Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 11F

Mariehem Umeå

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 11F

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 88,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 123160000090-02
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 4 173 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 0,54491%
Andel av årsavgift: 0,54498%
Driftskostnad 213 kr/år
varav
El: 213 kr (2329 kWh)
Kommentar Elen kommer eftersläpande 4 mån och beräknas på den faktiska förbrukningen. Kostnad ligger på 1,1kr/kWh
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964-1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 16 december 2008
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Trandansen 7
Välkommen till denna trivsamma och välplanerade 3:a belägen på tredje våning. Lägenheten är genomgående ljus och disponeras smart. Bekvämligheter som golvvärme och badkar finns i det stora badrummet tillsammans med kakel och klinker. Kökets sociala matplats har utgång till balkong ut mot trevlig innergård och är centralt placerad i lägenheten. Föreningen är solid och i det trivsamma området bor det barnfamiljer, yngre samt äldre.

Här bor ni nära härliga grönområden såsom Mariehemsängarna och fantastiska Nydalasjön. I området finns även matbutik, restaurang, vårdcentral och bra kommunikationer med buss. Cykel och gångavstånd till NUS, Universitet och träningsanläggning.

- VÄLPLANERAD LÄGENHET

- NATURNÄRA

- BALKONG

- KAKEL OCH KLINKER I BADRUM

- SOLID FÖRENING

HALL
Goda möjligheter till avhängning. Mer utrymme till förvaring finns längre in i lägenheten med garderober och skåp. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna har ljusa tapeter med sobert mönster. Golvet löper vidare intill kök och matplats.

KÖK
Skåpinredningen i köket går i vitt med beige kakel under överskåpen. Arbetsbestyren sköt på arbetsbänk i trä. Här finns kyl och frys, tvådelad ugn/spis, fläkt samt diskmaskin.

MATPLATS
I anslutning till köket finns rymlig matplats, en härlig social yta mitt i lägenheten. Väggarna är ljust tapetserade. Från matplatsen tar du dig ut på balkongen med utsikt över innergården.

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och övrig önskvärd möblering. Vittapetserade väggar samt fondvägg i brunt och parkettgolv ramar in rummet.

SOVRUM
Det stora sovrummet är beläget med fönster ut mot innergården och har inbyggda garderober. Laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM
Det mindre sovrummet har ljusa väggar och även här ligger ett ljust laminatgolv.

BADRUM
Kakel och klinker i vitt och beige med golvvärme. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, spegel och handukstork. Badrummet har skåp med god förvaring. Separat och avskild tvättavdelning inredd med tvättho samt tvättmaskin.
Välkommen till denna trivsamma och välplanerade 3:a belägen på tredje våning. Lägenheten är genomgående ljus och disponeras smart. Bekvämligheter som golvvärme och badkar finns i det stora badrumet tillsammans med kakel och klinker. Kökets sociala matplats har utgång till balkong ut mot trevlig innergård och är cantralt placerad i lägenheten. Föreningen är solid och i det trivsamma området bor det barnfamiljer, yngre samt äldre.

Här bor ni nära härliga grönområden såsom Mariehemsängarna och fantastiska Nydalasjön. I området finns även matbutik, restaurang, vårdcentral och bra komunikationer med buss. Cykel och gångavstånd till NUS, Universitet och träningsanläggning.

Förening

Mariehemsvägen 11F

Förening

Riksbyggen Brf Trandansen

Allmänt om föreningen

RBF Brf Trandansen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1964.
Föreningen förfogar över 182 st bostadsrättslägenheter belägna på Mariehemsvägen 11 A-G, 13 A-E, 15 A-D. Samtliga entrédörrar har kodlås och är låsta dygnet runt. Mellan 05-22.0 låser man upp med kod eller nyckel efter kl 22.00 enbart med nyckel. Föreningen har 3 lokaler.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren, Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Föreningen har även avtal med EMFA om fastighetsskötsel, Rentav om trappstädning och Degernäs Entreprenad om snöröjning/sandning.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Föreningens syn på ekonomin är god.
Enligt ordförande 2018-12-18 är inga avgiftshöjningar planerade för tillfället.

HUSENS SKICK
2019 Byte tak på garagen
2018 Kodlås installeras på samtliga entrédörrar
2017 Garage, belysning.
2015-2017 Mark, asfaltering.
2014-2015 Fönsterbyte.
2011-2013 Byte värmekulvert och åtgärder på värmesystemet.
2010 Individuell elmätning.
2009-10 Byte av lägenhetsdörrar.
2008-09 Byte av fönsterdörrar.
2005 Byte elsystem.
2000-talet Förnyelse av innergård.
1999 Installation av bredband.
1998-99 Stambyte, badrumsrenovering.
1988 Tilläggsisolering av fasader.

GÅRDARNA
Föreningen har gjort en omfattande upprustning av innergårdarna under 2000-talet. Här finns grönytor, planteringar, lekplatser och sittplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften, redovisas separat. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se Bredband via Riksnet (100 Mbit), kostnad för bredband ingår i månadsavgiften, redovisas separat.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i husen 11 C/D, 2 tvättmaskiner, torkrum, torktumlare, torkskåp och mangel. I husen 11G och 13E är tvättstugorna uppdelade på två rum med vardera 2 tvättmaskiner/rum, 1 torkskåp/rum + torktumlare i ena rummet. Gemensamt finns torkrum och mangel.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Utanför varje lägenhetshus finns det cykelparkering med vajer för fastlåsning tillsammans med eget cykellås. Det finns även möjlighet att hyra cykelgarage för 50 kr/månad.
Föreningen har en samlingslokal att hyra, en enklare motionslokal (som nyligen fräschats upp med nya golv och nya maskiner) till en engångsavgift 100:- + deposition 400:-, hobbyrum till en engångsavgift
100:- + deposition 400:-.

ÖVRIGT
Individuell mätning av el enligt undermätare i varje lägenhet. Den faktiska hushållselen betalas eftersläpande. Elavgiften debiteras med f.n. 1,10 kr/kWh (inkl. fasta avgifter, moms och skatt). Till lägenheten hör ett källarförråd.

BILPLATSER
På föreningens fastigheter finns 102 st garageplatser och 85 st parkeringsplatser.
Varmgarage: 365 kr/månad. Kallgarage: 340 kr/månad. Till varm- och kallgarage är det kö (2018-05-22).
Motorvärmarplats: 240 kr/månad, finns ledigt enligt ordförande 2018-09-06.
Bilplats 50 kr/månad, finns ledigt enligt ordförande 2018-09-06.
MC-garage: 140 kr/månad, 6 st i kö per 2018-05-22.
Husvagnsplats: 350 kr/mån, finns ledigt per 2018-05-07.
det finns 3 Korttidsparkering för gäster: 50 kr/dygn med el Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-09-06.
Spekulanter uppmanas att kontrollera aktuella avgifter för lokaler och p-platser på föreningens Hemsida www.trandansen.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi ariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering