Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Dragongatan 7

Väst på stan Umeå

2 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Dragongatan 7

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212551001-0120
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 195 000 kr utgångspris
Avgift: 3 634 kr/mån inklusive värme, tv och internet
Andel i föreningen: 2,07929%
Andel av årsavgift: 2,07926%
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 1 800 kr
VA: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Lägenheten har inte varit bebodd och ingen faktisk driftkostnad finns att redovisa. Driftkostnad för de varierande lägenheterna uppskattas ha en förbrukning på mellan 200-500 kr i månaden enligt kostnadskalkyl. Vatten samt elförbrukning mäts individuellt och faktureras via föreningen. Avvikelser kan komma att förekomma beror på enskild bostadsrättsinnehavares levnadsvanor.
Pantsatt Ja
Allmänt Inglasad balkong i västerläge.
Tillgång till bilplats i garage.
Förråd finns på markplan.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2018-2019
Ventilation FTX system
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Umeå Spiltan 7
Välkommen till denna nyproducerade (2019), stilsäkra och generösa tvåa med inglasad balkong i väster! Bekvämt boende på centrumnära och lugnt område. Lägenheten har hög standard och disponerar modernt planerat kök med öppet läge mot vardagsrum, rymligt sovrum med skjutdörrsgarderob, helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättmöjlighet. Stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och rymd till det vackra parkettgolvet. Föreningen erbjuder uthyrningsrum, bilplatser i garage under Dragonskolan och förråd finns att tillgå på markplan.

Här bor ni med några minuters promenad till vackra älvspromenaden och stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. I närheten finns matbutik, träningsanläggningar och parker. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats efter gatan bredvid.

- Balkong i västerläge

- Nytt och modernt

- Tilltalande planlösning

- Härligt ljusinsläpp och rymd

- Lugnt och centrumnära område

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i garderob. Vackert ekparkettgolv löper enhetligt vidare i hela lägenheten.

KÖK
Modernt kök med fina vitvaror från Siemens. Köket går i tidlöst utförande med vita skåpluckor med stilrena handtag, vitt kakel, mörk arbetsbänk och matchande vit utrustning. Kökets maskinpark består av fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn och micro i bekväm höjd, spishäll, fläkt och diskmaskin. Fint utrymme för matgrupp finns invid fönsterpartiet.

Härifrån nås lägenhetens pärla, den generösa och solfyllda balkongen i västerläge. Här avnjuts sommarsolen långt in i hösten. Balkongen erbjuder såväl belysning, eluttag och har rogivande utsikt mot gård.

VARDAGSRUM
Socialt disponerat vardagsrum med öppet och fritt läge mot kök. Här presenteras härligt ljusinsläpp och rymd från stora fönster och rummet är lätt att möblera med variation. Ljus tapet och vackert parkettgolv ramar fint in rummet.

BADRUM
Komfortabelt och rymligt badrum med skön golvvärme. Ytorna är klädda i kakel och klinkers i modern färgsättning. Inredningen består av WC, kommod med tvättställ, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara väggar. Egen tvättmöjlighet med tvättmaskin, torktumlare, bänk för klädvård samt praktiska skåp till förvaring.

SOVRUM
Rymligt sovrum med generös skjutdörrsgarderob för god förvaring. Här finns utrymme för såväl dubbelsäng och möblemang. Ljusa väggar och parkett.

BRA ATT VETA
Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel samt varmt- och kallt vatten som debiteras på avi i efterhand.
Inflyttning kan ske snabbt om så önskas!

Modernt och komfortabelt boende väst på stan!

Välkommen till denna nyproducerade (2019), stilsäkra och generösa tvåa med inglasad balkong i väster! Bekvämt boende på centrumnära och lugnt område. Lägenheten har hög standard och disponerar modernt planerat kök med öppet läge mot vardagsrum, rymligt sovrum med skjutdörrsgarderob, helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättmöjlighet. Stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och rymd till det vackra parkettgolvet. Föreningen erbjuder uthyrningsrum, bilplatser i garage under Dragonskolan och förråd finns att tillgå på markplan.

Här bor ni med några minuters promenad till vackra älvspromenaden och stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. I närheten finns matbutik, träningsanläggningar och parker. God kommunikation till universitet, sjukhus och övriga stadsdelar med busshållplats efter gatan bredvid. Varmt välkommen på visning!

Förening

Dragongatan 7

Förening

Dragonen 1 i Umeå

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen RBF Dragonen 1 (org.nr 769631-4959) registrerades hos Bolagsverket 2016-01-05. Inflyttning sker i 3 etapper vintern 2018/2019. Föreningen förfogar över 3 st flerbostadshus i fem våningar med sammanlagt 39 lägenheter på fastigheten Spiltan 7 med adress Dragongatan 5-9, Umeå kommun. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen.

HUSENS SKICK
Inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste 10-årsperioden.

TV/Tele/Data = Telia Triple Play
Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data och digital-TV, som är placerad intill elcentralen. Uttag för telefon, data och digital-TV finns i samtliga rum, kök och hall är normalt placerade bredvid eluttag. Datanätet utförs som ett stjärnnät med ledningar av kategori 6 och kombineras med telefon till ett dubbelt RJ45-uttag/rum, ett för datauttag eller digital-TV och ett för teleuttag.

GÅRDEN
Omsorg har lagts på att få gårdarna till en ombonad miljö med flera typer av markbeläggningar och planteringar. Gårdarna planeras både för lekande barn och umgänge för vuxna. Markarbeten kommer att färdigställas under sommaren 2019.

PARKERING
Brf Dragonen 1´s boende är garanterade 25 platser för bilparkering i det kommunala garaget under Dragonskolan, som finns i närheten av bostadshusen. Uthyrningen av dessa sker via det kommunala parkeringsbolaget. Parkeringarna kommer att samnyttjas, vilket betyder att man inte har en fast plats i garaget utan får välja en plats som är ledig för tillfället. Om det finns ytterligare lediga garageplatser är brf Dragonen 1´s medlemmar välkomna att hyra fler platser utöver de 25 som är reserverade för bostadsrättsföreningen. Vid husen kommer det att finnas 3 st carportplatser med mv-uttag avsedda för handikapparkering. För att hyra dessa krävs att man har ett av kommunen utfärdat parkeringstillstånd.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje trapphus har egna barnvagns- och rullstolsförråd med möjlighet att ladda elrullstolar. I ett av husen finns ett uthyrningsrum som disponeras av föreningens medlemmar. Soprum med källsortering. Utvändigt cykelförråd och cykelparkering finns i närheten av husen.

ÖVRIGT
Lägenhetsförråd i entréplan, förutom lägenheter på plan 5 som har lägenhetsförråd på plan 5. Fastigheten avses bli fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Byggfelsskyddsförsäkring lämnas av Lloyd´s Underwriters Agency. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Alla lägenheter har tillgång till inglasad balkong. Innanför entréerna finns postboxar. Tidningshållare placeras vid varje lägenhetsdörr. Vid samtliga huvudentréer finns kodlås med porttelefon. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-01-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närservice

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter