Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tomtebogatan 27, 4 tr

Vasastan / Birkastan Stockholm

6 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Tomtebogatan 27, 4 tr

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 87,00 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01028
Våning 4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 6 995 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 3 557 kr/mån Inkl värme och vatten
Andel i föreningen: 4,7338%
Driftskostnad 5 500 kr/år
varav
El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1906
Energideklaration
Utfärdad den 23 januari 2009
Energiprestanda: 167 kWh/m² (Atemp) och år
HÖRNLÄGENHET

HÖGST UPP I HUSET

OINREDD VIND OVANFÖR

SEKELSKIFTE

STABIL ÄKTA BRF

ALTERNATIV PLANLÖSNING

I hjärtat av Birkastan ligger denna ljusa och generösa hörnlägenhet med stort burspråk. Ostört läge högst upp i huset med ett strålande ljusinsläpp och en vacker vy upp mot Tomtebogatans och Norrbackagatans vackra fasader. Lägenheten har en stor dos känsla och charm med bevarade sekelskiftesdetaljer, spännande vinklar och vackra rum. Högt i tak, speglade dörrar och genomgående välbevarade golv, till största delen fiskbensparkett. Hallen kan med fördel byggas om till ett kök och nuvarande kök göras om till ett sovrum. Se alternativ planlösning. Hallen möjliggör också att bygga skapa kontor/tonårsrum med separat badrum. Tidigare fanns bygglov för fransk balkong i söderläge i köket. Äkta brf som äger marken och har låg belåning om 3372 kr/kvm bostadsyta samt bra intäkter från tre uthyrda lokaler. Välkommen på visning!

HALL
Rymlig välkomnande hall med vackert trägolv (fiskbensparkett) och ljusa väggar. Från hallen når du lägenhetens alla rum. Säkerhetsdörr. Hallens storlek möjliggör ett extra badrum och/eller kök.

VARDAGSRUM
Pampigt vardagsrum med stort burspråk och välbevarad fiskbensparkett. Alla fönster har speglade nischer. Från burspråket har du en vacker vy mot Tomtebogatan och Norrbackagatan. Öppen spis. Gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Vardagrummet kan utökas till ursprunglig storlek genom att ta ner den uppsatta väggen mot det mindre sovrummet.

SOVRUM 1
Väl tilltaget sovrum med gott om förvaring. Välbevarad fiskbensparkett och stort fönster med speglade nischer. Gott om plats för dubbelsäng. Inbyggda garderober.

SOVRUM 2
Mindre sovrum med ingång från vardagsrummet och sovrum 1, som lämpar sig som barnrum, gästrum eller arbetsrum/bibliotek. Plats för litet skrivbord vid fönstret och en garderob i andra hörnet. Idag nyttjas rummet som föräldrarum med dubbelsäng.

KÖK
Trevligt kök med matplats för 4-6 personer. Vita köksluckor och goda arbetsytor. Spis med häll och ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Vitt kakel med bistrokänsla. Från köket har du en vacker utsikt över Birkstans gårdar och vackra färgglada tak.

BADRUM
Kaklat badrum med inbyggt badkar. WC och handfat. Tvättmaskin får plats om man byter badkar.

ALTERNATIV PLANLÖSNING
För att få en optimal 3:a föreslås att nuvarande kök görs om till ett sovrum. Köket flyttas ut till den generösa hallen. Den alternativa planlösningen kräver föreningens godkännande.

FÖRRÅD
Vindsförråd och källarförråd.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga nås från gården. Cykelrum med ingång från gatan.

OMRÅDET
Birkastan är ett av Stockholms mest älskade områden. Här finns en hemtrevlig atmosfär med mysiga små butiker med kläder, inredning, blommor och delikatesser. Många populära mötesplatser med trevliga restauranger och sköna caféer. Goda kommunikationer med T-bana och bussar vid S:t Eriksplan.
I hjärtat av Birkastan ligger denna ljusa och generösa hörnlägenhet med stort burspråk. Ostört läge högst upp i huset med ett strålande ljusinsläpp och fin utsikt. Oinredd vind ovan. Bevarad sekelskiftescharm och genomgående planlösning. Välkommen!

Förening

Tomtebogatan 27, 4 tr

Förening

Brf Tomtebo

Allmänt om föreningen


FÖRENINGEN
Brf Tomtebo bildades 1921 och är en äkta förening. Föreningen äger marken och det vackra hörnhuset ligger på Tomtebogatan 27 och Norrbackagatan 40. I huset finns 30 bostadsrätter och 3 hyreslokaler. Föreningen äger marken. Inga beslutade avgiftsändringar (nov 2018). Huset uppfördes 1909 och under åren har bl.a. följande renoveringar utförts:

2016 Nya portdörrar
2014 Tak, stegar och räcken
2013 Ventilation
2006 Fjärrvärmeanläggning
2005 Bredbandsinstallation
1993 Stambyte

Inga beslutade större renoveringar eller underhåll (nov 2018).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av ComHem. För utbud och priser se: www.comhem.se
Bredband levereras av Bredbandsbolaget. Fiber indraget i huset. För utbud och priser se: www.bredbandsbolaget.se

EKONOMI
Solid förening med hyresintäkter från 3 lokaler om 515 162 kr/år. Långfristiga skulder uppgick vid utgången av 2017 till 4 964 013 kr vilket ger en skuldsättningsgrad på 3372 kr/kvm bostadsyta. Föreningen tar vid överlåtelse ut en engångskostnad av köparen på 1200 kr (överlåtelseavgift) samt en pantsättningsavgift ca 450 kr/pant.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga nås från gården. Cykelrum med ingång från gatan.

OMRÅDET
Birkastan är ett av Stockholms mest älskade områden. Här finns en hemtrevlig atmosfär med mysiga små butiker med kläder, inredning, blommor och delikatesser. Många populära mötesplatser med trevliga restauranger och sköna caféer. Goda kommunikationer med T-bana och bussar vid S:t Eriksplan.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Birkastan är ett av Stockholms mest älskade områden. Här finns en hemtrevlig atmosfär med mysiga små butiker med kläder, inredning, blommor och delikatesser. Många populära mötesplatser med trevliga restauranger och sköna caféer. Goda kommunikationer med T-bana och bussar vid S:t Eriksplan och pendeltåget vid Karlbergsstation.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering