Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Järnvägsallén 16B

Centrum Umeå

1 825 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Järnvägsallén 16B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 53,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 14
Våning 4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 825 000 kr utgångspris
Avgift: 2 960 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 1,70787%
Andel av årsavgift: 1,70787%
Pantsatt Ja
Allmänt Källarförråd ingår.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1958
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 20 november 2008
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Minnet 13
I centrala Umeå finns denna unika tvåa, högst upp i huset. Mot den lugna innergården finns den solfyllda balkongen i bästa sydvästläge. Genomtänkt planlösning med bland annat ett rymligt kök med gott om arbetsyta, generöst och lättmöblerat vardagsrum och helkaklat, stamrenoverat badrum. Centrumnära gata med gångavstånd till stadens puls och stora utbud av butiker och restauranger, närhet till Vasaplan där bussar går till alla olika stadsdelar samt universitetet och sjukhuset. Stabil förening med låga avgifter där allt ingår.

- UNIK LÄGENHET

- BALKONG I SYDVÄSTLÄGE

- CENTRALT LÄGE

- HELKAKLAT, STAMRENOVERAT BADRUM

- STABIL FÖRENING MED LÅGA AVGIFTER


HALL
Lägenheten välkomnar dig med fin plats för avhängning. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv och på väggen sitter en mönstrad tapet.

KÖK
Rymligt kök med gott om arbetsytor för alla köksbestyr. Inredningen består av mörka skåpsluckor förutom på några väggskåp där man har effektfulla, högglansiga, gröna luckor, vitt kakel och bänkskiva i massiv ek. Utrustningen som finns att tillgå består av; häll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, kyl/frys och diskmaskin. Två fönster ger härligt ljus till rummet. Köket har vitmålade väggar och ett klinkergolv.

VARDAGSRUM
Generöst och lättmöblerat vardagsrum med god plats för såväl soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Rummet har ett mörkt laminatgolv och vitmålade väggar varav en vägg är målad i en guldig nyans. Härifrån nås dessutom balkongen i bästa sydvästläge mot den lugna innergården där man kan njuta av solen från tidig morgon till kväll.

SOVAVDELNING
Från köket nås lägenhetens sovavdelning. Här har det tidigare varit en vägg men har öppnats upp och har numer en modernare lösning. På en platå är själva sovalkoven med heltäckningsmatta på golvet och vitmålade väggar. Här rymmer man en dubbelsäng. Skjutdörrarna gör så att man skärmas av från övriga lägenheten. Utanför alkoven ligger ett parkettgolv och här finns en rymlig skjutdörrsgarderob som erbjuder bra klädförvaring.

BADRUM
Helkaklat, stambytt badrum med bekväm golvvärme. WC (2017), handfat med kommod, spegel och dusch med vikbara duschväggar är badrummets inredning. Tvättmaskinen på bilden ingår ej!

ÖVRIGT
Källarförråd ingår.
Tvättmaskinen ingår ej.
I centrala Umeå finns denna unika tvåa, högst upp i huset. Mot den lugna innergården finns den solfyllda balkongen i bästa sydvästläge. Genomtänkt planlösning med bland annat ett rymligt kök med gott om arbetsyta, generöst och lättmöblerat vardagsrum och helkaklat, stamrenoverat badrum.

Förening

Järnvägsallén 16B

Förening

HSB brf Minnet

Allmänt om föreningen

Brf HSB Minnet är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1958. Föreningen förfogar över 52 st lägenheter belägna på adress Järnvägsallén 14 A-B, 16 A-B, D. Föreningen har även 14 st lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är mycket god, ingen månadsavgiftshöjning planerad i dagsläget (2018-04-30).
I avgiften ingår: Internet, kabel-tv, VÄ/VA och el enligt schablon beräknat på lägenhetens storlek (förbrukar man mer/mindre får man betala/eller får tillbaka. Avräkning sker 1 gång/år).

HUSENS SKICK
2016: Helrenovering av tvättstugeavdelning, uppfräschning av entréerna, byte av styrsystem tillsammans med samfälligheten, montering av säkerhetsanordning för underhåll av taket.
2015: Takmålning.
2014: Byte av mellanväggar på vissa balkonger. Färdigställande av föreningens samlingslokal. Montering av ljudabsorbenter i vissa trapphus där det saknades.
2013: Byte av styrcenter, endast Minnets del. Alla fönster och balkongdörrar mot innergården byttes.
2009: Alla fönster mot Järnvägsallén byttes.
2001: Stamrenovering och renovering av alla badrum.
Framtida renoveringar: År 2018 totalrenoverar föreningen trapphusen (målning, byta entrédörrar/lägenhetsdörrar, målning i tvättstugorna, stamrenovering i bottenplattan, installera låsta postfack i entrén, men morgontidning vid lägenhetsdörr). Avsatta medel finns. Föreningen pratar även om att måla hus utvändigt, ej fastställt när.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Internet levereras av Bredbandsbolaget, 100 Mbit ingår i avgiften.
Kabel-TV via Comhem, basutbud (ca 15 kanaler) ingår i avgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns två tvättstugor som nyligen har helrenoverats. Finns i källarplan mellan Järnvägsallén 16A-16B. Övernattningsrum finns ej i dagsläget.


P-PLATS
Garage, 23 st platser, 530-587:-/månad. MV-plats, 8 st platser, 330:-/månad. Minst 2 års kötid till både garage och mv-plats. I det nybyggda ”P-huset Järnvägsallén” kan man hyra MV-plats för 650 kr/månad (ej bestämd plats, man får ställa sig där det är ledigt). MV-plats bokas på www.upab.umea.se

ÖVRIGT
Det finns en festlokal för cirka 25 personer, som medlemmar får låna gratis (ligger i källarplan på Järnvägsallén 14 A). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2018-04-30). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök Bildmuseumet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närservice

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter