Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hoppets gränd 18

Öbacka Strand UMEÅ

4 500 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

1

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hoppets gränd 18

Antal rum 3 rum
Boarea 92,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-1303
Våning 4 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 500 000 kr Accepterat pris
Avgift: 5 726 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband, fasta delen IP-telefoni. individuell elmätning
Andel i föreningen: 1,8064%
Andel av årsavgift: 1,8064%
varav
Beräknat antal pers: 4
Väl tilltagen och inglasad balkong i bästa sydvästläge. Vacker utsikt mot Umeälven!
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 2 november 2016
Energiklass: B
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Med ett enastående läge finns denna moderna trea med svårslagen utsikt över Umeälven. Lägenheten karaktäriseras av generös takhöjd, fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, alla med utsikt över älven, stilren med genomgående ljus färgsättning, materialval med hög standard och en öppen och gästvänlig planlösning. Inglasad balkong ger känslan av ett extra rum med fri utsikt mot vattnet och sätter helt klart guldkant på boendet!

Föreningen har stabil ekonomi. I området finns lekplats och fin uteplats med grillmöjligheter på föreningens gemensamma innergård.

Här bor Ni bekvämt med det bästa av två världar, i lugn och rofylld miljö samtidigt nära till stadens puls! Promenad- och cykelavstånd till Umeå universitet, NUS, IKSU samt Umeå centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Någon minuts promenad bort så har ni tågstation samt busshållplats. Med bil når ni Umeås flygplats på några minuter.

- MYCKET HÖG STANDARD

- VACKER ÄLVSUTSIKT

- LJUS OCH LUFTIG

- INGLASAD BALKONG

- MODERN

- SOCIAL PLANLÖSNING

- NÄRA NUS, UNIVERSITET OCH ÖSTRA STATION

HALL
Hall med plats för avlastningsbänk och avhängning. På golvet ligger en ljusgrå klinker. Väggarna är tapetserade i en härligt mönstrad tapet och övergår sedan i vitmålade väggar, vilket är genomgående i hela lägenheten och ger en bra helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de genomgående fina parkettgolven som tar vid från hall och löper vidare in genom samtliga rum (bortsett badrum). Hallen öppnar trivsamt upp till vardagsrum, matrum och kök i en delvis öppen planlösning.

VARDAGSRUM/SÄLLSKAPSRUM
Rummet med dess stora fönsterpartier är placerat i hjärtat av lägenheten som skänker en rofylld boendemiljö och fint ljusinsläpp med blickfång över matrum, kök och hall. Den öppna planlösningen ger ett socialt och gästvänligt intryck till lägenheten. Vardagsrumsdelen har plats för soffgrupp och Tv-möbel. Från vardagsrumsdelen nås även lägenhetens absoluta pärla, den inglasade balkongen i sydvästerläge med fin utsikt över älven. Balkongen är rymlig och älven känns ständigt närvarande.

KÖK MED MATPLATS
Invid vardagsrum disponeras lägenhetens rymliga matplats med utrymme för stora familjemiddagar. Från matplatsen har man även direktkontakt med köksdelen. Köksdelen är genomtänkt med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket är modernt och stilrent inrett, med svart skåpinredning och vitt kakel ovanför arbetsbänken i grå sten. Maskinparken består av hel kyl och frys, inbyggd mikro och ugn, spishäll samt integrerad diskmaskin.

SOVRUM 1
Från matrummet nås lägenhetens stora sovrum inredd med egen walk-in-closet. Här finns plats för dubbelsäng men även utrymme för en skrivbordsplats i de fall man önskar.

SOVRUM 2
Från vardagsrum/sällskapsrum nås lägenhetens andra sovrum. Rummet passar utmärkt som gästrum, barnrum alternativt kontor. Rummet har en garderob.

BADRUM
Rakt fram i hallen disponeras det rymliga och välplanerade badrummet med avskild tvättdel. Rummet är kaklat och klinkrat i vitt och brunt. Dusch med glasdörrar, wc-stol, tvättställ med tillhörande kommod samt spegel och handdukstork är badrummets inredning. En kaklad vägg delar av duschdelen från tvättdelen. Tvättdelen är inredd med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk samt överskåp. Badrummet har golvvärme.

Förråd finns praktiskt beläget på entréplan och gemensam tvättstuga finns att boka.

Svårslaget förstaläge mot älven!

Med ett enastående läge finns denna moderna trea med svårslagen utsikt över Umeälven. Lägenheten karaktäriseras av generös takhöjd, fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, stilren med genomgående ljus färgsättning, materialval med hög standard och en öppen och gästvänlig planlösning. Inglasad balkong ger känslan av ett extra rum med fri utsikt mot vattnet och sätter helt klart guldkant på boendet!

Föreningen har stabil ekonomi. I området finns lekplats och fin uteplats med grillmöjligheter på föreningens gemensamma innergård.

Här bor Ni bekvämt med det bästa av två världar, i lugn och rofylld miljö samtidigt nära till stadens puls! Promenad- och cykelavstånd till Umeå universitet, NUS, IKSU samt Umeå centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Någon minuts promenad bort så har ni tågstation samt busshållplats. Med bil når ni Umeås flygplats på några minuter.

Förening

Hoppets gränd 18

Förening

Brf Öbackastrand 4

Allmänt om föreningen

BBrf Öbackastrand 4 (org.nr 769625-2670) är en privat bostadsrättsförening med älvsnära läge, som äger fastigheten Ölöten 1, Umeå, på adress Hoppets gränd 16, 18 och 20. Föreningen består av tre flerfamiljshus med totalt 53 bostadsrätter (1 st 2 rok, 46 st 3 rok och 6 st 4 rok). Björkstadens Ekonomibyrå AB sköter den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av avgifter för 2021 enl mejl från ordförande 2021-01-11.

HUSENS SKICK
Husen var inflyttningsklara vid årsskiftet 2014/2015. Föreningen gör löpande avsättningar till underhåll av fastigheterna. Inga renoveringar än, bara garantiarbeten har utförts i några lägenheter och i tvättstugan.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats och härlig grönska i form av växter och träd.

KABEL-TV & BREDBAND
Telia Triple Play ingår i månadsavgiften. Kabel-TV Telia Lagom, bredband 100 Mbit och IP-telefoni.

TVÄTTSTUGA
I entréplanet på Hoppets gränd 16. Utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och tvättbänk. Bokningstavla med nyckelbokning.

PARKERING
Boende i föreningen får plats i kallgarage där styrning av motorvärmare sker via webben. Garageplats kostar fr.o.m. maj 2018 = 475 kr/månad för boende och 625 kr/månad för extern kund. Det finns också avgiftsbelagda gästparkeringar på gatan (7 kr/timme). Varje lägenhetsinnehavare har gästparkeringskort (25 kr/dygn). I dagsläget finns 2021-01-11 efter kontakt med ordf som bekräftar att bilplats i kallgarage finns för alla lägenheter och även någon plats ledig i dag. Ett antal gästparkeringar finns, ingen höjning av avgifter är förestående.

SAMFÄLLIGHET
De fem bostadsrättsföreningarna Öbacka Strand 1-5 äger tillsammans Öbackastrands Samfällighetsförening. Samfällighetsföreningen ansvarar för förvaltning av gemensamhetsanläggningar i form av två garage samt källsortering, grönytor, allmänna ytor, gångvägar och den kvartersgata som finns i området.

ÖVRIGT
Förråd i markplan alternativt på vinden. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr. Portkod vid entrédörr. Soprum med sopsortering. Cykelförråd finns. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter och ansvarsförsäkring för styrelsen. Hemförsäkring betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-01-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida www.obacka4.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Natursköna bostadsområdet Öbacka strand invid Umeälven erbjuder både natur och all service du behöver i skön förening. Dagis och skolor ligger närheten och de som gått ut grundskolan kanske lockas av universitetet bara några hundra meter bort.

Närservice

På bekvämt promenadavstånd finns t.ex sjukhus och apotek. Om du vill ha ett större butiksutbud eller behöver storhandla, ligger Strömpilens Köpcentrum ett par kilometer söderut längs Umeälven. Lockar butiker, nöjen och pulsen i city, tar det inte mer än 15 minuter att gå längs strandpromenaden in till centrala Umeå. Annars är cykeln ett bra val, här i Umeå finns gott om fina cykelbanor.

Kommunikation

Ska du på längre utflykter hittar du busshållplatser runt hörnet (läs www.tabussen.nu) och Umeå Östra - stadens resecentrum för fjärrtrafik. Tar du bil är du snabbt på E4/E12 via närliggande Blå Vägen.

Parkering

Garage och parkeringsplatser har förlagts bakom husen för att hålla området grönt och ostört från trafik.

Bilder

Visa alla

HitCounter