Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Biologigränd 37

Ålidhöjd Umeå

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Biologigränd 37

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 60,00 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 154
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 952 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 0,31168%
Andel av årsavgift: 0,31168%
Tillträde Snabb inflytt möjligt!
Pantsatt Nej
Allmänt Lägenheten har en inglasad balkong i soligt läge.
Till bostaden hör ett rymligt förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1970
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Licentiaten 1
Välkommen till denna Universitetsnära, moderna och rymliga tvåa med inglasad balkong i härligt västerläge! Lägenheten disponerar renoverat kök, tidlösa material och färgval, komfortabelt badrum samt tilltalande planlösning med generösa förvaringsmöjligheter. Mycket stabil förening med stark ekonomi och många fina faciliteter för medlemmarna. Låg avgift som inkluderar allt och snabb inflyttning är möjlig! Här bor du bekvämt med gångavstånd till IKSU, NUS, Universitet, restauranger, pub och mataffärer. God kommunikation till stadens puls och dess kompletta utbud.

- SOLFYLLD & INGLASAD BALKONG

- MYCKET STABIL FÖRENING

- SNABB INFLYTTNING ÄR MÖJLIG

- GÅNGVSTÅND TILL UNIVERSITET, NUS OCH IKSU

- LÅG MÅNADSAVGIFT SOM INKLUDERAR ALLT

- RENOVERAT KÖK

- BRA FÖRVARING

- TILLTALANDE PLANLÖSNING

HALL
Välkomnande och generös hall till ytan, centralt placerad i lägenheten. Här erbjuds gott om förvaring i stora garderober och fin plats till avhängning av ytterkläder. På golvet ligger stilrent laminatgolv och väggarna är tapetserade.

KÖK
Köket är smakfullt renoverat, fullt utrustat och är i tidlös stil. Gedigna skåpluckor med klassiska rostfria handtag, bänkskiva i stenliknande laminat och vitt kakel pryder väggen ovanför de generösa arbetsytorna. Spotlights ger fint arbetsljus till köksbestyren. Köket erbjuder gott om möjlighet till förvaring i höga skåp och skafferi. Kyl/frys, spis med häll och ugn, rostfri fläktkåpa, diskmaskin och microvågsugn (överlåts) är kökets maskinella utrustning. Utrymme för stor matgrupp bjuder in till besök.

VARDAGSRUM
Socialt och inbjudande vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt skrivbordshörna eller matplats om så önskas. Från vardagsrummet nås bostadens pärla, den inglasade balkongen i härligt västerläge. Vitmålade väggar tillsammans med fondtapet och ljust laminat klär rummets ytskikt.

SOVRUM
Mysigt sovrum med plats för större säng och enklare möblemang. Rymlig skjutdörrsgarderob med spegelglas ger komfort och ytterligare förvaring. Väggarna är målade och samma enhetliga laminatgolv.

BADRUM
Komfortabelt badrum i ljus våtrumsmatta med fönster för insläpp av dagsljus. WC, kommod, spegel, väggfast skåp och dusch är badrummets inredning.

BRA ATT VETA
Målning sovrum och vardagsrum, ny kommod och blandare 2017
Spis utbytt 2014
Möjlighet finns att överta delar av befintligt möblemang. Microvågsugn ingår i köpet.
Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensamt trädgårdsförråd finns invid lägenheten.
Fullt utrustad tvättstuga finns i samma hus.
Läs gärna mer om den fina föreningen under föreningsfliken.
Välkommen till denna Universitetsnära, moderna och rymliga tvåa med inglasad balkong i härligt västerläge! Lägenheten disponerar renoverat kök, tidlösa material och färgval, komfortabelt badrum samt tilltalande planlösning med generösa förvaringsmöjligheter. Mycket stabil förening med stark ekonomi och många fina faciliteter för medlemmarna. Låg avgift som inkluderar allt och snabb inflyttning är möjlig! Här bor du bekvämt med gångavstånd till IKSU, NUS, Universitet, restauranger, pub och mataffärer. God kommunikation till stadens puls och dess kompletta utbud.

Förening

Biologigränd 37

Förening

HSB Brf Biologigränd

Allmänt om föreningen

HSB brf Biologigränd är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 350 st lägenheter belägna på fastigheten Licentiaten 1 med adresserna Biologigränd 1-51. Av lägenheterna är 283 upplåtna med bostadsrätt och 67 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god (2018-06-04). I avgiften ingår: VÄ/VA, internet och kabel-tv. Hushållsel ingår inte i månadsavgiften. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel, vilket debiteras med tre månaders "släp" på avgiften.

HUSENS SKICK
2017: Installerat vattenreningssystem. Byte av säkerhetsdörrar och nya postboxar juni 2017. Taggsystem installeras till bokning av föreningens gemensamhetslokaler, garage och tvättstugor.
2016/2015: Originalfläktar utbytta. Byte och uppgradering av hela fastighetens elnät. Byte av armaturer i trapphusen.
2015: Underhållspolning av stammar.
2014: Förnyad värme- och ventilationsanläggning.
2006: Underhållsspolning av stammar.
1996: Stambyte

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen byter ut tvättmaskinerna och torkskåpen i tvättstugorna. Det kommer bli självdoseringsmaskiner (EKO/oparfymerat). Sköljmedel väljer man själv om man vill använda och bekostar detta själv.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i källare eller markplan på Biologigränd 4, 22, 35 och 48. Grovtvättstuga finns i källaren under Biologigränd 48.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 100mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 6 st MC-platser (113:-/mån), 158 st parkeringsplatser med mv-stolpe (154 kr/mån), 30 st parkeringsplatser i carport (205 kr/mån), 60 st parkeringsplatser i kallgarage (264 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (381 kr/mån). P-plats med motorvärmarstolpe finns i dagsläget ledigt (2018-06-05). Vanligtvis 8-10 mån kötid till övriga platser.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns beläget i källaren på Biologigränd 41 där även gym och motionsrum finns. Kostnad för träningslokalerna är 400 kr per år (500 kr för hela familjen). I anslutning till bastun finns det ett rum med två biljardbord. För att använda biljardborden får man betala en kostnad på 300 kr/år. Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för 200 kr/dygn. Utanför vicevärdskontoret står ett pingisbord som boende får använda när det är ledigt. Kolonilotter finns till allas förfogande, för att odla kontaktar man vicevärden. Föreningen har även snickerilokal och övernattningsrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 584 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring medan hemförsäkring bekostas av bostadsinnehavaren. Styrelsen ger ut Biobladet 8-10 gånger per år för att alla boende ska veta vad som händer och är på gång i föreningen. Föreningen har en aktiv fritidskommitté som fixar många uppskattade aktiviteter för medlemmarna, t.ex. våffeldag, surströmmingsfest, adventsfika, städ-/planteringsdag på våren. Föreningen har en miljöpolicy och köper sedan 2010 enbart "grön el". För mer information besök föreningens hemsida www.biologigrand.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-06-04. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel.

Närservice

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter