Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Emil Göranssons Väg 221

Oxie

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Emil Göranssons Väg 221

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 95,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 47
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 6 360 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband och garageplats
Andel i föreningen: 1,13755%
Andel av årsavgift: 1,13755%
Driftskostnad 13 811 kr/år
varav
El: 12 375 kr
Försäkring: 1 436 kr
Pantsatt Ja
Allmänt - Uteplats/trädgård är upplåten med bostadsrätt. Bostadsrättsinnehavaren svarar för underhåll, reparationer och löpande skötsel, såsom städning och snöskottning av ytan. Någon exakt storlek av en upplåtna marken angiven i kvadratmeter har föreningen inte kunnat uppge.
- Lägenheten disponerar ett förråd i anslutning till bostadsrätten.
- En garageplats tillhör bostadsrätten och ingår i avgiften.
- Uteplatser: stensatt uteplats med jacuzzi och markis på framsida och grästäppa på gavel och baksida.
- Badrummen på plan 1 och 2 renoverades år 2016.
- Kök renoverades 2016.

- Lägenheten och dess utemiljö genomgick en större renovering 2016 - 2017 då följande gjordes:
Nytt IKEA-kök med nya köksmaskiner, båda badrummen renoverades samt fick ny badrumsinredning, nya golv, målning väggar och tak, nya garderober i stora sovrummet, nya lås och lås på öppningsbara fönster på nedervåningen. Trädgården rustades upp med plattsättning, insynsskydd och staket samt Jacuzzi från 2017.

- Säljarna upplyser köparen om att det finns en fläck/missfärgning i kökets bänkskiva.

Stadgar, årsredovisning samt energideklaration finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.mohv.se, eller kan fås av mäklaren på visning.

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättsparhus
Byggnadsår 1984
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 15 maj 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 187 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Tingdammsgrinden 1 och Tingdammsängen 1
Bostadsrättsparhuset disponeras enligt följande;

- Entré med vita väggar och grått klinkergolv som senare övergår i ett snyggt mörkt laminatgolv. Entrén har både garderob och städskåp.

- Stilrent IKEA-kök, vitmålade väggar och mörkt laminatgolv. Köket kompletteras med en mörk bänkskiva i laminat som snyggt bryter av mot det vita kaklet. Här finner Ni vitvaror såsom kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt fläkt. Vitvarorna är från 2016. Köket är rymligt med matplats för minst sex personer.

-Vardagsrum med vitmålade väggar och mörkt laminatgolv. Härligt vardagsrum med stort fönsterparti ut mot uteplatsen. Ett rymligt vardagsrum med plats för den stora soffgruppen!

- Badrum med helkaklade vita väggar och brunt klinkergolv. Utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt golvvärme (komfortvärme).

- Trappan från entrén tar er upp på ovanvåningen. Andra plan är husets sovrumsavdelning. Här finns två bra sovrum, hall samt ett helkaklat badrum.

- "Master Bedroom" ett lugnt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och kompletterande möbler om man så vill. Förvaring finns det gott om i form av tre stora garderober längst ena väggen. På golvet ligger vacker parkett och väggarna är behagligt ljusa.

- Sovrum med mörkt laminatgolv och vitmålade väggar.

- Badrummet på ovanvåningen är helkaklat i stilfullt svart och vitt. Utrustat med WC, handfat med underskåp, spegelskåp samt dusch med duschvägg i glas.

TRÄDGÅRD
Härlig trädgård med Jacuzzi, markis, stensättning samt gräsmatta, -en skön plats för både soliga vår-sommar och höstdagar. Trädgården kantas av grönska och staket och passar perfekt för härliga grillkvällar.

Ett boende att trivas i !

Bostadsrättsparhus med trädgård, jacuzzi och stensatta uteplatser

Välkomna till barnvänliga Oxie! Nu har ni chansen att förvärva ett bostadsrättsparhus i Brf Tingdammen. Ett boende på två plan med välplanerade 95 kvadratmeter. Planlösningen är modernt anpassad efter barnfamiljen med de sociala ytorna på bottenvåningen och de privata på ovanvåningen. Bottenvåningen bjuder på en genomgående planlösning med rymligt vardagsrum och kök samt badrum med badkar och golvvärme. Ovanvåningen är välplanerad med två sovrum och badrum med dusch. Här går stil och funktion hand i hand. Materialvalen är stilrena och smakfulla!

Här bor du även nära till förskola, skola, gym, Oxievångsbadet, parker, matbutiker, bibliotek, ja allt man kan tänka sig. Dessutom har du gångavstånd till busshållplats och till Oxie station då man vill ta sig in till Malmö stad.

Förening

Emil Göranssons Väg 221

Förening

Brf Tingdammen

Allmänt om föreningen

BRF Tingdammen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1981 och består av 86 lägenheter fördelade på sex gårdar. Föreningens byggnader byggdes 1984. Föreningen äger inte marken utan den hyrs av kommunen med ett tomträttsavtal som för närvarande löper till och med år 2023. Varje gård har en tvättstuga, och det finns även två föreningslokaler och två grovtvättstugor att tillgå. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar AB. I försäkringen ingår styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg vilket innebär att du som boende inte behöver teckna egen tilläggsförsäkring för bostadsrätt genom din hemförsäkring,

RENOVERINGAR
Vattenstammar: Original. Avloppsstammar: Original, rensades/spolades 2016. Fönster: Original, ligger som kommande investering. Samtlig utebelysning har bytts ut mot LED-Lampor, garagelängornas tak har renoverats. Föreningens Ventilationssystem har rensats i både lägenheterna och föreningens gemensamma lokaler. Värmesystemet har optimerats med byte av gamla och trasiga komponenter i undercentralen. Väghinder har monterats på gångbanor 2016. Samtliga lekplatser har blivit tvättade och målade 2017. I några av föreningens tvättstugor har det bytts ut viss äldre utrustning, och i vissa andra har fortlöpande renoveringar gjorts. Uppvärmning: Föreningens fjärrvärmesystem får ej utsättas för åverkan genom t.ex. påkoppling av golvvärme, då det kan ge obalans av värmesystemet ut i lägenheterna. Ventilation: Man får ej röra ventilationssystemet då den tillhör föreningen. Man kan byta fläktkåpa i kök, säljs endast hos I3acho, och måste passa föreningens FTX-system

Föreningen har legat i en rättslig tvist ang. plåten som sitter på fasaderna och 2019 träffades en överenskommelse mellan parterna. Företaget som tvisten har gällt, kommer att stå för nedmontering av plåt samt ersättning av fönsterbleck och föreningen för byte av panel samt målning. Föreningen har påbörjat arbetet med fasadrenovering och arbetet beräknas vara slutfört sommaren 2021.

TRÄDGÅRD & UTEPLATS
Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats, marken innehas med bostadsrätt. Högre plank och inbyggd altan fordrar byggnadslov samt styrelsens och grannarnas tillstånd. Vid förändring eller byte av staket, som kan inverka på er grannes boendemiljö, måste ni först kontakta styrelsen. För allas trivsel och för att ge ett gott intryck är det viktigt att du håller ordning i din trädgård. Om man inte vårdar sin trädgård och/eller staket får du ett skriftligt meddelande från styrelsen om vad ni måste åtgärda och även när det ska vara åtgärdat. Har ni inte möjlighet att genomföra åtgärderna själva kommer tjänsten att köpas in och kostnaden debiteras dig. Du som boende är ansvarig för att eventuell vattenslang kopplas bort från vattenutkastaren innan det blir vinter och minusgrader.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-tv: Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till kabel-TV genom avtal med Sydantenn. Föreningen abonnerar på ett basutbud och det står de boende fritt att utöver dessa kanaler teckna individuella abonnemang. För mer information, se sydantenns hemsida. Bredband: Samtliga lägenheter är anslutna till bredband via Riksnet. Överföringshastigheten är 250/250 Mbit. För mer information, se Riksnets hemsida.

EKONOMI
Inga beslutade höjningar av månadsavgifter i nuläget, men det kan komma på tal att höja månadsavgiften framöver. En överlåtelseavgift tas ut av föreningen, i dagsläget 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostadsrätten tas en pantsättningsavgift ut om 473 kr/pant.

PARKERING
Föreningen förfogar över 69 garage och 20 parkeringsplatser. Till 2-rums lägenheterna ingår parkeringsplats och till övriga lägenheter ingår garage. Förutom den parkering som ingår har den boende, i mån av tillgänglighet, möjlighet att teckna en (1) extra parkeringsplats för en kostnad om 100 kr/mån. Gästparkeringarna är endast till för besökare till boende i föreningen. 2 st parkeringskort till gästparkeringen har respektive lägenhet fått att tillgå.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har sex tvättstugor (en på varje gård) med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och två torkskåp i varje. På gård B och J finns även grovtvättstuga med en tvättmaskin och ett torkrum. Bokning av tvättid görs med tvättkolv på bokningstavlan i respektive tvättstuga.

För mer information, se föreningens informativa hemsida www.brftingdammen.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter