Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Widells väg 3

Rosengård Malmö

655 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

8

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Widells väg 3

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 84,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52
Våning 2, hiss finns
Ekonomi Pris: 655 000 kr
Avgift: 5 294 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,35883%
Andel av årsavgift: 0,35883%
Reparationsfond: 1 642 kr
Driftskostnad 7 200 kr/år
varav
Värme: 5 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Kommentar Beräknat på 5 personer i hushållet. Driftkostnaderna kan variera beroende på vilka avtal och bolag du har, samt din förbrukning.
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten hör vindsförråd och matkällare.
I huset finns även cykelförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1970
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från- och tilluft
Energideklaration
Utfärdad den 2 november 2009
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Taxeringsassistenten 3
I det populära 16-våningens huset på Widells väg 3 finner vi denna hemtrevliga bostad om 3 rum och kök. Bostaden har 2009 försetts med nya ljusa ytskikt som går i enhetlig stil genom alla rum. Köket är gediget med ljus inredning från 2004. I bostaden finns både gästtoalett och badrum. Badrummet innehar lyxig duschkabin och är helkaklat i samma ljusa kulörer som på gästtoalett. En välplanerad bostad, att bara flytta rakt in i, som passar alla! I fastigheten finns hiss från markplan!

Bostaden är beläggen på en adress med närhet till allt. Gångavstånd till Rosengårds centrum och via buss tar du dig enkelt till Jägersro center. Goda allmänna kommunikationer bara 2 minuter bort, som tar dig in till Malmös stadskärna på 15 minuter. Jobbar du på annan ort når du ringvägen enkelt på bara någon minut.

Välkommen på visning!

När vi kliver in i bostaden möts vi av en rymlig tambur med god plats för av hängning av ytterkläder. Väggarna kläs av en ljus kulör med detaljer av ox rött och på golven ligger välskött parkett. Rymliga garderober i både tambur och hall, som följer med i överlåtelse.

Till vänster om hallen når vi bostadens första sovrum, med fönster som vetter ut mot den välskötta innergården. Här har väggarna försetts med kulör av svart och rött. Golven kläs av laminat. Precis utanför sovrummet finner vi bostaden gästtoalett, som är helkaklad med ljus och melerad kakel och klinker i grå nyans.

Via bostadens hall når vi både vardagsrum, kök och sovrum. Sovrummet ligger till höger om hallen och är väl tilltaget med plats för både dubbelsäng och olika typer av garderober. Även här har väggarna försetts med ljus kulör med ox röda detaljer. Snygg fondvägg i mörkare kulör med mönster.

Köket ligger i fil med hallen och är snyggt inrett kök med välskötta luckor från 2004. Ovanför bänkskivan har väggen försetts med matchande kakel i jordnära kulörer. Den maskinella utrustningen består av ugn (-04), glashäll (-04), fläkt (-04), i svart kulör samt diskmaskin (-08) och kyl och frys (-11), i rostfritt utförande. Golven kläs av parkett, väggarna går i samma ljusa kulör som hallen, med ox röda detaljer. Vid matplats har vägg försetts med stilren, mönstrad tapet i mörkare kulörer. Här finns plats för ca 4-6 dinerande.

I access till hallen når vi även bostadens fantastiska vardagsrum, ett stort rum med plats för både soffgrupp och extra matsalsmöblemang-du bestämmer! Här kläs väggarna av ljus kulör i jordnära nyans med matchande fondvägg med mönster. På golven ligger ett bredare parkettgolv som går fint ihop med väggarna. Gott ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartiet som vetter ut mot bostadens rymliga balkong.

Bostadens badrum når du via hallen. Ett helkaklat badrum som går i samma tema som gästtoaletten. Här finns toalett, vattenburen handukstork, stilren spegel och handfat samt lyxig duschkabin från 2013.
Hemtrevlig 3:a på 2:a våningen med hiss från markplan. Stor inglasad balkong som vetter ut mot innergård!

Förening

Widells väg 3

Förening

HSB Brf Arvid

Allmänt om föreningen

HSB Brf Arvid är en äkta bostadsrättsförening med 324 lägenheter fördelade på 4 bostadshus och 12 trapphus samt 18 lokaler. Tillhörande adresser är Widells väg 1-5 och Thomsons väg 6-26. Husen färdigställdes under 1970. Fastigheten innehas med tomträtt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan.

2018-2019: Optimering av värmesystem och värmepumpar. Målningsarbete är genomfört i: samtliga entréer både tak och golv, källardörrar,
garagenedfarter, även räcken kring garagenedfarter, cykelskjul på Widells Väg 1-5.
Avloppsstammarna relinades under 2016-2017.
Porttelefonerna är utbytta.
Annat som har utförts är; renovering och uppfräschning av p-platser, bokningstavlor samt bevakade entréer. OVK-besiktning och värmeeffektivisering.
Yttermiljön har åtgärdats, lekplatser och sandlådor har fått staket för att öka säkerheten. Se vidare information i årsredovisningen.

Kommande renoveringar:
Ca 2021: Byte av hisskorgar, vattenledningar, radiatorer och vattenstammar. Hissbyte kommer igång i början på nästa år.
Alla åtgärder kommer att utföras i turordning. Hisskorgar prioriteras. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Avgifterna höjdes med 2% under 2020. Styrelsen planerar att genomföra mindre höjningar varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Höjningar sker då det ligger större planerade underhåll som hissar, tappvatten och fasader. Styrelsen planerar att höja avgiften med 2-3% för 2021 med anledning av hissrenovering.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

TOMTRÄTT
Ny tomträttsavgäld till Malmö kommun kommer att gälla from 2022-01-01. Föreningen har i dagsläget ingen vidare information kring tomträttsomförhandlingen. Styrelsemöte planeras i augusti där frågan kommer att tas upp.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Ownit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor som är utrustade med 2 maskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum samt en större mattvätt. På Thomsons väg är tvättstugan belägen i källaren och på Widells väg på våning 1 samt extra tvättstugor i källaren. Bokningar sker digitalt.

I föreningen finns en festlokal för ca 50 personer som medlemmarna kan hyra för ca 1 000 kronor (varav ca 500 kronor är depositionsavgift).

PARKERING
I föreningen finns ca 170 garageplatser som går att hyra för ca 300 kr/månad samt 150 parkeringsplatser som går att hyra för ca 100 kr/månad. Dessa finns på Widells väg och Thomsons väg. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering i området.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.

För information om föreningen som boende hänvisar styrelsen till att man läser de digitala informationstavlorna i entrén eller går in på deras hemsida www.brf-arvid.se.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2020-08-12). Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter