Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Erik Dahlbergsgatan 29B

Nedre Gärdet / Östermalm Stockholm

4 400 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Erik Dahlbergsgatan 29B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 47,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 537
Våning 2, hiss finns
Kommentar 1,5 tr
Ekonomi Pris: 4 400 000 kr Accepterat pris
Avgift: 2 549 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv & bredband
Andel i föreningen: 0,171%
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Utöver månadsavgiften tillkommer kostnaden för gas. Driftskostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning.
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt - I den annonserade månadsavgiften är det inräknat ett obligatoriskt tillägg om 100kr/mån för bredband och tv.
- Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1936
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 11 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Mässen 12
- ACCEPTERAT PRIS

Välkommen till Erik Dahlbergsgatan och välskötta och stabila Brf Mässen! Här finner vi en härlig tvårummare med stort ljusinsläpp, stambytt badrum och en planlösning som bjuder in till socialt umgänge. I Brf Mässen bor man i en stor och välmående förening med många gjorda renoveringar, trevliga gemensamhetsutrymmen och ett bra framtidstänk. Läget är perfekt längs med Erik Dahlbergsgatans lummiga och vackra allé och i närområdet finner vi ett rikt utbud av matbutiker, restauranger, caféer och shopping. Kommunikationerna är utmärkta med såväl t-bana som buss. Här promenerar du snabbt till Fältöversten, Karlaplan, härliga Tessinparken och vackra Djurgården.

Vi är på Gärdet, bostadsområdet på Östermalm som under 30- och 40-talet byggdes efter den nya tidens funktionalistiska ideal. Bebyggelsen är omsorgsfullt planerat in i minsta detalj. Det gäller allt; Lägenheterna, fasaderna, parkerna, gatorna och själva stadsplanen. Direkt närhet till natur samtidigt som man har stadens puls med Östermalm bara några minuter bort. Här är det lätt att både bo och leva!

HALL
Bakom ny säkerhetsdörr möts vi av goda avhängningsmöjligheter samt förvaring genom klädkammare. Ljusa väggar och ljust parkettgolv.

KÖK
Fantastiska och sociala ytor präglas kök och vardagsrum. Här finner vi ett väl tilltaget kök med all maskinell utrustning som efterfrågas i form av kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, spishäll, fläkt samt inbyggnadsmikro. Stora arbetsytor på slittålig stenkomposit i mörk ton som snyggt bryter mot de ljusa skåpsluckorna som erbjuder massvis med förvaring i såväl över- som underskåp. Ett riktigt drömkök som även erbjuder sittplatser på barstolar som pricken över i!

VARDAGSRUM
I öppen planlösning mot köket erbjuder vardagsrummet flertalet olika möbleringsalternativ. Här finns gott om plats för soff- och tv-möblemang samt större matgrupp och förvaring. Öppna ytor och ett stort fönsterparti som ger ett rikt ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås också den stora och möblerbara balkongen. Vardagsrummet har vita målade väggar och vacker fiskbensparkett i ljus ton. Vardagsrummet erbjuder också förvaring i form av två klädkammare samt gott om plats för sideboard eller bokhylla/byrå.

SOVRUM
Fridfullt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring genom byrå. Målade väggar och vacker fiskbensparkett.

BADRUM
Stambytt och helkaklat badrum med ljust kakel och klinker. Här finns wc, dusch, kommod samt handdukstork.

Stor stabil förening och fantastiskt läge på nedre Gärdet!

- ACCEPTERAT PRIS
- STABIL BRF
- LÅG AVGIFT INKL BREDBAND
- LUGNT OCH TYST
- PERFEKT LÄGE
- BRA OCH SOCIAL PLANLÖSNING
- MÖBLERBAR BALKONG
- BRA KOMMUNIKATIONER
- NÄRA BUTIKER OCH RESTAURANGER

Välkommen till Erik Dahlbergsgatan och välskötta och stabila Brf Mässen! Här finner vi en härlig tvårummare med stort ljusinsläpp, stambytt badrum och en planlösning som bjuder in till socialt umgänge.

I Brf Mässen bor man i en stor och välmående förening med många gjorda renoveringar, trevliga gemensamhetsutrymmen och en stabil ekonomi.

Läget är perfekt längs med Erik Dahlbergsgatans lummiga och vackra allé och i närområdet finner vi ett rikt utbud av matbutiker, restauranger, caféer och shopping. Kommunikationerna är utmärkta med såväl t-bana som buss. Här promenerar du snabbt till Fältöversten, Karlaplan, härliga Tessinparken och vackra Djurgården.

Förening

Erik Dahlbergsgatan 29B

Förening

Brf Mässen i Stockholm

Allmänt om föreningen

Brf Mässen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1931. Föreningen är idag en av Stockholms största bostadsrättsföreningar med 642 bostadsrätter, 2 bostadsrättslokaler och 30 kommersiella hyreslokaler. De vackra husen uppfördes mellan 1932-1937 och är Q-märkta av Stockholms stadsmuseum. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna i kvarteret Mässen 7-13.

Tv och bredband

Abonnemang på TV och bredband (100/10 MB/s) kostar 100 kronor per månad och debiteras tillsammans med månadsavgiften. Högre hastighet kan köpas till.

Parkering

För mantalsskriven råder boendeparkering i området. I närliggande förening finns garage som hyrs ut externt.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en mycket god ekonomi och uppvisar ett positivt resultat enligt liggande årsredovisning. Man har även stora intäkter från de kommersiella lokalerna.

Renoveringar - utförda och planerade

ETT URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2018 Mässen 11: Byte resp. relining av liggande avloppsstammar under källargolv.
2017 Spolning köksstammar från plan 3 och nedåt.
2017 Renovering av trapphuset Erik Dahlbergsgatan 29 (Mässen 12).
2016 Statusbesiktning av alla hissmaskiner genom fristående expert.
2015-16 Besiktning av alla balkonger och omgjutning av 4 balkongplattor samt statuskontroll på stålbjälkar. Vidare åtgärder under utredning.
2012-16 Mässen 7-10 samt 12 o 13: Helrenovering av befintliga ytterbågar och ytterkarmar i trä, byte av en ruta till 4 mm-energiglas.
2011-12 Spolning köks- och badrumsstammar.
2011 Förnyelse av blomsterrabatter och återföring till funkisstil.
2007 Ny sopsugsanläggning driftsattes.
2007 Upprustning av gräsmattor och gårdsbelysning. (Mittremsan på Skepparg. ägs av Stockholms stad)
1991-93 Stambyte.
1990-91 Mässen 11: Alla ytterbågar byttes till aluminiumbågar med isolerglas och fönsterkarmarnas yttersida kläddes med täckplåtar av aluminium.
1991-93 All grundinstallation i lägenheterna utbytt i samband med stambytet. 2014 Uppgradering av lägenheternas elförsörjning till trefas inkl. ny elcentral.
1987-89 Balkonger samt hissrenovering.
1988-90 Samtliga fasader putsades.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan.

Övrigt

Det finns totalt sju tvättstugor i föreningen som bokas digitalt, för denna lägenhet ligger närmsta tvättstuga i samma hus. För medlemmar finns även cykelrum samt ett grovsoprum. Föreningen har flera bakgårdar med stora gräsytor, grillplats, boulebana samt utomhusrestaurang under sommarhalvåret.

Juridisk person godkännes ej. Maximalt antal medlemmar per lägenhet är tre med en minsta andel om 10 %. I föreningens försäkring ingår ett bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar, detta är inkluderat i månadsavgiften. För mer information om föreningen se: www.massen.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter