Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hissjövägen 30

Haga Umeå

Se alla bilder

DontShowBidding

1

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hissjövägen 30

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 52,70 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 054
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 064 kr/mån Inklusive värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel.
Andel i föreningen: 0,806%
Andel av årsavgift: 0,81%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1992/1994
Energideklaration
Utfärdad den 28 mars 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Kruthornet 9 och 12
Med ett superläge till både city, universitet och NUS finner ni denna fina tvåa till försäljning. Mycket stabil förening där allt ingår i avgiften! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en trevlig och social samvaro. Lägenheten erbjuder hall med klinker, helrenoverat badrum med kakel, klinker och golvvärme samt renoverat kök. Rymligt sovrum med flera garderober som rymmer gott om förvaring.

Välkommen att boka din visning!

- HELRENOVERAT BADRUM MED KAKEL, KLINKER OCH GOLVVÄRME

- RENOVERAT KÖK

- INGLASAD BALKONG

- ÖPPEN PLANLÖSNING

- NÄRHET TILL CITY, UNIVERSITET OCH NUS

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning via hatthylla. Väggarna har ljusa målade ytskikt och klinker på golv. Vidare in i hallen löper ett laminatgolv.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Fint kök med nya köksluckor, vit fibotresboskiva och arbetsbänk i laminat. Spishäll med ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys är kökets maskinpark. Utrymme finns för matplats vid fönstret som vetter mot innergården. Väggarna är målade i varma jordfärger. Med köket integrerar vardagsrummet i en helt öppen och trivsam planlösning. TV-möbel och soffgrupp får plats. Från denna del av rummet nås den inglasade balkongen med morgonsolen som lyser in.

SOVRUM
Sovrummet har målade väggar i blågrå nyans med laminatgolv. Här finns flera garderober som rymmer gott om förvaring.

BADRUM
Stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt med gråsvart kakel i duschutrymmet. Badrummet erbjuder wc, dusch med duschväggar, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Här finns golvvärme som värmer gott. Förberett för att sätta in tvättmaskin.

RENOVERINGAR GJORDA PÅ LÄGENHETEN
2018
- Nya köksluckor, fibotresboskiva och bänkskiva av laminat. Ny spishäll med ugn, diskmaskin och fläkt.
2011 dec.
- Helrenoverat badrum.
BRA ATT VETA
- Lägenheten är ursprungligen en trea. Det går lätt att sätta upp en vägg och få ett tredje rum. Det går lätt att sätta upp en vägg och få ett tredje rum.

Fin citynära tvåa med låg avgift i stabil förening. Inglasad balkong!

Med ett superläge till både city, universitet och NUS finner ni denna fina tvåa till försäljning. Mycket stabil förening där allt ingår i avgiften! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en trevlig och social samvaro. Lägenheten erbjuder hall med klinker, helrenoverat badrum med kakel, klinker och golvvärme samt renoverat kök. Rymligt sovrum med flera garderober som rymmer gott om förvaring.

Välkommen att boka din visning!

Förening

Hissjövägen 30

Förening

Brf Kruthornet

Allmänt om föreningen

Brf Kruthornet är en äkta förening. Föreningen förvärvade 1998 fastigheten Kruthornet 9 och 12. På fastigheten står det 4 fyravåningshus med 128 lägenheter. Föreningen är delägare i en samfällighet tillsammans med Riksbyggen Brf Umeåhus nr 33. Gemensamt har de ansvar för parkering, fjärrvärme, vatten och avlopp samt sopor. HSB förvaltar tekniskt och Aspia ekonomiskt. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Brf Kruthornet har en mycket välskött ekonomi. Inga avgiftsändringar eller större renoveringar planerade (enligt ordförande 2021-08-19). Avgifter för boendet har sänkts med 10 % per gång vid tre olika tillfällen de senaste åren, inga höjningar har gjorts. Under samma tid så har föreningen investerat 6 miljoner, amorterat 8,5 miljoner och gjort extra avsättningar till framtida underhåll. Detta gör att föreningens medlemmar får en mycket låg total boendekostnad.

HUSENS SKICK
Föreningen har en 30-årig underhållsplan, som årligen uppdateras av styrelsen. Årligen reserveras minst det belopp som anges i stadgarna, 0,3 % av byggnadstaxeringsvärdet för föreningens hus.
2019 Obligatorisk ventilationskontroll.
2018 Ommålning av trädetaljer på husen.
2017 Nio st nya mv-platser. I samband med detta asfalterades hela den lilla parkeringen om, vilket är ett tidigarelagt planerat underhåll. Dessutom byte av låssystem, som var ett planerat underhåll.
2015/16 inglasades balkonger och uteplatser samt målning av trapphus.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen kommer att fräscha upp utemiljön. Inga större underhåll som kommer påverka avgiften är planerade inom den närmaste tiden.

TVÄTTSTUGA
Tre tvättstugor finns i föreningen i 26, 28 och 46. Tvättstugorna är utrustade med 1 tvättmaskin och 1 torktumlare. De flesta lägenheterna har egen tvättmaskin.

BILPLATSER
Brf Kruthornet har sina parkeringsplatser fördelade på två olika parkeringar: den stora parkeringen väster om husen och den lilla parkeringen öster om husen. Båda parkeringarna delas med grannföreningen Riksbyggens Umeåhus 33. På den lilla parkeringen finns 15 carport-platser med eluttag samt 21 parkeringsplatser med eluttag. På den stora parkeringen finns 70 parkeringsplatser med eluttag och 4 parkeringsplatser utan eluttag. Avgiften är 350 kr/månad för carport och 250 kr/månad för parkeringsplats med motorvärmaruttag. Kostnad för elektricitet är inkluderat i dessa priser. Parkeringar som fortfarande saknar motorvärmare går att hyra för 100 kr/månad. Flera gästparkeringar på området.

Ordförande 2021-08-19: I dagsläget lediga p-platser med motorvärmare men kö till p-plats utan värmare samt carport.

BREDBAND & DIGITAL-TV
Ingår i angiven månadsavgift men redovisas som ett obligatoriskt tillägg på avin. Bredband 250/100 inklusive wifi-router från Telenor och digital-TV inklusive digitalbox från Telenor. Om man så önskar kan man teckna tilläggstjänster hos Telenor avseende t.ex utökade kanalpaket, extra digitalboxar, digitalbox med inspelningsfunktion.

ÖVRIGT
Bostadsrätt kan ha flera delägare, som alla äger minst 10 % vardera. Minderåriga kan beviljas medlemskap om målsman är delägare. Inga juridiska personer som medlemmar. Som medlem i Brf Kruthornet får man en enda månadsavgift för boendet där ”allt” ingår: miljö-el, lokalproducerad fjärrvärme, vatten, bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar, bredband 250/100 inklusive wifirouter från Telenor samt digital-TV inklusive digitalbox från Telenor. Det finns alltså inget behov för att själv teckna avtal med olika parter. Om man så önskar så kan man teckna tilläggstjänster hos Telenor avseende tex utökade kanalpaket, extra digitalboxar, digitalbox med inspelningsfunktion och så vidare. I föreningen finns även cykelförråd och sopsortering.

Föreningen har elavtal (miljö-el). Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-08-19. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Se hemsida www.kruthornet.com

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

HitCounter