Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 25A

Berghem Umeå

1 895 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axtorpsvägen 25A

Antal rum 2 rum
Boarea 58,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3214-1-86-5
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr
Avgift: 2 410 kr/mån värme, vatten, kabel-tv, bredband och hushållsel (mot avstämning) ingår!
Andel i föreningen: 0,40875%
Andel av årsavgift: 0,40875%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Välkommen till denna tvåa på populära Berghem med genomgående hög standard. Mycket nära universitet och sjukhus, så nära det går att komma! Lägenheten är rymlig, belägen på våning 1 och har en inglasad balkong och modernt nyrenoverat kök och stambytt badrum. Här på Berghem bor du i ett lugnt område med bra närservice där det mesta finns inom gångavstånd. Ekonomiskt stabil förening med låga månadsavgifter och som satsar på en fin boendemiljö med många aktiviteter såsom tennisbana, boulebana och utomhusschack. Månadsavgiften inkluderar samtliga driftkostnader; värme, vatten, kabel-tv, bredband och hushållsel! Dessutom erbjuder föreningen Skidbacken sina medlemmar tvättstuga, gästlägenhet, samlingslokal, bast och mycket annat. Parkeringsplatser finns ledigt! Till lägenheten hör både förråd och matkällare.

- HÖGKLASSIGT KÖK

- INGLASAD BALKONG

- HELKAKLAT BADRUM

- INTILL UNIVERSITET OCH SJUKHUS

- LÅG MÅNADSAVGIFT

HALL
Hall med klinker, vinylgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för klädavhängning och bra förvaring genom flertalet garderober. Hallen fördelar lägenhetens övriga utrymmen; vardagsrum, badrum, sovrum och kök.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum som enkelt rymmer både soffgrupp och matplats. En anslutande, inglasad balkong ger rummet en extra dimension och förlänger utomhussäsongen både vår och höst. Här ligger ett parkettgolv och väggarna är ljusa.

BADRUM
Stamrenoverat, helkaklat badrum med golvvärme. Här finns dusch med glasväggar, wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

SOVRUM
Rymligt sovrum med laminatgolv och vackert behaglig fondvägg. Bra förvaring i inbyggd garderob samt praktisk förvaringsvägg. Stort fönster släpper in fint ljus.

KÖK
Välutrustat och modernt kök. Kalltonade gråa luckor och rostfria handtag. Extra finesser som infälld spotbelysning med dimmer. Arbetsbänkar är av vit laminat och ovan bänkarna ligger stilrent vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis, rostfri fläktkåpa, ugn, rostfri diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Väggarna är delvis vitmålade, delvis tapetserade och på golvet ligger ett vinylgolv. Vid ett fönster finns matplats som rymmer 4-6 personer. Dimmer.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd och matkällare.
Alla lister är bytta.
Dörrar är nya i badrum och sovrum, 2015
Sovrum: Golv, väggar, tak, juni 2015
Vardagsrum: Väggar, tak, juli 2015
Hall: Garderob, juni 2015. Väggar, golv, tak juli 2016
Kök: Golv, kök, väggar, tak och vitvaror juli 2016
Välkommen till denna tvåa på populära Berghem med genomgående hög standard. Mycket nära universitet och sjukhus, så nära det går att komma! Lägenheten är rymlig, belägen på våning 1 och har en inglasad balkong och modernt nyrenoverat kök och stambytt badrum. Här på Berghem bor du i ett lugnt område med bra närservice där det mesta finns inom gångavstånd. Ekonomiskt stabil förening med låga månadsavgifter och som satsar på en fin boendemiljö med många aktiviteter såsom tennisbana, boulebana och utomhusschack. Månadsavgiften inkluderar samtliga driftkostnader; värme, vatten, kabel-tv, bredband och hushållsel! Dessutom erbjuder föreningen Skidbacken sina medlemmar tvättstuga, gästlägenhet, samlingslokal, bast och mycket annat. Parkeringsplatser finns ledigt! Till lägenheten hör både förråd och matkällare.

Förening

Axtorpsvägen 25A

Förening

HSB Brf Skidbacken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Skidbacken är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 203 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 st lokaler upplåtna med hyresrätt samt 1 gästlägenhet och 1 samlingslokal, belägna på fastigheterna Skidbacken 7 och Skidbacken 8 på adresserna Rågången 6-8 A-C, 10-12 A-B (jämna nr), Axtorpsvägen 21-27 A-B (udda nr), 29 A-C och Skidspåret 4 A-B. Fastigheterna byggdes 1964. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften den 1 januari 2019.

HUSENS SKICK
Föreningen har en 30-årig underhållsplan.
2018: Slutfört renovering av pannrum, byte av stamventiler och lägenhetsventiler, målning och ny belysning i trapphus, installation av postboxar, byte lägenhets-/entrédörrar samt nya lås, satt upp nytt smidesräcke vid nedfart till garage. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2018-09-04. Då konstaterades att det finns behov av att upprätta en plan för trädbeståndet på innergården och asfaltering av vissa gångvägar. Det framkom även att det finns sprickor i gjutjärnsrören till dräneringen och att behov fanns av att byte belysningsstolpar vid tennisplanen. Byte av belysningsstolpar vid tennisplan är åtgärdat.
2017: Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-04-09.
2016: Renoverat stödmur och nedfart vid garage Skidspåret 4.
2015: Tvättstugerenoveringar, renovering av bastu och hobbylokal, renovering lekplatser, OVK.
2014: Markplaneringar, ramp och byte av panel till cykelförråd.
2013: Takplåt byttes på Axtorpsvägen 29 samt Rågången 10-12, ombyggda soprum för avfallssortering.
2005: Fönsterbyte och balkonginglasning.
1999-2000: ROT-renovering utfördes.
1999: Stambyte.
FRAMTIDA RENOVERINGAR
Renovera broar och entrétak samt bygga cykelskjul.

GÅRDEN
Fin innergård med många aktiviteter. Här finns en tennisbana (i dagsläget krävs medlemskap i Berghems Tennisklubb), bouleplan, grillplats med bänkar, lekplats samt ett utomhusschack (för tillgång till pjäserna, kontakta fritidskommittén). Dessutom växer det rikligt med blåbär, vinbär och smultron på gården, som är fritt att plocka.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugorna är belägna i mittenuppgången i varje huskropp. Självdoserande maskiner med fosfatfria tvättmedel (f.n gratis).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Riksnet, som ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 80 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (155-215 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (329-454 kr/mån). I dagsläget finns 2 mv-platser lediga, enligt vicevärden 2019-03-27. Kötid garage: ca 4-5 år. Separat kö tillämpas.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Samlingslokal på Rågången 12 A som rymmer upp till 48 personer, går att hyra för 100 kr/tillfälle som medlem. Välutrustad gästlägenhet finns att hyra för 100:-/natt för medlemmar och är belägen på Rågången 6 C, där finns även ett hobbyrum. Bastun (f.n gratis) är belägen på Rågången 6 B.

ÖVRIGT
Ett förråd samt matkällare finns att tillgå för varje lägenhet. Föreningen äger 400 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Lägenheter med balkong har ett tillägg på 200:-/månad inbakad i månadsavgiften. Avgiften kvarstår tills finansieringskostnaden är betald efter 10-15 år. Debitering för el sker via avgiftsavin med tidigare förbrukning som debiteringsgrund. Avläsning sker en gång per år (månadsskiftet februari/mars) med efterföljande slutdebitering. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, i försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.brf.skidbacken.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-03-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

HitCounter