Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Torupsgatan 1J

Slottsstaden/Erikslust Malmö

1 545 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Torupsgatan 1J

Antal rum 2 rum
Boarea 56,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 80
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 545 000 kr utgångspris
Avgift: 3 075 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv och bredband.
Andel i föreningen: 0,21732%
Andel av årsavgift: 0,21732%
Tillträde enligt överenskommelse
Allmänt - Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1953
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 13 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Klaveret 1
Nu finns möjlighet att förvärva denna trevliga tvårummare om 56 kvm i populära HSB Brf Erikslust! På andra våningen finner vi lägenheten med ett härligt ljusinsläpp tack vara dess genomgående planlösning och stora fönster. Här erbjuds bland annat kök med plats för matbord, vardagsrum med charmigt burspråk samt balkong i bästa sydvästläge med utsikt över innergården. Här bor du i de populära stjärnhusen med lugna villakvarter och grönskande natur precis invid knuten. Området har allt man kan behöva såsom matbutiker, skola, lekparker och havet på bekvämt gångavstånd.

Entré
Vi välkomnas in i lägenheten och hallen, här finns avhängningsmöjligheter direkt till höger samt förvaring i form av inbyggd garderob. På golvet vilar parkett och väggarna är gula.

Kök
Kök med gott om förvaring samt arbetsytor. Luckorna är ljusa och matchas med kakel i vitt samt bänkskiva i rostfritt samt vitt. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys, ugn med spisplattor, fläkt samt diskmaskin. Plastmatta på golv samt väggar i ljus kulör.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng, inbyggda garderbober samt plats för ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Här finner vi originalparkett samt gula väggar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och charmigt burspråk. Här finns plats för både soffgrupp, matplats samt annat möblemang om så önskas. På golvet vilar välbevarad originalparkett och väggarna är vita.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt och blått. Utrustningen består av WC, handfat, spegelskåp, dusch samt handdukstork.
Nu finns möjlighet att förvärva denna trevliga tvårummare om 56 kvm i populära HSB Brf Erikslust! På andra våningen finner vi lägenheten med ett härligt ljusinsläpp tack vara dess genomgående planlösning och stora fönster. Här erbjuds bland annat kök med plats för matbord, vardagsrum med charmigt burspråk och balkong med lugnt läge mot innergården. Här bor du i de populära stjärnhusen med lugna villakvarter och grönskande natur precis invid knuten. Området har allt man kan behöva såsom matbutiker, skola, lekparker och havet på bekvämt gångavstånd. Varmt välkommen på visning!

Förening

Torupsgatan 1J

Förening

HSB Brf Erikslust

Allmänt om föreningen

HSB Brf Erikslust huserar i de kända och vackra Stjärnhusen och är en äkta förening som innehar 411 lägenheter och 18 lokaler. Husen byggdes 1953 och föreningen innehar marken med tomträtt. HSB hanterar den ekonomiska förvaltningen. Läs mer på föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/

HUSETS SKICK:
Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll och renoverar där behovet finns.
1991: Omfattande renoveringar gjordes då föreningen gjorde vid trappuppgångar, fasader, fönster, balkonger, elen i de offentliga utrymmena och byte av vattenstammar.
2005: Renovering av el.
2009: Tak lades om och fasader renoverades.
2012: Nya maskiner installerades i tvättstugorna. (Byte sker löpnande efterhand som behov finns)
2015: Omfattande renovering av dränering, källarrenovering där förråd och tvättstugor sågs över. Även innergården gjordes vid.
2016: Renovering av värmesystemet
2018 Låssystem och tvättbokning.

PLANERAT UNDERHÅLL
Tvättmaskiner 2018-2019
Infodring av avlopp 2018-2019
Trapphus, fasader, tvättmaskiner 2020-2022

EKONOMI
Styrelsen anser att föreningen har en låg belåningsgrad i förhållande till fastighetens värde och omsättning.
2018-01-01 höjdes årsavgiften med 3%.
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

För mer info om gjorda eller kommande renoveringar eller avgiftsändringar vänligen kontakta styrelsen. Besök gärna föreningens hemsida http://www.hsb.se/malmo/erikslust.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Det finns två gemensamma, välutrustade tvättstugor i källaren. Det finns även en "spontan-tvättstuga" som man kan använda i mån av tillgång. Bastu, hobbyrum samt cykel-och barnvagnsrum finns att tillgå. Trevlig och grönskande innergård med plats för grillning!

TV OCH INTERNET:
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com hem och basutbudet ingår i avgiften.
INTERNET: Föreningen har bredband via HSB Bolina.

PARKERING:
I föreningen finns ett garage med 62 bilplatser och 2 mc-platser, kostnad för en garageplats är ca 460 kr/månad och till dessa är det separat kö. Parkeringsplats finns dessutom utomhus som kan nyttjas av medlemmar kostnadsfritt. De boende får tillgång till ett parkeringstillstånd och parkering i mån av plats.

ÖVRIGT:
Föreningen har ett fastighetsförsäkringsavtal vilket även inkluderar försäkring gällande bostadsrättstillägget för samtliga lägenheter. Det innebär att varje enskild medlem inte behöver teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Föreningen innehar marken med tomträtt. Avtalet gäller fram till 2024-12-31. Föreningen har under en längre tid arbetat med en budget inför detta för att få en sådan liten påverkan de kan på månadsavgifterna.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1138 kr. Vid pantsättning av lägenheten tas även en pantsättningsavgift om 455 kr, dessa betalas av köparen

DRIFT:
Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för exempelvis el och hemförsäkring. Denna kostnad är individuell för den boende.

VIKTIG INFORMATION:
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter