranger, förskola/skola och natursköna Nydalasjön med fina rekreationsområden. Promenad-/cykelavstånd till Universitet, NUS och IKSU samt goda kommunikationer till stadskärnan med dess kompletta utbud.

HALL
Delvis möblerbar hall som till vänster skapar utrymme för avhägningsplats och garderober. På golvet ligger en ljus parkett och väggarna är tapetserade.

VARDAGSRUM
Rakt fram nås lägenhetens rymliga vardagsrum med utrymme för soffgrupp, Tv-möbel och även en läshörna. På golvet ligger en ljus parkett och väggarna är tapetserade. Stora fönsterpartier i öster ger ljus till rummet.

KÖK
Ombyggt kök med gott om förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor. Arbetsbänk och detaljer i ek, skåpinredning i ekton. Hel kyl/frys, diskmaskin, häll och ugn är kökets maskinella utrustning. Från köksinredingen nås en separat och mycket rymlig matplats med utrymme för flertalet gäster. Lägenhetens balkong nås från matplatsen. Balkongen har ett fint läge in mot gården och ligger i ett väster.

SOVRUM 1
Till höger i hall nås sovrum ett, privat placerat från övriga utrymmen. Rummet har en bra storlek. Tapeter och parkettgolv ramar in rummet.

SOVRUM 2
Längre in i hall rakt fram nås sovrum 2. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Rummet har tapetserade väggar och på golvet ligger en parkett.

SOVRUM 3
Från vardagsrummet nås det rymliga sovrum 3 inrett med flertalet garderober. Här finns plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett.

BADRUM
Invid avhängningsplats till vänster i hall nås kaklat och klinkrat badrum. Ett fönster släpper in ljus. Badrummet är inrett med badkar (med dusch), wc, tvättställ samt spegelskåp. Separat tvättdel med tvättmaskin, tvättho och förvaringskorgar. Golvvärme ger god komfort.

BADRUM
Badrum två nås till höger i direkt anslutning ,via passage, till sovrum 1. Mycket praktiskt och bekvämt i de fall man har gäster. Badrummet är kaklat och klinkrat och inrett med wc, tvättställ, spegel samt handdukstork. Golvvärme.
Välkommen till denna mycket generösa fyra med balkong i västerläge. Lägenheten är genomgående ljus och tilltalande med goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten disponerar två badrum. Här bor du bekvämt i en stabil och aktiv förening med låg månadsavgift, nära mataffärer, restauranger, förskola/skola och natursköna Nydalasjön med fina rekreationsområden. Promenad-/cykelavstånd till Universitet, NUS och IKSU samt goda kommunikationer till stadskärnan med dess kompletta utbud.

Förening

Mariehemsvägen 15 A

Förening

Riksbyggen Brf Trandansen

Allmänt om föreningen

RBF Brf Trandansen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1964. Föreningen förfogar över 182 st lägenheter belägna på Mariehemsvägen 11 A-G, 13 A-E, 15 A-E. Av lägenheterna är 182 st upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 st lokaler. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Föreningen har även avtal med EMFA om fastighetsskötsel, Rentav om trappstädning och Degernäs Entreprenad om snöröjning/sandning. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god, inga avgiftshöjningar planerade för tillfället, enligt ordförande 2018-09-06.

HUSENS SKICK
2018 Byte tak på garagen och sätt kodlås på entrédörrarna håller på att slutföras, enligt ordförande 2018-09-06.
2017 Garage, belysning.
2015-2017 Mark, asfaltering.
2014-2015 Fönsterbyte.
2011-2013 Byte värmekulvert och åtgärder på värmesystemet.
2010 Individuell elmätning.
2009-10 Byte av lägenhetsdörrar.
2008-09 Byte av fönsterdörrar.
2005 Byte elsystem.
2000-talet Förnyelse av innergård.
1999 Installation av bredband.
1998-99 Stambyte, badrumsrenovering.
1988 Tilläggsisolering av fasader.

GÅRDARNA
Föreningen har gjort en omfattande upprustning av innergårdarna under 2000-talet. Här finns grönytor, planteringar, lekplats och sittplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften, redovisas separat. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se
Bredband via Riksnet (100 Mbit), kostnad för bredband ingår i månadsavgiften, redovisas separat.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i hus 11 C/D, 11G och 13E och inrymmer tvättmaskiner, torkrum, torktumlare, torkskåp och mangel.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Utanför varje lägenhetshus finns det cykelparkering med vajer för fastlåsning tillsammans med eget cykellås. Det finns även möjlighet att hyra cykelgarage för 50 kr/månad. Föreningen har en samlingslokal att hyra, gym (som nyligen fräschats upp med nya golv och nya maskiner) till en engångsavgift + deposition, hobbyrum till en engångsavgift + deposition samt extra förråd 100 kr/månad.

ÖVRIGT
Individuell mätning av el enligt undermätare i varje lägenhet. Den faktiska hushållselen betalas eftersläpande. Elavgiften debiteras med f.n. 1,10 kr/kWh (inkl. fasta avgifter, moms och skatt). Till lägenheten hör ett källarförråd.

BILPLATSER
På föreningens fastigheter finns 102 st garageplatser och 85 st parkeringsplatser.
Varmgarage: 365 kr/månad. Kallgarage: 340 kr/månad. Till varm- och kallgarage är det kö (2018-05-22).
Motorvärmarplats: 240 kr/månad, finns ledigt enligt ordförande 2018-09-06.
Bilplats 50 kr/månad, finns ledigt enligt ordförande 2018-09-06.
MC-garage: 140 kr/månad, 6 st i kö per 2018-05-22.
Husvagnsplats: 350 kr/mån, finns ledigt per 2018-05-07.
Korttidsparkering för gäster: 50 kr/dygn med el, 25 kr/dygn utan el.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-09-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida www.trandansen.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

HitCounter