Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kulladalsgatan 24B

Kulladal/Gröndal

1 095 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kulladalsgatan 24B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1281/1201
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 965 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen: 0,15497%
Andel av årsavgift: 0,15%
Driftskostnad 6 193 kr/år
varav
El: 3 828 kr
Försäkring: 2 365 kr
Beräknat antal pers: 4
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt - Säljaren disponerar över ett källarförråd

- Till månadsavgiften tillkommer idag en kostnad för el om 319 kr per månad enligt förbrukning från föregående år, avläsning sker en gång per år. Elkostnaden debiteras varje månad på månadsavin från föreningen.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1965/1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 19 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Malmö Statsmannen 5
Välkommen till denna öppna och välskötta 3:a med mycket välplanerade ytor och en egen inglasad balkong! Här bor ni med närhet till barnvänligt och grönskande område med flertalet lekplatser. Närhet till dagis, skola, kommunikationer, Malmö City och Hyllie.

Lägenheten disponeras enligt följande:

--- Hall med ljust laminatgolv och ljusa väggar. Från hallen har man tillgång till större avhängningsytor i direkt anslutning till entrén.

--- Stort kök med utrymme för en matplats om 4-6 personer. Köksinredningen går i vitt med mörkare kakel som stänkskydd. Här erbjuds ni gott om förvaring.

--- Sovrum 1 med stavparkett och ljusa väggar i kombination med en ljusgrön fondvägg samt ett fönster. Här får man enkelt plats med två sovplatser. Utgång till inglasad balkong i söderläge.

--- Sovrum 2 med stavparkett och vita väggar samt en lila fondvägg. Även här finns utgång till den inglasade balkongen.

--- Vardagsrum med parkettgolv och vita väggar i kombination med en mörkare fondvägg. Här finns gott om plats för större soffgrupp och vardagsrumsmöbler.

--- Badrummet är halvkaklat med badkar, tvättpelare där ni finner både tvättmaskin samt torktumlare (dessa ingår i köpet), wc, handfat och spegelskåp.

--- Gästwc med kaklat golv samt kaklat runt handfatet, vitmålade väggar, wc, handfat, spegel.
Välkommen till denna öppna och välskötta 3:a med mycket välplanerade ytor och en egen inglasad balkong! Här bor ni med närhet till barnvänligt och grönskande område med flertalet lekplatser. Närhet till dagis, skola, kommunikationer, Malmö City och Hyllie. Välkomna på visning!

Förening

Kulladalsgatan 24B

Förening

Hsb Brf Per Albins Hem i Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea och den tekniska HSB.

HUSENS SKICK
1986 renoverades fasader.
1991 byttes fönster och glaspartierna på balkongerna.
1999-2000 renoverades tak.
2006 renoverades trappuppgångar.
2007 tätades fönster i trevåningshusen.
2008 renoverades tvättstugor samt källarutrymmena.
2009 byttes glasen i fönster.
2013 fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2014-2016 byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2015 utfördes asfaltering, ny garagebelysning samt förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30. Samma år sattes även trafikhinder och markutrustning upp, OVK-besiktning utfördes i självdragshusen och rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2017 installerades postboxar.
2018 målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2019 installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan. Byte av hissmaskiner. Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.

Pågående renoveringar:
Föreningen är igång med hissrenoveringar på Kulladalsgatan 22 C och 26 C som planeras bli klara den 7;e juni. När det gäller hissarna i 20 C åtgärdas denna mellan vecka 34-37 och när det gäller 26 B så planeras denna åtgärdad under veckorna 38-41. (2020-05-13)

Föreningen planerar relining gällande avloppsstammarna och arbetet planeras att påbörjas vecka 32. Därefter planeras tappvattenstammarna att åtgärdas. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar mellan 2022-2025 att renovera fönster, yttertak, fasad/balkongrenovering och entrépartier. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. För fler renoveringar se vidare i årsredovisningen.

EKONOMI
En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av ett prisbasbelopp, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av ett prisbasbelopp av köparen för varje lån som tas med bostadsrätten som säkerhet. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om cirka 2 % fram tom 2023. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2.

PARKERING
I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar ca 224 kr/mån, varmgarage ca 337 kr/månad, mopedgarage ca 113 kr/månad och MC-garage ca 224 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, ca 113 kr/månad, p-plats på p-däck, ca 113 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för ca 224 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kostnad 200 kr. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.

EL
Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem.

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.

Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt kontroll med föreningen 2020-05-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter