Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Karlbergsvägen 82A, 1 tr

Vasastan / Birkastan Stockholm

4 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Karlbergsvägen 82A, 1 tr

Antal rum 2 rum
Boarea 52,00 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00004
Våning 1 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 395 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 1 961 kr/mån inkl värme, VA & bredband
Andel i föreningen: 1,776%
Andel av årsavgift: 1,77598%
Driftskostnad 6 000 kr/år
varav
El: 4 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på förbrukning och livsstil.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1912
Energideklaration
Utfärdad den 17 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år
SEKELSKIFTE
GAVELLÄGENHET
HÖGT TILL TAK
STORA VACKRA SPRÖJSADE FÖNSTER
TYST OCH LUGNT LÄGE
MOT INNERGÅRD


Sekelskiftesdröm perfekt belägen på Karlbergsvägen. Det vackra huset ritades av den välkända arkitektduon Höög & Morssing och är i nationalromantisk stil med stora spröjsade fönster. Lägenheten har ett ljust och lugnt gavelläge med samtliga fönster mot lummig innergård. Tidstypiska detaljer finns bevarade med högt i tak, vackra originalgolv och stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer. Perfekt planlösning med öppna och sociala ytor. Välskött förening med gemensamhetslokaler och övernattningsrum. Välkommen på visning!

Hall
Lägenhetens hall har en öppen känsla med bra avhängningsmöjligheter och ljusa väggar. På golvet ligger ett vackert golv i original. Ett par steg in i hallen finns en rymlig inbyggd garderob. Välisolerad säkerhetsdörr.

KÖK
Kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Goda förvaringsmöjligheter med gott om köksskåp i gråa toner. Rymlig plats för matbord. Fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt, micro samt diskmaskin. Ljusa väggar och golv i original. Stort fönster med djup nisch.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med en härlig rymd. Stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer i två väderstreck ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Vacker utsikt över föreningens gröna gård. Öppen och social planlösning mot kök. Ljusa väggar och golv i original.

SOVRUM
Rymligt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring. Strålande ljusinsläpp från spröjsade fönster med djupa nischer i två väderstreck mot lugn innergård. Ljusa väggar och golv i original.

BADRUM
Modernt badrum med dusch och wc. Vita och gråkaklade väggar och golv i gråsvart klinker.

FÖRRÅD
Stort vindsförråd i huset.
Vacker sekelskiftes lägenhet med attraktivt läge i Birkastan på den lugnaste delen av Karlbergsvägen med grönskande trädgård framför entréporten. Lägenheten har ett ljust och lugnt gavelläge med samtliga fönster mot lummig innergård. Tidstypiska detaljer högt i tak, vackra golv i original och stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer. Perfekt planlösning med öppna och sociala ytor. Välskött förening med god ekonomi.

Förening

Karlbergsvägen 82A, 1 tr

Förening

Brf Skålen 13

Allmänt om föreningen

HUSET OCH ARKITEKTEN
Den vackra byggnaden uppfördes 1912 och ritades av den välkända arkitektduon Höög & Morssing. Huset är ett klassiskt 1910-talshus i nationalromantisk stil med tegelklädda fasader och mönstermurad dekor, gavlar, burspråk och spröjsade fönster som kännetecknar den nationalromantiska andan. De byggnader Höög & Morssing uppförde är alla väl utformade i exteriören och utgör positiva inslag i gatubilden. Portaler och entréer utformades med särskild omsorg. Karlbergsvägen är en av de äldsta gatorna i Vasastan som redan på 1600 talet hade någotsånär sin nuvarande sträckning och under 1700 talet var planterad med Stockholms längsta och ståtligaste allé. Husen på bägge sidor Karlbergsvägen skildes från gatan av grönskande trädgårdar. Detta är en av de få hus som har kvar sin gröna förgård.

FÖRENINGEN
Brf skålen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1977 och består av 36 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. Föreningen har god ekonomi och äger marken.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017- Stamspolning av köksstammar
2016- Modernisering och renovering av Hissar
2016- Nya Balkonger
2015- Ommålning plåttak, gatuhus
2013- Stamspolning
2013- Ny takuppstigning gårdshus
2010- Installation av säkerhetsdörrar
2009- Stamspolning
2009- Byte av undercentral för fjärrvärme energieffektiviserande
2008- Fönsterrenovering
2008- Takrenovering gårdshus
1986- Rörstambyte

PLANERADE UNDERHÅLL
2018- OVK besiktning för lägenheter
2018- Målning av fönster i söderläge

KABEL-TV och INTERNET
Kabel-TV basutbud och Internet 100Mbit/s via ComHem ingår i avgiften. För priser och utbud se www.comhem.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Balkong mellan varje våningsplan som finns att nyttja för medlemmarna. Gemensamhetslokal i gårdshuset. Föreningen har även ett övernattningsrum och ett rum som idag som disponeras som ett förråd. I anslutning till övernattningsrummet finns WC, dusch och en bastu. Barnvagnsrum i gatuhuset, Cykelrum finns placerat i gatuhusets källarvåning. Tvättstuga med Torkrum. Diskussioner förs idag på att omvandla förrådsrum till gym alt. ytterligare ett gästrum.

AVGIFTER
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-06-27).

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

OMRÅDET
Här bor du på den lugna och pampiga delen av Karlbergsvägen, där gatuhusen frontas av karaktäristiska fina förgårdar som inte är så vanliga i Stockholm. Vasastan tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar.

KOMMUNIKATIONER
Utmärkta kommunikationer med T-banans gröna linje vid Sankt Eriksplan. Flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Odenplan och flygbussarna till Arlanda. Buss 53 går utanför.

Överlåtelseavgift

1 137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter