Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fridensborgsvägen 116

Järvastaden Solna

5 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fridensborgsvägen 116

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 95,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 81401
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 5 495 000 kr Accepterat pris
Avgift: 4 688 kr/mån inkl värme och kallvatten. Obligatorisk tillägg om 219 kr/mån tillkommer för Telia Triple Play. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning och aviseras tillsammans med månadsavgiften första månaden i varje kvartal.
Andel i föreningen: 0,997%
Andel av årsavgift: 0,9975%
Driftskostnad 13 982 kr/år
varav
El: 5 800 kr
VA: 603 kr
Försäkring: 5 179 kr
Övrigt: 2 400 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning. Under VA presenteras säljaren kostnad för varmvatten samt under övrigt säljarens driftskostnad för IP-telefoni.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2013-2015
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 3 oktober 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 96 kWh/m² och år

HALL

Välkomnande hall med svart klinkergolv, som går över i parkettgolv, och vita väggar. Plats för hatthylla, garderob samt hallmöbler efter eget önskemål.

BADRUM 1

Det mindre badrummet med klinkergolv och helkaklade väggar. Inrett med WC, förvaringsskåp, handfat, spegelskåp samt duschhörna.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med parkettgolv och vita väggar samt fönster mot innergården. Plats för säng, skrivbord och garderober.

SOVRUM 2

Bostadens master bedroom med parkettgolv och målade väggar. Plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i garderob längs ena väggen med skjutdörrar och inrett med praktiskt Elfa-system. Utgång till lägenhetens ena balkong.

BALKONG 1

Mysig balkong med trätrall och plats för utemöbler och planteringar. Utsikt mot föreningens innergård och en perfekt plats att njuta av frukost i förmiddagssolen.

BADRUM 2

Fräscht badrum med svart klinkergolv och vita kaklade väggar med svarta mosaikdetaljer. Inrett med handdukstork, förvaringsskåp, duschhörna med frostade dörrar, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovantill.

SOVRUM 3

Ljust sovrum med parkettgolv, vita väggar och fönster mot innergården. Plats för säng, arbetsplats och förvaring.

KÖK

Trevligt kök med parkettgolv och vita väggar samt en mörkare målad vägg vid matplatsen. Inrett med vita skåpluckor och svart stående kakel ovanför den mörka bänkskivan. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn samt fullstora kyl och frys. Intill fönsterpartier finns plats för matbord som rymmer både familjen och större sällskap.

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Fint ljusinsläpp genom stora fönsterpartier samt utgång till bostadens andra balkong. Plats för soffa, soffbord, mediamöbler och förvaring. Delvis öppen och social planlösning mot köket.

BALKONG 2

Underbar balkong med himlen som granne och vacker utsikt över Spegeldammsparken och omgivningarna. Delvis inglasad balkong och gott om plats för utemöbler, grönska och grill. Perfekt solläge där ni kan njuta av solen och den fantastiska utsikten fram till solnedgången.

FÖRRÅD

Till lägenhetens hör nyttjanderätten till ett källarförråd.
- Av säljaren accepterat pris
- Högst upp i huset
- Fantastisk utsikt över Spegeldammsparken och omgivningarna
- Dubbla balkonger med himlen som granne
- Social planlösning
- Två badrum med dusch

I populära och familjevänliga Järvastaden finns denna välplanerade och ljusa lägenhet högst upp i huset med dubbla balkonger och fantastisk utsikt över Spegeldammsparken och omgivningarna. Stilrent kök med all tänkbar utrustning och delvis öppen, social planlösning mot det generösa vardagsrummet med ett fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet når ni en underbar balkong i bästa sydvästläge där ni kan grilla och njuta av solen fram till solnedgången. Rofyllt master bedroom med stor garderob bakom skjutdörrar och utgång till balkong med förmiddagssol och utsikt mot innergård. Två ytterligare sovrum med fönster mot innergården och gott om förvaringsmöjligheter. Stort helkaklat badrum med tvättmaskin samt torktumlare samt ett mindre badrum med helkaklade väggar och duschhörna.

Välskött förening med garage under fastigheten som nås med hiss samt en trevlig innergård. Perfekt läge nära mataffär, Spegeldammsparken, Jaktvillan, förskola och grundskola. Här bor ni med närhet till Igelbäckens naturreservat, Mulle Meck-parken samt Överjärva Gård och Ulriksdals Slott. En bit bort finns även fina promenadstråk längs Råstasjön och Lötsjön samtUrsviks motionsområde med löp- och skidspår samt utegym. För den bilburne är det ett perfekt läge med E18 runt hörnet och E4:an i närheten, med bil tar det endast några minuter in till centrala Stockholm. Goda kommunikationsmöjligheter med pendeltåg och buss. Buss till Solna C, Hallonbergen och Bergshamra som även erbjuder tunnelbana.

Förening

Fridensborgsvägen 116

Förening

Brf Solvändan Solna

Allmänt om föreningen

Brf Solvändan i Solna är en äkta bostadsrättsförening och består av 109 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler i markplan där det bedrivs restaurang/café, tandläkarmottagning, gym samt öppen förskola. Föreningen förvärvade fastigheten 2013 och föreningens hus byggdes mellan 2013-1015.

I dagsläget (2020-03-30) finns inga beslutade avgiftsförändringar. Den 1/1 2020 sänkte föreningen avgiften med 1,5 %.

Besök gärna föreningens hemsida: https://brf-solvandan-solna.socinet.com/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam grön innergård som ansluter mot det kommunala torget och parken i väster via en portik. Under huskroppen finns källare med teknikutrymmen och lägenhetsförråd. Parkeringsgarage ligger under innergården med infart från Järva skjutbaneväg. Garaget nås från samtliga trapphus.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till Telia via ett gemensamt avtal och som levererar Telia Triple Play (TV, bredband 250/250 samt IP-telefoni). En obligatorisk kostnad för Triple Play tillkommer om 219 kr/mån och aviseras med månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 71 garageplatser under fastigheten där 47 st är enkelplatser, som kan hyras för 950 kr/mån, 10 st är dubbelplatser som kostar 1400 kr/mån, samt 2 st MC-platser som kan hyras för 400 kr/mån. Det finns även laddning för elbil vid behov för 200 kr/mån + 1kr/kwh och ev. etableringskostnad (om en laddare behöver flyttas eller läggas till).

För att uppfylla kravet för bygglov är vissa platser sk dubbelplatser. Dvs bilarna parkeras efter varandra. Till samtliga platser är det i dagsläget (2020-03-29) kö. Styrelsen har hand om uthyrning av platser samt kölista. Kontakta styrelsen på styrelsen@brfsolvandansolna.se vid intresse eller ytterligare information. I området gäller boendeparkering via Solna kommun. Avgift för detta är 400 kr/mån eller 1000 kr per kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

Renoveringar - utförda och planerade

2019 spolades stammarna

Bara mindre förbättringsåtgärder är planerade som finansieras från likvida medel. Då fastigheten är 5 år gammal finns det lång tid kvar till större renoveringar.

Övrigt

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr (2,5% av basbeloppet) debiteras köparen. Pantsättningsavgift debiteras om 473 kr (1% av basbelopp) debiteras pantsättaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Järvastaden är ett familjevänligt område i moderna Solna och Sundbyberg. Järvastaden erbjuder lugnet och grönska samtidigt som citypulsen och shoppingområden finns runt hörnet.

Närservice

Järvastaden har karaktären av egen småstad med ett brett serviceutbud med ett flertal restauranger, skönhetssalonger, kemtvätt, gym och en ICA-butik. En härlig promenad bort finner du Arenastaden med Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister.

Kommunikation

Pendeltåg från Ulriksdals station tar dig till Arenastaden på 3 minuter och Stockholm City på 10 minuter. Buss 505 och 540 tar dig till Solna C respektive Ulriksdals station, och buss 157 går till Danderyds sjukhus. Med en kort promenad når du Hallonbergens tunnelbana på blåa linjen.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: Raul Wallenbergskolan med verksamhet åk F-6, Skolan Vittra med åk F-9 och i Ulriksdal just intill finns Ulriksdalsskolan åk F-9. Flertalet förskolor finns i området. I anslutning till Järvastaden ligger Igelbäckens naturreservat med Igelbäcken rinnandes igenom. Området är perfekt för löprundan eller långpromenaden.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter