Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Villagatan 24

Mörarp MÖRARP

1 100 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Villagatan 24

Antal rum 7 rum + Kök
Boarea 149,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0024
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 100 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 8 973 kr/mån inkl. renhållning, garage, vatten och Kabel-TV
Andel i föreningen: 0,042299%
Andel av årsavgift: 4,23016%
Driftskostnad 21 364 kr/år
varav
El: 21 364 kr
Beräknat antal pers: 3
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättsvilla
Byggnadsår 1990
Uppvärmning Frånluft värmepump NIBE FIGHTER
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Bostaden disponeras enligt följande:

Plan 1.
HALL:
Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med plats till förvaring för den som önskar och utrymme för avhängning. På golvet finner ni ett klinkergolv och väggarna är vitmålade. I bostaden har ni även golvvärme i samtliga rum på våning 1.

KÖK:
Köket är snyggt och bjuder in till matlagning. Ett praktiskt kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Här finns utrymme till matplats. Utrustningen består av diskmaskin, spis, ugn, spisfläkt samt kyl och frys. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade.

TVÄTTSTUGA:
I anslutning till köket har ni en mindre tvättstuga samt utgång genom glasdörr till trädgården. Här finns vask, tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM 1:
Vidare från hallen har ni det första sovrummet. Ett ljust och lätt möblerat rum med ljusgrå laminat på golv och vitmålade väggar.

BADRUM 1:
I anslutning till hallen finner ni även ett badrum som är ljust och välhållet med golvvärme. På golvet ligger en plastmatta och utrustning finns i form av dusch, tvättställ, spegelskåp och WC.

VARDAGSRUM:
Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet vilket är ljust och rymligt med ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönster. Här finns gott om utrymme för större sällskapsytor som soffgrupp samt matsalsbord. I vardagsrummet finns utgång genom pardörrar till den fina trädgården. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 2:
Det andra sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng. På golvet vilar ett ljust laminatgolv med golvvärme och väggarna är vitmålade.

Plan 2.
När ni gått upp för trappan på våning två möts ni av ljus och rymd. Här har ni ytterligare två rymliga sovrum, ett allrum, ett badrum samt en walk in closset/kontors rum eller sovrum.

TRÄDGÅRD
I anslutning till entrén finner ni även ett mindre förråd som passar utmärkt för exempelvis trädgårdsredskap.
Bostaden har även tillgång till ett garage som finns i anslutning till det trevliga bostadsområdet.

En bostad som absolut inte får missas!
Tillfälle att förvärva denna bostadsrättsvilla i tvåplan. Bostaden ligger på en hörntomt med 4-5 sovrum, 2, vardagsrum, kök, 2 badrum och tvättstuga. Här bor ni bekvämt med närhet till tågstationen och med eget garage samt parkeringsplats! Föreningen är välskött och Villagatan 24 ligger på ett lugnt och trivsamt område på promenadavstånd till mataffär och skola. Virtuell visning är möjligt om så önskas!

Förening

Villagatan 24

Förening

BRF Lingonkruset

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lingonkruset i Mörarp grundades år 1990 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1989 och består av 5 flerbostadshus och 9 småhus. Föreningen har totalt 29 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt varav 9 är friliggande villor och resterande 20 bostadsrätter är radhus på ett plan.

Parkering

Det finns ett garage per bostadsrätt och parkering kan ske på föreningens p-platser utan kostnad (tillstånd krävs).

Kabel-TV & Internet (ingår inte i avgiften)

Föreningen har kabel-TV genom SAPPA 75 kr per hushåll. Internet finns via telefonjacket och boende väljer själv leverantör.

Övriga utrymmen

Föreningen har även en föreningslokal vilken kan hyras av föreningen mot en avgift.

Uppvärmning

Bostäderna värms upp med vattenburen golvvärme. Både ventilation och värme sköts av en frånluftsvärmepump. Värmepumpen som står i tvättstugan innehåller elpanna, varmvattenberedare, ventilationsaggregat som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten. Tilluftsventiler finns bredvid fönstren i sovrummen och i vardagsrummet. Värmepumpen sköter man själv genom att rengöra luftfilter, kontrollera tryck samt att fylla på vatten vid behov. Skötselanvisning medföljer lägenheten från förra ägaren, om det här inte finns är det den boendes skyldighet att kontakta styrelsen om en ny. Föreningen står för problem med värmepannan såvida inte bostadsrättsinnehavaren slarvat med pannan. Föreningen har nyligen bytt alla värmepannor, Nibe Fighter 310P i radhusen samt Nibe Fighter 360P/370P i villorna. Detta utbyte har varit ett flerårigt projekt men är nu klart.

Vattenkostnaden utgör en separat avgift eftersom kostnader för förbrukningen hade stigit kraftigt. Idag är vattenavgiften 170:-/månad för 2:orna, 270:-/månad för 4:orna samt 385:-/månad för 5:orna. Föreningens mål är att minska vattenförbrukningen och påpekar ofta att inte slösa med vatten. Alla bostäder har en gemensam vattenmätare.

Ekonomi

BRF Lingonkruset förvaltas ekonomiskt av SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum). Styrelsens syn på ekonomin är väldigt god och i början av 2017 gjorde man en mindre avgiftshöjning på 3 % och det finns ingen planerad höjning av avgiften framöver. Föreningen har nyligen blivit bättre värderad och belåningsgraden är nu 75 % istället för tidigare 85 %.

Planerade renoveringar och underhåll

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2019. Föreningen har planerat att byta del på de hus där de sett att träet ruttnar samt målning av plåt och taktvätt. Även tegel som är sönder planeras att bytas ut.

Miljöhus

Föreningen har ett avtal med NSR när det gäller sophanteringen och det finns två miljöhus i föreningen för hushållssopor.

Överlåtelse

Föreningen tar ut 2,5% av gällande basbelopp i överlåtelseavgift. Köparen betalar överlåteseavgiften.


Föreningen har en hemsida där man kan följa en hel del av föreningens arbete samt även göra felanmälan www.brflingonkruset.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2018-03-14). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter