Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tornfalksgatan 1D

Söderkulla Malmö

795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

9

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Tornfalksgatan 1D

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 64,00 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 059/1302
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 795 000 kr utgångspris
Avgift: 2 926 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, el

Byggnad

Byggnadsår 1964
Energideklaration Finns för närvarande inte
Välkommen till en härlig 2:a om 64 kvm på Söderkulla! Här möts du av ett nyrenoverat kök, helkaklat badrum och inglasad balkong. Läget är optimalt med närhet till mataffärer, köpcentrum och motorvägen som tar dig vidare till Köpenhamn. Stadskänslan blandas med en känsla av gemenskap! I centrum har du både Netto, Willys och konditori. Med de goda busskommunikationerna eller med cykel tar du dig snabbt ner till Mobilia och övriga stan.

HALL

I hallen ligger det ett fint laminatgolv och vita väggar. Det finns 5 praktiska garderober för förvaring. Från hallen kommer når du lägenhetens övriga rum.

KÖK

Köket renoverades 2009 med snygga högblanka vita luckor och en bänkskiva i snygg svart granitimitation. Du har en extra hög kyl/frys från Samsung och diskmaskin från Bosch. Det finns en ugn (Bosch), spis med glashäll (Bosch) och en rostfri kolfilterfläkt. På golvet ligger det en snygg laminat i en grå nyans och väggarna går i en blå/grå ton. Det finns matsplats för ca 4-6 personer och gott om förvaringsutrymme. Detta är ett kök att laga god mat och trivas i!

SOVRUM

I sovrummet ligger stavparketten som är original sedan fastigheten byggdes. Väggarna går i en ljus beige ton och det finns en fondvägg i en lite mörkare beige ton. Sovrummet vetter mot den lugna gårdssidan. Här sover man lugnt och skönt om natten!

BADRUM

Badrummet totalrenoverades för ett par år sedan med snygga material. Det sitter vit kakel på väggarna och på golvet ligger mindre svart klinkers. Det finns dusch, toalett och tvättställ. I badrumstaket sitter det snygga spotlights och du har även en handdukstork som går via varmvattnet.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är rymligt och det finns plats för både en matgrupp och tv-hörna. På golvet ligger parkettgolvet som är original sedan fastigheten byggdes. På väggarna sitter det en neutral tapet i en grå ton. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen i söderläge. Balkongen är stor och används som ett extra rum från tidig vår och en bit in på höstkanten. Du har sol i stort sett hela dagen! Balkongen vetter mot den vackra gården som grönskar med de fina träden och blommorna. Balkongen har målats om invändigt och det har lagts in en heltäckningsmatta.
Välkommen till en härlig 2:a om 64 kvm på Söderkulla! Här möts du av ett nyrenoverat kök, helkaklat badrum och inglasad balkong. På Söderkulla har du närhet till mataffärer, köpcentrum och motorvägen som tar dig vidare till Köpenhamn. Stadskänslan blandas med en känsla av gemenskap!

Förening

Tornfalksgatan 1D

Förening

Hsb Brf Söderkulla

Allmänt om föreningen

HSB Brf Söderkulla är en äkta och stadig förening. Föreningen består av 596 stycken lägenheter belägna på adresserna Tornfalksgatan 1, 2, 4, 6, 8 och Södra Gulsparvsgatan 23, 24, 25, 26, 27, 29 fördelat på 11 hus och totalt 39 trapphus, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även 4 st lokaler. Föreningen äger marken. Byggnaden är ett flerbostadshus med byggnadsår 1964.

HUSETS SKICK
ABDS förvaltning genomförde ett VVS-projekt som blev klart 2012 i Brf Söderkulla, detta innebar nytt tappvatten och renovering av avloppsstammar i fastigheterna. Renoveringen genomfördes genom infodring av avloppsstammar och avloppsrör, så kallad relining.

El: Nydragna elstammar 3-fas 2017
Tak: Stora renoveringar av taken på låghus utförda 2014.
Fasad: Är omfogad där det behövdes 2012.
Fönster: Planeras att bytas 2023-2025.
Hiss: Hissarna byttes 2016-2017
Ventilation: Ventilationen i höghusen är mekanisk och i låghusen gäller självdrag
Trapphusen är renoverade.
Föreningen följer en underhållsplan, för mer info se i senaste årsredovisning.

TV OCH INTERNETANSLUTNING
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn, basutbud ingår i avgiften. För extra utbud och aktuella priser, se:www.sydantenn.se
Bredband: Ownit. Fiber.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren finns tvättstugor med tillgång till tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum.
En festlokal på Söderkullatorget 3 finns att nyttja för föreningens medlemmar.
Gym finns i grannföreningen på Berguvsgatan för medlemmar i HSB Brf Söderkulla att nyttja mot en kostnad på ca 500 kr/år.

EL OCH VATTEN
Från 1 april 2016 betalar man för sin egen varmvattenförbrukning. Månadsavgiften sänktes från detta datum med 6 %, som motsvarar det schablonbelopp som man betalat för varmvattnet tidigare. Man blir debiterad tre månader i efterhand, på samma sätt som för elförbrukningen.
Det finns ingen el-schablon utan elräkningen kommer med tre månaders fördröjning. Man upphandlar elen gemensamt för att få ett bättre pris. Avläsning mot verklig förbrukning sker.

PARKERING
77 st garageplatser finns att hyra. Separat kö. Kostnad ca 250 kr/mån.
315 st p-platser finns att hyra. Separat kö. Kostnad ca 100 kr/mån.
13 st mc-platser finns att hyra. Separat kö.
14 st mopedplaster finns att hyra. Separat kö.
Cykelställ i källare, ingen kö och ingen kostnad.
Cykelbox finns att hyra. Separat kö.

GÅRDSPLATS/INNERGÅRD
Innergård finns med tillgång till gemensamma utemöbler och grill.
Miljöhus finns på gården.

ÖVRIGT
Föreningen betalar alla medlemmars bostadsrättstillägg i hemförsäkringen. Man får dock betala hemförsäkringen själv.
Föreningen planerar att höja av månadsavgiften med 3 % varje år fram till 2021/2022 enligt senaste årsredovising.

För mer info, besök gärna förenings hemsida: http://www.hsb.se/malmo/soderkulla

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter