Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra vallgatan 49

Centrum

1 995 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra vallgatan 49

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 74,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 6
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 3 452 kr/mån inkl. värme, VA och kabel-tv
Andel i föreningen: 7,06%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 5 oktober 2009
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år
Förstklassigt läge mitt i centrum! Här bor du granne med botaniska trädgården i en trivsam bostad. Fina originaldetaljer, genomgående planlösning, öppenspis och balkong. Välkommen på visning!

Hall
Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och ett fint parkettgolv. I hallen finns det flera inbyggda garderober med plats till förvaring.

Kök
Snyggt och praktiskt kök med goda arbetsytor och plats till mycket förvaring. Spis, ugn, köksfläkt samt kyl och frys. Köket har även en diskmaskin. Matplats för ca 4 personer. Fönster mot husets baksida och innergård

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp, matsalsbord och förvaring. Fint parkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot husets framsida. Bostaden har även en mysig öppenspis.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum. Badkar med dusch, wc, handfat och badrumsspegel.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för en stor säng och förvaring. Snyggt parkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot husets baksida och innergård. Inbyggd garderob med plats till förvaring. utgång till lägenhetens härliga balkong med eftermiddagssol.

Sovrum 2
Trivsamt sovrum (används idag som kontor). med plats till säng och förvaring. Snyggt parkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot husets baksida och innergård.

Området
Östra vallgatan ligger mitt i centrala Lund. I centrum finns det flertalet mysiga restauranger, kulturcentrum, biografer, caféer och butiker. Bostaden ligger ett stenkast ifrån Botaniska trädgården och med närhet till Stadsparken. Du har promenadavstånd till Botulfsplatsen där alla stadsbussar går ifrån. Närmaste matbutik ligger ca 2 min bort.
Förstklassigt läge mitt i centrum! Här bor du granne med botaniska trädgården i en trivsam bostad. Fina originaldetaljer, genomgående planlösning, öppenspis och balkong. Välkommen på visning!

Förening

Östra vallgatan 49

Förening

BRF Botanicum

Allmänt om föreningen

Brf. Botanicum består av 15 lägenheter. Samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB.

Ekonomi
Föreningen bedömer att de har en bra ekonomi. De har knappt några lån på fastigheten. Det kan dock bli aktuellt med en avgiftshöjning pga framtida underhåll i fastigheten. Föreningen har ännu inte tagit några beslut och menar att det troligtvis inte rör sig om någon större höjning då ekonomin i övrigt ser bra ut.

Fastighetens skick

Föreningen följer en underhållsplan.

Tog bort oljepanna och installerade fjärrvärme 2006/2007
renoverade skorstenarna 2006/2007

Avloppstammar delvis relinade (ca 2005), vissa löpande spolade.
Vattenstammar är delvis renoverade i kök (2000/2005).
Renovering av de övriga stammarna ligger i underhållsplanen som kommande renovering men är inte aktuellt den närmaste tiden.

Föreningen håller på att diskutera en renovering av balkongerna och en omfogning/renovering av fasaden. Detta ligger närmast i underhållsplanen och kommer beslutas om till våren.

Tvättstuga
Tvättstugan finns i källaren. Det finns två tvättmaskiner och en torktumlare.

Förråd
Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Kabel-TV och bredband
Via Com hem.

Obs!
Enligt lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 0 kvm(saknar uppgift om dess storlek). Enligt säljaren är lägenheten 74 kvm. Om boarean är av stor vikt så uppmanas köparen att göra en uppmätning av bostaden för att säkerställa dess storlek.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

BUDGIVNING
All budgivning via MOHV Fastighetsförmedling i Lund är s.k. öppen budgivning. För att du som spekulant skall känna dig trygg redovisar vi alla inkomna bud. Alla som deltar i budgivningen godkänner att budlistan med deras namn, nummer samt lagda bud delas ut till köparen och säljaren vid kontraktskrivningen. Ingenting är klart förrän kontraktet är skrivet. I det fall det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan kontrakt är skrivet, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren.

FRI PRÖVNINGSRÄTT
Säljaren har enligt lag fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren är fri att välja till vem, vilket pris, hur och när de väljer sälja sin bostad. Säljaren kan när som helst välja att avsluta en försäljningsprocess eller påbörja en ny. D.v.s. säljaren är inte bunden att sälja till bud över utgångspriset.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter