Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Idungatan 5, 2 tr

Vasastan Stockholm

4 050 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Idungatan 5, 2 tr

Antal rum 2 rum
Boarea 45,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 05917-01-01-0226
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 050 000 kr accepterat pris
Avgift: 1 866 kr/mån ingår värme, vatten, kabeltv basutbud
Andel i föreningen: 0,013144%
Andel av årsavgift: 0,013115%
Driftskostnad 4 500 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning. Kostnaden för el och försäkring är en uppskattning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration Finns för närvarande inte
Ljus 2:a i toppskick med suverän planlösning och med bra läge!

Lägenhetens yta om 45 kvm fördelas enligt följande:

HALL
Inbjudande hall med säkerhetsdörr och god förvaring. Garderob och avhängning för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Trivsamt vardagsrum i delvis öppen planlösning till köket vilket skapar idealiska förutsättningar för socialt umgänge. Här finns gott om plats för soffgrupp, bord och tv-möblemang samt matbord för 4 - 6 personer. Stort härligt fönsterparti insläppande mycket ljus. Eklaminat på golv och vitmålade väggar. Insynsskyddat rum på framförallt vår och sommar med grönska utanför.

KÖK
Modernt kök med goda matlagningsmöjligheter och maskinell utrustning bestående av ugn, induktionshäll, kyl/frys och fläkt. Här finns gott om förvaring genom över- och underskåp samt ett fönster som släpper in härligt dagsljus.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med gott om plats för förvaring bakom skjutdörrar i glas. Stor plats för dubbelsäng och nattduksbord. Ljust målade väggar bryts mot mörkare fondvägg. Insynskyddat rum framförallt på vår och sommar med grönska utanför.

BADRUM
Renoverat badrum i helkaklat utförande med klinkergolv i grå ton och golvvärme samt vitkaklade väggar och spotlights i tak. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, duschhörna, handdukstork och tvättmaskin från BOSCH.
Välplanerad 2:a i toppskick med social planlösning och låg avgift!
På den idylliska och lugna Idungatan finns nu denna suveräna bostad ute till försäljning. Lägenheten totalrenoverades 2014 och är i genomgående gott skick. Här finns många fönsterpartier som bidrar till ett fint ljusintag och skapar en härlig känsla. En mysig lägenhet med många sociala ytor såsom kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning, ett fräscht och rymligt badrum med bland annat golvvärme och tvättmaskin, ett luftigt och lättmöblerat vardagsrum med både plats för matbord och soffdel samt ett trevligt sovrum som rymmer dubbelsäng och generös förvaring. Idungatan är en enkelriktad pittoresk gata med många bra butiker och restauranger runt hörnet såsom Austin Foodworks och Döden i grytan. Suveräna kommunikationer i form av bussar, pendeltåg, flygbussar och tunnelbana. Hagaparken nås på endast några minuter. Flexibelt tillträde. Hjärtligt välkomna på visning!

Förening

Idungatan 5, 2 tr

Förening

Brf Skalmejblåsaren 12

Allmänt om föreningen

Brf Skalmejblåsaren 12 är en äkta bostadsrättsförening och innefattar Idungatan 3 & 5 med 67 lägenheter varav 61 är upplåtna med bostadsrätt och 6 med hyresrätt. I föreningen finns även 4 lokaler som hyrs ut. Föreningen bildades 2001 och äger marken.

Tv och bredband

I månadsavgiften ingår kabel-TV med ett basutbud från Comhem och bredband via Ownit med 100/100 Mbit/s.

Parkering

Föreningen har sedan 2018 en ny tillgång i form av parkeringsgarage med 23st bilplatser, 6st uppställningsplatser, 4st förråd samt 7st MC-platser för uthyrning. Parkeringsplatserna hyrs ut för 2.300kr/månad för externa hyresgäster, samt 1.700kr/månad för medlemmar. Samlad intäkt för dagens uthyrning är 711.000kr/år, vilket är en ökning med 181.000kr per år jämfört med våra gamla hyresgäster Glow Car. Kösystem tillämpas och man anmäler intresse till: info@skalmejblasaren.se. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området, se www.stockholm.se/parkering för mer information.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåning. De kvarvarande hyresrätterna kan ses som ett dolt kapital som kan bidra positivt till föreningens redan goda ekonomi. Föreningen höjde avgiften med 10% i början på 2018. Föreningens lokaler och garage är en stor intäktskälla och trygghet för föreningen. Styrelsen har aviserat en kommande avgiftshöjning med upp till 20% efter att stambytet är genomfört. Senaste årsredovisningen hittar ni på MOHV.se

Renoveringar - utförda och planerade

2004-2005 Installation av säkerhetsdörrar
2007 Trapphusen renoverades
2008 Byttes fönstren
2009 Nybygge av balkonger
2011 Innergården gjordes i ordning med ny lekplats, träd och växter
2011 Renoverades balkongerna
2013 Säkerhetssystem med brickor och porttelefon installerades
2013 tvättades fasaden
2011-2014 Automatiska dörröppnare är installerade för huvudporten samt sidodörrar inne i entrén
2012 renoverades innergården och garagetaket. Nytt cykelförråd och en träaltan byggdes på gården.
2013 spolades V/A-stammarna och fasaden tvättades. Ett nytt skalskydd med brickor och porttelefon installerades.
2017 spolades stammarna

Föreningen har beslutat om att utföra ett stambyte i fastigheten. Offerter har samlats in och planerad arbetsstart är våren 2019, varje badrum uppskattas ta mellan 8-12 veckor och man kommer som bostadsrättshavare ha möjlighet att välja olika typer av tillval till det nya badrummet. Stambytet beräknas starta i början av april 2019 och kommer initialt att finansieras med utökade lån. Därefter finns det eventuellt en möjlighet att betala av lånen genom att sälja råvinden. I samband med stambytet kommer elen att uppgraderas till trefas även för de mindre lägenheterna (de större lägenheterna har trefas sedan tidigare). Arbetet beräknas vara färdigt i december 2019 - det påbörjas på Idungatan 3 och rör sig i etapper västerut.

Övrigt

I källaren finns tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 tumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. På gården finns cykelförråd med tak som är låst för utomstående. Det finns även ett soprum med källsortering.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Vid delat ägande tillåter föreningen 50/50 men har överseende med närmaste familj som barn och föräldrar med 10/90 fördelning. Vänligen besök föreningens hemsida för mer information: http://www.skalmejblasaren.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Vasastan tillhör en av de populäraste stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan ett bra alternativ. I de närmaste kvarteren finns lummiga Eknehusparken, nyrenoverade Vanadisbadet, välsorterade livsmedelsbutiker samt populära skolor och förskolor. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg, flygbussar och tunnelbana.Ett stenkast bort finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering