Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kuratorvägen 28, våning 4,5

Ålidhöjd Umeå

2 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kuratorvägen 28, våning 4,5

Antal rum 6 rum + Kök
Boarea 132,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 65
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 7 685 kr/mån Inklusive värme, vatten, bredband och tv.
Andel i föreningen: 1,30953%
Andel av årsavgift: 1,30953%
Reparationsfond: 2 260 kr
Driftskostnad 4 720 kr/år
varav
El: 4 720 kr
Beräknat antal pers: 5
Kommentar Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal och kan därför komma att ändras.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1988
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 4 december 2018
Energiklass: C
Primärenergital: 101 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Umeå Kuratorn 2
Nu kommer äntligen chansen att förvärva en fin och unik etagelägenhet på Ålidhöjd!
Lägenheten erbjuder bland annat fem sovrum, två badrum, härligt vardagsrum, renoverat kök och en härlig balkong i fritt läge.
Genomgående ljus och fräsch lägenhet, så här är det bara att flytta in. Dessutom en lägenhet fri från insyn.
Med ingångar från trapphuset i båda planen så får barnen en egen våning samt att det finns goda möjligheter för uthyrning.

Här bor du i ett lugnt område i välskött förening med en utemiljö i toppklass. Granne med IKSU och Universitetet och med kort promenad till NUS. Ålidhemscentrum erbjuder apotek, flertalet mataffärer och restauranger.
Nydalasjön med dess fina omgivningar bara ett stenkast bort. Förskolor och skola finns också inom promenadavstånd.

- UNIK ETAGELÄGENHET

- BALKONG I VÄSTERLÄGE

- NÄRA TILL NUS, UNIVERSITET OCH IKSU

Lägenheten disponeras enligt följande;

HALL
Stor och välkomnande hall med ett mörkt klickgolv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.
Trappen upp till övre plan ligger här.

BADRUM
Från hallen så nås lägenhetens första badrum. WC, handfat, spegelskåp med belysning, väggskåp samt dusch är badrummets inredning.

VARDAGSRUM
Här finns gott om plats för soffa och tv-möbel. Vitmålade väggar och parkettgolv ramar in rummet.
Här finns utgången till den härliga balkongen.

BALKONG
Generös balkong med trevlig och fri utsikt. Sol stor del av dagen tack vare det soliga söderläget!

KÖK
Trevligt kök som renoverades i slutet av 2019 med vita skåpluckor, bänkskiva i ek och svart kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, inbyggd micro och en fullstor kyl och frys. I köket ligger ett ljust laminatgolv.
Vid köket ryms matplats för 6-8 personer invid de stora fönstren som också ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

SOVRUM
Från vardagsrummet nås ett var lägenhetens fem sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord och garderober. Ljusa, tapetserade, väggar och laminatgolv.

ÖVRE PLAN

HALL
När du kommer upp från trappen i hallen så möts du av en inre hall som leder vidare till de övriga rummet. Från hallen nås även trapphuset på våning 6. Vitmålade väggar och nylagda (slutet av 2019) parkettgolv. En garderob för förvaring.

BADRUM
WC, handfat, spegelskåp, badkar och vägghyllor är badrummets utrustning. Här finns även en tvättavdelning utrustad med tvättmaskin, under praktisk arbetsbänk och tvättho.

SOVRUM 2 ,3, 4 och 5
Sovrum i bra storlekar som rymmer både säng, sängbord, skrivbord och garderober. Rummen ramas in av vitmålade väggar och nya fräscha parkettgolv.

RENOVERINGAR
2019 Nya parkettgolv övervåning
2019 Köket renoverades
2015 Största delen av lägenheten ommålad / tapetserad
Äntligen chans att förvärva en etagelägenhet på Ålidhöjd!
Lägenheten erbjuder bland annat renoverat kök, fem sovrum, härligt vardagsrum och balkong i fritt söderläge.
Genomgående ljus och fräsch lägenhet, så här är det bara att flytta in. Dessutom en lägenhet fri från insyn.
Med ingångar från trapphuset i båda planen så får barnen en egen våning samt att det finns goda möjligheter för uthyrning.

Här bor du i ett lugnt område i välskött förening med en utemiljö i toppklass. Granne med IKSU och Universitetet och kort promenad till NUS. Ålidhemscentrum erbjuder apotek, flertalet mataffärer och restauranger.
Nydalasjön med dess fina omgivningar bara ett stenkast bort. Förskolor och skola finns också inom promenadavstånd.

Förening

Kuratorvägen 28, våning 4,5

Förening

HSB Brf Kuratorn

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kuratorn är en äkta bostadsrättsförening vars hus uppfördes 1988. Föreningen förfogar över 125 lägenheter (bostadsrätter) och 2 lokaler (hyresrätter) på fastigheten Kuratorn 2. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen utförs av HSB Umeå. Även trappstädning och inre renhållning utförs av HSB Umeå. Svensk Markservice AB sköter grönytorna, snöröjning och sandning. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Inga avgiftshöjningar under 2020 enligt ordförande 2020-05-04.

HUSENS SKICK
2019-2020: Renovering av garage, byte fläktsystem i radhusen, byte av rökluckor.
2018: Utvändig ommålning av radhusen samt renovering av anslutningar till allmänt gång-/cykelvägsnät.
2017 Utbyte av växlar för internet, tvättstugan renoverades och maskiner byttes ut, ventilationskontroll i punkthus och radhus. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-08-29.
2016 Förbättringar av gång-/cykelvägar samt grönytor, byte av expansionssystem. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2016-09-06.
2015 Nya aggregat för ventilation och värmeåtervinning har installerats i punkthusen, ogräsbekämpning.
2014 Byte av VVC pump, tvättning av kakel i trapphus, byte av kodlåssystem för punkthusen, uppgradering av nätverket för internet, nya möbler vid grillplatsen.
2013 Undertaken på radhusen byttes, pelarna genom balkongerna på punkthusen återfick ursprunglig blå färg, frånluftskanalerna i punkthusen rensades, avloppsrensning i stickkanalerna utfördes, plåtytor på fasader till hus 28 och 30 rengjordes, ny belysning i samlingslokalen, ny dörr till soprummet.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Frostskadat tegel på främst hus 10 kommer att bytas, säger ordförande 2018-09-20. Planerad åtgärd finansieras med uttag ur fond för yttre underhåll och egna medel.

GÅRDEN
Föreningens fina utemiljö består av sitt- och grillplatser, lekplatser och härlig grönska.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via ComHem och ingår i månadsavgiften. Bredband via AllTele (1000 Mbit), obligatoriskt tillägg 150 kr/månad.

TVÄTTSTUGA
Det finns en nyrenoverad grovtvättstuga i föreningen med stor tvättmaskin, liten tvättmaskin och torktumlare. Dessutom tillgång till torkrum och mangel. Grovtvättstugan bokas med hjälp av bokningscylinder, som följer med lägenheten.

65 garage (310 kr/månad), 2 st i kö per 2020-05-07. 63 mv-platser (varav 10 st är gästparkeringar) 130 kr/månad, 2 st i kö per 2020-05-07. Två st gula parkeringstillstånd följer med lägenheten vad gäller gästparkeringarna. Föreningens vicevärd Per Hedman 070-732 20 69 kontaktas vid bokning av plats.PARKERING

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tillgång till samlingslokal för ca 30 personer (100 kr/dygn) och övernattningsrum (200 kr/dygn). Övernattningsrummet inrymmer pentry, wc/dusch, TV, täcken och är anpassat för 4 personer.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Fritidskommittén är mycket aktiv och anordnar t.ex surströmmingsfest i september och julgröt i december. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-05-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida www.kuratorn.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus och IKSU. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter. Här har man närhet till skog och friluftsområden och fina Nydalasjön.

Närservice

Granne med IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet. Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden finns i närheten. Ålidhems centrum ligger bara en promenad på 5 minuter bort med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med cykel. Mycket goda kommunikationer med buss alldeles i närheten. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet och här finns även bilpooler. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats och flygbussen dit passerar alldeles i närheten.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter