Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Emil Göranssons Väg

Oxie

1 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Emil Göranssons Väg

Antal rum 5 rum + KÖK
Boarea 110,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 145-051
Våning 11, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 7 038 kr/mån Inkl garage, värme, VA, kabel-tv och bredband 250mbit.
Andel i föreningen: 1,260337%
Andel av årsavgift: 1,264%
Pantsatt Nej
Allmänt Nyrenoverat badrum (2016) på ovanvåning
Bostadsrätten är registrerad som 4 rok i föreningen, men en större klädkammare med fönster är omgjort och kan med fördel användas som kontor/sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättsradhus
Byggnadsår 1984
Energideklaration
Utfärdad den 19 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 158 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Tingdammsgrinden 1
På solig hörntomt, med uteplatser på båda sidor huset, erbjuder vi inom kort detta trevliga bostadsrättsradhus i lugnt och barnvänligt område där både bredband 250mbit och garage ingår i månadsavgiften. Invändigt väntar sociala ytor med vardagsrum och ett modernt kök på nedervåningen och bostadens privata del med sovrum en trappa upp.

Förening

Emil Göranssons Väg

Förening

Brf Tingdammen

Allmänt om föreningen

BRF Tingdammen är en äkta bostadsrättsförening som arrenderar marken husen är byggda på. Föreningen bildades 1984 och består av 86 lägenheter fördelade på sex gårdar. Omförhandling av avtalet, som trädde i kraft 2014, innebar en oförändrad avgift i 30 år framåt. Varje gård har en tvättstuga, och det finns även två föreningslokaler och två grovtvättstugor att tillgå.
Utöver föreningens fastighetsförsäkring, som täcker skador som uppkommer på husen genom exempelvis brand och vattenskador, har föreningen tecknat en allriskförsäkring vilket innebär att du som boende inte behöver teckna egen tilläggsförsäkring för bostadsrätt genom din hemförsäkring.

HUSETS SKICK
Vattenstammar: Original.
Avloppsstammar: Original, rensades 2016 och är ok.
Fönster: Original, ligger som kommande investering.
Ventilationsrör: Rengjorda i alla fastigheter 2016.
Uppvärmning: Föreningens fjärrvärmesystem får ej utsättas för åverkan genom t.ex. påkoppling av golvvärme, då det kan ge obalans av värmesystemet ut i lägenheterna.
Ventilation: Man får ej röra ventilationssystemet då den tillhör föreningen. Man kan byta fläktkåpa, säljs endast hos I3acho, och måste passa föreningens ftx-system.

Föreningen har inga planerade underhåll för närvarande. Föreningen ligger i en rättslig tvist ang. plåten som sitter på fasaderna och när den är över ska föreningen enligt Malmö stad plocka bort plåten och sätta ny panel samt måla.
Föreningen gör löpande underhåll på förråd och tvättstugor utvändigt.

TRÄDGÅRD & UTEPLATS
Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats, marken innehas med nyttjanderätt. Högre plank och inbyggd altan fordrar byggnadslov samt styrelsens och grannarnas tillstånd. Vid förändring eller byte av staket, som kan inverka på din grannes bomiljö, måste du först kontakta styrelsen. För allas trivsel och för att ge ett gott intryck är det viktigt att du håller ordning i din trädgård. Om du inte vårdar din trädgård och/eller staket får du ett skriftligt meddelande från styrelsen om vad du måste åtgärda och även när det ska vara åtgärdat. Har du inte möjlighet att genomföra åtgärderna själv kommer tjänsten att köpas in och kostnaden debiteras dig.
För ditt trädgårdsavfall finns kärl att hyra från VASYD. Hämtning av kärlen sker varannan vecka från vecka 9 till vecka 50. För mer information och/eller beställning av abonnemang, kontakta VASYDs kundservice på telefon 040 - 635 10 00 eller gå in på deras hemsida, www.vasyd.se.
Du som boende är ansvarig för att eventuell vattenslang kopplas bort från vattenutkastaren innan det blir vinter och minusgrader. Risken är annars stor att vattenutkastaren fryser sönder inne i ytterväggen, med vattenläckage och en kostnad på över 5000 kronor för byte av utkastare och eventuella reparationer som följd. Denna kostnad debiteras den boende.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-tv: Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till kabel-TV genom avtal med Sydantenn. Föreningen abonnerar på ett basutbud och det står de boende fritt att utöver dessa kanaler teckna individuella abonnemang. För mer information, se sydantenns hemsida.
Bredband: Samtliga lägenheter är anslutna till bredband via Riksnet. Överföringshastigheten är 250/250 Mbit. För mer information, se Riksnets hemsida.

EKONOMI
Inga beslutade höjningar av månadsavgifter i nuläget.
En överlåtelseavgift tas ut av föreningen, i dagsläget 1 137kr baserat på 2018 års uppgifter, som betalas av köparen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 69 garage och 20 parkeringsplatser. Till 2-rumslägenheterna ingår parkeringsplats och till övriga lägenheter ingår garage. Förutom den parkering som ingår har den boende, i mån av tillgänglighet, möjlighet att teckna en (1) extra parkeringsplats.
Gästparkeringarna är endast till för besökare till boende i föreningen. 2 st parkeringskort har respektive lägenhet fått att tillgå som läggs väl synlig i bilens framruta. Dessa varar 2 år i stöten och räknas som en värdehandling. Tappar den boende bort sina parkeringskort så kan 1 nytt hämtas ut för 350 kr vid 1 tillfälle under varje 2-årsperioden.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har sex tvättstugor (en på varje gård) med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och två torkskåp i varje. På gård B och J finns även grovtvättstuga med en tvättmaskin och ett torkrum. Bokning av tvättid görs med tvättkolv på bokningstavlan i respektive tvättstuga. Efter avslutat tvättpass dammtorkar du maskiner och bänkar, rengör filter i torktumlare och torkskåp samt sopar och våttorkar golven. Observera att det inte är tillåtet att använda föreningens tvättstugor till annat än det egna hushållets tvätt, såsom för idrottsföreningar eller åt vänner och bekanta eller dylikt. Vid förlust av tvättkolv står den boende själv för kostnaden för inköp av en ny.

För mer info, se föreningens hemsida http://www.brftingdammen.se/index.htm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-12-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter