Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Åkersvägen 8, 3tr

Råsunda/Vasalund Solna

3 250 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Åkersvägen 8, 3tr

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 53,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00020
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 250 000 kr Accepterat pris
Avgift: 2 833 kr/mån Inkl värme & vatten
Andel i föreningen: 6,44%
Driftskostnad 5 256 kr/år
varav
El: 4 000 kr
Försäkring: 1 256 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaderna baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 19 november 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Harven 8
- Vindslägenhet!
- Takbjälkar
- Takfönster
- Insynsskyddat läge

Av säljaren accepterat pris! Här erbjuds ett boende utöver det vanliga i en härlig, insynsskyddad vinds-2:a med vackra detaljer i form av snedtak, synliga takbjälkar och takfönster i sovrummet. Utöver detta erbjuds ett fräscht kök i öppen planlösning mot vardagsrum, helkaklat badrum och exemplarisk förvaring i klädkammare. Centralt och expansivt läge, ett par hundra meter från Solna station & kort gångavstånd till Arenastaden med Mall of Scandinavia.

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning. Redan innanför dörren möts vi av en ljus och fräsch atmosfär med målade vita väggar och ett slitstarkt klinkergolv. Den vackra vindskaraktären i form av snedtak med synliga takbjälkar ger ett svårslaget intryck.

BADRUM
Fräscht, renoverat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med rainshowerfunktion och glasvägg, tvättställ med kommod, wc, spegel och badrumsskåp. Belysning från infällda spotlights i tak.

KÖK
Kök med vita luckor och bänkskiva i ek. Maskinparken består av glaskeramikhäll, kyl/frys och diskmaskin i vitt samt inbyggnadsugn och köksfläkt i rostfritt. Svart klinkers på golvet och målade väggar i ljus nyans. Invid fönster finns utrymme för matplats åt det stora sällskapet.

VARDAGSRUM
Rymlig vardagsrum med gott om utrymme för såväl sällskapsdel samt arbetsplats om så önskas. Vacker vitoljad ekparkett och målade väggar i ljus ton.

SOVRUM
Underbart sovrum med ljusinsläpp från takfönster. Här finns utrymme för dubbelsäng och garderob. Vitt laminatgolv och vitmålade väggar.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.
- Vindslägenhet!
- Takbjälkar
- Takfönster
- Insynsskyddat läge

Av säljaren accepterat pris! Här erbjuds ett boende utöver det vanliga i en härlig, insynsskyddad vinds-2:a med vackra detaljer i form av snedtak, synliga takbjälkar och takfönster i sovrummet. Utöver detta erbjuds ett fräscht kök i öppen planlösning mot vardagsrum, helkaklat badrum och exemplarisk förvaring i klädkammare. Centralt och expansivt läge, ett par hundra meter från Solna station & kort gångavstånd till Arenastaden med Mall of Scandinavia.

Förening

Åkersvägen 8, 3tr

Förening

Brf Harven 8

Allmänt om föreningen

Brf Harven 8 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades 1989. Fastigheten är byggd 1947 och består av 20st bostadsrätter samt 1 hyresrätt. I fastigheten finns även 2 lokaler som bedriver verksamhet inom skrädderi respektive tapetserarverkstad.

Delat ägandeskap kräver att båda parter är bosatta på adressen. Under särskilda fall kan delägande godkännas till föräldrar som medköpare till barn.

I dagsläget (2019-04-23) finns inga beslut om avgiftsändringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns en gemensam bastu med dusch för föreningens medlemmar.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är placerad i källaren. Den är utrustad med 2st tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem. Tecknas och debiteras enskilt av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

I föreningen finns 5st parkeringsplatser som kan hyras för en kostnad om ca 300 kr. I övrigt råder boendeparkering på gatan. Kostnad är 300 kr/månad eller 750 kr/kvartal. Läs mer på https://www.solna.se.

Renoveringar - utförda och planerade

2017 - Spolning av stammar
2017- Påbörjat sopsortering av matavfall
2015 - Byte av trasiga värmeväxlare i värmecentralen
2014 - Ommålning av trapphus samt installation av postboxar i entrén. Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. Installation av energifönster. Byte av rör vid värmecentral
2012 - Mindre förbättringsrenoveringar i hyreslokaler. Installation av nya rörelsestyrda armaturer trapphus, källarplan. Nytt dräneringsgrus parkeringsplatser. Renovering av dräneringsbrunnar baksida hus. Omläggning plattsättning framsida
2011 - Ny tvättstuga
2010 - Stamspolning

Det finns i dagsläget (2019-04-23) inga beslutade renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan.

Överlåtelseavgift

1 100 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Vasalund har ett suveränt läge med kort avstånd till både bussar, pendeltåg och tvärbanan vid Solna Station. Buss 515 (Odenplan-Solna Station-Sundbyberg), 509 (Danderyd-Solna Station-Solna C-Sundbyberg C-Brommaplan) och 505 (Järvastaden-Arenastaden-Solna Centrum) har alla hållplatser i närheten. I området finns flera trevliga restauranger samt en matbutik på ca 100 meters avstånd. Med bil kommer man snabbt ut på både E4 och E18. Det är även bekvämt cykelavstånd till Hagaparken, Brunnsviken och Stockholms Innerstad. Med ca 5 minuters promenad når du Arenastaden med nya nationalarenan och Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med butikskoncept, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga. I 250 butiker hittar du det bästa inom allt från mode till mat och teknik. En ny dimension av shopping helt enkelt. I närområdet finner du även grönområden såsom Lötsjön och Råstasjön med promenadstråk och Café Gröna Stugan.

Närservice

Närservice: Coop, flera restauranger, caféer, gångavstånd till Mall of Scandinavia.

Kommunikation

Gångavstånd till Solna station och Solna Centrum. Från Solna station går både pendeltåg, tvärbana och bussar. Från Solna Centrum går tunnelbana och bussar. I närheten finns också tunnelbanestation Näckrosen. Buss 502, 509, 515, 156 och 595 går från Råsundavägen och tar dig till bland annat Odenplan och Danderyds sjukhus.

Parkering

I området råder boendeparkering via Solna Stad mot en avgift om 300kr/månad eller 750kr/kvartal.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: Hagalundsskolan förskola, Råsundaskolan. Grönområden: Råstasjön finns inom 10 minuters promenad och erbjuder trevliga promenadstråk. Övrigt i närheten: Vasalundshallen, med bad och gym och Skytteholms IP.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter