Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Törnskärsgången 9A

Fågelbacken Malmö

3 295 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Törnskärsgången 9A

Antal rum 5 rum + Kök
Boarea 110,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00226
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 295 000 kr utgångspris
Avgift: 5 930 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 2,1535%
Andel av årsavgift: 2,14938%
Pantsatt Ja
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Vind- och källarförråd.

Lägenheten är registrerad som en 3:a hos SBC men disponeras i dagsläget som en 5:a.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 30 juli 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 106 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Rosenborg 2
På tredje våningen ligger denna rymliga 5:a som tidigare disponerats som en 3:a.

Direkt innanför dörren slås man av lägenhetens originaldetaljer. I hallen ligger ett stilrent kalkstensgolv som kontrasteras av de vitmålade väggarna. I hallen finns totalt 5st förvaringsutrymmen i form av garderober och klädkammare i varierande storlekar.

I början av hallen finns bostadens kök. Köket renoverades 2017 av nuvarande ägare. Här finns gott om arbetsytor och bra förvaringsytor. Nytt klinkergolv lades in samma år som köket renoverades. I köket finns dubbel kyl/frys från Electrolux, diskmaskin från Siemens och ugn/spris från Cylinda. I köket får man plats för matbord för ca 4-6 personer.

Intill köket finns bostadens vardagsrum. Här övergår kalkstensgolvet från hallen till en vacker fiskbensparkett. Under 2017 satte nuvarande ägare upp väggar i vardagsrummet så att man fick två ytterligare sovrum. Vardagsrummet ger i dagsläget plats åt soffa, soffbord, tv-bord och som pricken över i:et finner man här även en stilren öppen spis i rött tegel och vit puts. Från vardagsrummet nås även bostadens balkong som renoverades under juni 2020 ligger ut mot lugn återvändsgata.

Två av bostadens totalt fyra sovrum nås via vardagsrummet. I dagsläget ryms en dubbelsäng i det ena sovrummet och i en mindre enkelsäng med skrivbord i det andra.

Bostadens andra två sovrum ligger i anslutning till hallen/korridoren i närhet av badrummet. Dessa två sovrum är större till storleken och rymmer varsin dubbelsäng samt skrivbord/byråer.

Intill sovrummen finns badrummet som är helkaklat i vita/beiga toner. Här finns vägghängd wc, vattenburen handdukstork, tvättställ med spegelskåp samt duschhörna med vikbara glasdörrar.

Rymlig gavellägenhet med fyra sovrum!

I gemytliga Fågelbacken har man nära till det mesta. Pildammsparken ligger bara en kort promenad bort och i kvarteren kring bostaden har man ett stort utbud av butiker, restauranger och pubar. Nu har MOHV nu nöjet att presentera en stor femma på hela 110 kvm med balkong på våning 3. Här är en lägenhet för er som önskar charmiga originaldetaljer såsom kalkstensgolv, fiskbensparkett, öppen spis och fina innerdörrar från 40-talet. Lägenheten disponeras i dagsläget som en 5:a men möjligheten finns att få ett väldigt stort vardagsrum i gavel-läge med mycket fönster. Bostaden har även ett rymligt kök från 2017 med matplats och väldigt mycket förvaring. Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Förening

Törnskärsgången 9A

Förening

Brf Rosenborg

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Rosenborg bildades 2012. Föreningen förfogar över ett hus byggt 1946 med 61 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 8 lägenheter med hyresrätt. Brf Rosenborg innefattar adresserna Örsholmsgången 6A-B, 8A-C samt Törnskärsgången 9A-C. Föreningen äger marken som friköptes 2020-06-01.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

HUSETS SKICK
Tak: Renoverat 2001
El: Sanering inom lägenheter 2006
Vattenstammar kök/bad: Bytta 2006-2008
Avloppsstammar kök/bad: Bytta 2006-2008
Fönster: 3-glas 2006
Fasad: Ny puts 2006-2007
Trapphus: Ommålade 2011
Byte av tvättmaskiner 2013-2015
Trivselhöjande åtgärder av utemiljön 2017
Uppförande av staket runt fastigheterna 2017
Uppförande av miljöstation 2017
Ommålning av tvättstugor 2019
Renovering av balkongräcken, smide och rostskydd/ målning 2020
Spolning av avloppsstammar 2019

ÖVRIGT
Fastighetens eldstäder får ej eldas i. Kanalerna är igenmurade.

PLANERAT UNDERHÅLL:
Renovering av portar till trapphusen 2021
Byte av träpartier i fönster: 2023

EKONOMI
Föreningen beslutade på stämman som hölls 2019-11-21 att friköpa tomten som tidigare har innehafts med tomträtt. Köpet genomfördes 2020-06-01 och innebar att föreningen tog upp nya lån på 38 617 000kr. Föreningen beslutade därmed att höja avgiften med 2% under 2020. Inga planer på ny höjning finns i dagsläget. Då föreningen innehar 8st hyresrätter (4st 2:or och 4st 3:or) så innebär det att föreningen kommer avyttra dessa så fort nuvarande hyresgäst säger upp avtalet.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är belägen i källaren med två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns även ett mangelrum och ett torkrum. I föreningen finns totalt 4 tvättstugor.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Tv: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Föreningen har ett gemensamt bredbandsavtal via Telenor (Fiber) sedan 2020-03-01. En kostnad om 178kr/mån tillkommer utöver den redovisade avgiften.

PARKERING
Föreningen förvaltar inte över några egna p-platser Boendeparkering råder i området. Lifra (www.lifra.se) äger garaget mot innergården och kan kontaktas av den boende vid intresse.

ÖVRIGT
Den som bor i lägenheten måste äga minst 5%.

RIVNING AV VÄGG
Föreningen har följande text på sin hemsida gällande rivning av innerväggar:
"För att riva en innervägg krävs ett intyg från en behörig konstruktör där denne intygar, genom underskrift, att väggen ej är bärande. Intyget ska även inkludera en tydlig ritning (originalritning) där väggen i fråga samt ingreppets omfattning är tydligt markerat. Konstruktören ska även intyga att ingreppet ej påverkar huset konstruktion i övrigt. Kopia på intyg behöver inlämnas till styrelsen. Behöver konstruktören ritningar får medlemmar själv hämta ut dessa hos Malmö Stadsbyggnadskontor. Skulle det visa sig att väggen är av bärande konstruktion tillkommer regleringar."

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter