Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 140

Mariehem Umeå

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 140

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 68,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212523001-0040
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Kommentar Lägenheten ligger på markplan
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 865 kr/mån inklusive värme, vatten, internet och hushållsel mot avräkning.
Andel i föreningen: 1,78519%
Andel av årsavgift: 1,785698%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Härlig altan med plats för utemöbler i fantastiskt söderläge!
Till lägenheten hör ett förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2008
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 9 april 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Vingslaget 6
Kliv in i denna socialt planerade, ljusa och fina markplanstrea med härlig uteplats i söderläge! Här disponeras kök och vardagsrum i öppet läge, två sovrum, helkaklat badrum med golvvärme och tvättpelare, klädkammare och rymlig hall. Genomgående ljusa och stilrena ytskikt och parkettgolv. Väggen till mindre sovrummet kan enkelt tas bort för en luftig och rymlig tvåa.

På Mariestrand bor du på ett fantastiskt läge med närhet till service som ICA kvantum, Coop, apotek, nytt USM gym, flertalet restauranger och caféer. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Mariehemsängarna erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana och på vintertid längdspår. Bräntberget kan du på vintertid kan åka skidor och pulka och vid dess fot finns utegym. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

- Magisk uteplats i söderläge

- Avgiften inkluderar allt

- Helkaklat badrum med golvvärme

- Genomgående parkettgolv och stilren

- Nära fantastisk natur och all service du behöver

HALL
Välkomnande hall med fin plats för avhängning. I anslutning nås mycket rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. Vita väggar och vackert parkettgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Yteffektivt och smart planerat kök med vita skåpluckor, stilrena handtag, grått kakel och matchande arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med häll och ugn, fläkt och diskmaskin. Fin plats för matgrupp finns i det gästvänliga och öppna vardagsrummet.

VARDAGSRUM
I blickfånget från hallen nås det rymliga och socialt planerade vardagsrummet. Ytorna är lätta att möblera med variation och rymmer såväl soffgrupp och matsalsbord. Härifrån nås lägenhetens pärla, den mysiga och solfyllda altanen i härligt söderläge!

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och flera garderober. Väggarna är målad i en dov ljusblå färg och på golvet ligger parkett.

SOVRUM
Mindre sovrum i anslutning till lägenhetens kök. Plats för säng och garderob. Väggarna klan enkelt plockas ned om lägenheten istället vill disponeras som en stor och härlig tvåa. Vitmålade väggar och stilrent parkettgolv klär ytskikten.

BADRUM
Stort och komfortabelt badrum i kaklat utförande. Badrummets inredning består av WC, handfat med skåp, spegel och dusch. Tvättpelare underlättar vardagen och golvvärme värmer frusna fötter.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett rymligt förråd.

Social disposition och solfylld uteplats!

Kliv in i denna socialt planerade, ljusa och fina markplanstrea med härlig uteplats i söderläge! Här disponeras kök och vardagsrum i öppet läge, två sovrum, helkaklat badrum med golvvärme och tvättpelare, klädkammare och rymlig hall. Genomgående ljusa och stilrena ytskikt och parkettgolv. Väggen till mindre sovrummet kan enkelt tas bort för en luftig och rymlig tvåa.

På Mariestrand bor du på ett fantastiskt läge med närhet till service som ICA kvantum, Coop, apotek, nytt USM gym, flertalet restauranger och caféer. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Mariehemsängarna erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana och på vintertid längdspår. Bräntberget kan du på vintertid kan åka skidor och pulka och vid dess fot finns utegym. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum. Kontakta mäklaren för att boka in din visningstid!

Förening

Mariehemsvägen 140

Förening

Riksbyggen Brf Mariebo 3

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Mariebo 3 Mariestrand (org.nr 769614-5031) är en äkta bostadsrättsförening, som äger fastigheten Vingslaget 6 med adress Mariehemsvägen 140-146. På fastigheten finns 3 byggnader med 50 lägenheter, som är uppförda 2008. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSENS SKICK
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningens underhållsplan uppdaterades senast 2018 och visar på ett underhållsbehov på 318 tkr per år för de närmaste 30 åren. Avsättning för verksamhetsåret 2018 har skett med 318 tkr. 2018 har de låga husens fasader ommålats. 2019 kommer höghus att ommålas.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats, grillplats och härlig grönska i form av växter och träd. Utemiljön kommer att fortlöpande förbättras under 2019, enligt ordförande 2019-02-15.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV (ca 20 kanaler), bredband (hastighet 100/100) och ip-telefoni via Telia Triple Play. Obligatoriskt tillägg 230 kr/månad.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga saknas. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Fräsch övernattningslägenhet med bl.a pentry, wc och dusch finns att hyra (kostnad 200 kr/dygn + 20 kr för mv-plats). Bokas via ansvarig i föreningen.

PARKERING
30 st carportar med motorvärmare (362 kr/månad). 22 motorvärmarplatser (260 kr/månad). Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Ca 8 st gästparkeringar, som f.n är kostnadsfria.

ÖVRIGT
Förråd i gårdsbyggnad för låga husen. Höghuset har förråd i entréplanet alt på vinden. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr. Portkod.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-02-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering