Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stora Nygatan 24

City Malmö

2 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stora Nygatan 24

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 53,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1041
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 195 000 kr utgångspris
Avgift: 3 361 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 2,2143%
Andel av årsavgift: 1,9673%
Pantsatt Ja
Allmänt Andelstal: 0,0221430
Andel av årsavgift: 1,96730%
Andel av kapital: 1,68363%

Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd.

Ett obligatoriskt tillägg om 150kr/mån för bredband tillkommer utöver den redovisade avgiften. Månadsavgiften inklusive detta tillägg är 3511,33kr/mån.

Mörkläggningsgardinerna samt förvarings-/mediamöbeln ingår inte i köpet. Säljaren kan tänka sig sälja dessa i samband med utflytt.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ FTX
Energideklaration
Utfärdad den 10 maj 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 194 kWh/m² och år
Med hiss från markplan tar vi oss upp till våning två. Där hittar denna totalrenoverade tvåa där du bara kan flytta rakt in!

Hela lägenheten totalrenoverades under 2017 och håller en väldigt hög standard. Under 2017 så lades ett enstavs parkettgolv in i hela lägenheten, samtliga ytskikt bredspacklades och målades och nya innerdörrar sattes in. I hallen finns det gott om plats för skor och ytterkläder, men här finns även plats för en garderob, skrivbord eller sideboard.

Vidare in i lägenheten så finns en trevlig social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket håller en hög standard där materialvalen sticker ut. I köket finns bland annat en stilren, svart bänkskiva i sten, stora matta kakelplattor i ljusgrå nyans samt vita skåpsluckor med mässingbeslag. Köket erbjuder stora arbetsytor men även bra förvaring med många över- och underskåp. I köket finns diskmaskin, ugn, spishäll (2017), fläkt, kyl/frys samt integrerad micro (2019). I kök och vardagsrum får man med enkelhet plats för såväl matbord för 4 personer som större soffa.

Den trivsamma och öppna planlösningen gör att lägenheten upplevs som väldigt luftig och får ett stort ljusinsläpp tack vare fönsterpartier som löper längs hela ytterväggen.

Intill vardagsrummet finns bostadens badrum. Här slås man av storleken när man öppnar dörren! Ett lyxigt och renoverat badrum som går i ljusa toner med vitt kakel och gråa kakelplattor i dusch som lyses upp av stilrena spotlights i tak. Badrummet värms upp av behaglig golvvärme samt handdukstork. Badrummet renoverades 2017 (kvalitetsdokument finns) och här får man ett badrum som gör att bostaden funkar väldigt bra för två personer. En stor dusch, ett djupt förvaringsskåp under tvättstället med gott om förvaring samt såväl tvättmaskin som torktumlare (2017).

Sovrummet ligger i en avskild del av lägenheten och ger plats åt en dubbelsäng och mindre förvaringsmöbler. Då man i lägenheten har en stor walk-in-closet så minimerar man behovet av att ha större klädförvaringsmöbler i sovrummet. Lägenhetens walk-in-closet rymmer allt du önskar och hyllsystemet sattes in 2019.

Kort och gott; en lägenhet att trivas i!

Totalrenoverad city-tvåa med öppen planlösning!

Den optimala bostaden för dig som letar efter en inflyttningsklar tvåa mitt i stan! Lägenheten totalrenoverades under 2017 och erbjuder öppen planlösning mellan kök & vardagsrum, walk-in-closet samt ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Från lägenheten har du ca 200m till såväl Caroli som Hansa där du hittar både matbutiker och Systembolaget och på bara några minuter tar du dig till gågatan. Vill du hålla dig ännu närmre lägenheten så hittar du ett stort utbud av restauranger, pubar och falafel-hak på Stora Nygatan.

Förening

Stora Nygatan 24

Förening

Brf Altonahuset

Allmänt om föreningen

Brf Altonahuset bildades 2004 och är en äkta bostadsrättsförening som består av två bostadshus. Ett på Altonagatan 4 och ett på Stora Nygatan 22 och 24. I föreningen finns 47 lägenheter, varav 2 lägenheter upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 6 hyreslokaler som hyrs ut till olika verksamheter. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan.

2005 - Tvättstugan renoverad.
2007 - Fönster bytta.
2010 - Taket på huset på Altonagatan lades om och avloppsstammar spolades.
2011 - Gården gjordes om.
2014 - Fönster bytta på vindslägenheterna.
2016 - Porttelefonsystem. Två uteplatser på innergården, utanför förskolans område. Spolning och filmning av stammar.
2017 - Renovering och modernisering av hissar.
2018 - PCB-Sanering.
2019 - Förskolan rustades upp och OVK-besiktning utfördes.
2020 - Hissbyggnaden på Altonagatan har rivits.

Kommande renoveringar:
Föreningen har plan på följande renoveringar/projekt. Exakt tidsplan är ej fastställd:
- Byta taket på Stora Nygatan.
- Föreningen letar just nu ny hyresgäst till en av föreningen större lokaler (tidigare förskola). Styrelsen har även tagit fram en idéskiss med arkitekt för konvertering av förskolelokalen samt vindsutrymme till bostäder. Skulle lokalen och vinden konverteras till bostäder så blir det en boyta på ca 789 kvm.

EKONOMI
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för bredband via fiber. Föreningen höjde inte avgiften för 2020 och har i dagsläget inga planer på att höja månadsavgiften.

En överlåtelseavgift tas ut om 2,5% av prisbasbelopp som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av prisbasbelopp.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns två tvättstugor belägna i källaren renoverade 2005. Föreningen har en tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare, en mindre tvättstuga med 1 tvättmaskin och 1 torktumlare, samt 1 torkrum. Tvättider går att få dygnet runt med fyra bokningsbara tvättider mellan 08.00 - 01.00 samt tider mellan kl 01.00- 08.00 som ej går att förboka. På samma plan som lägenheten finns en gemensam terrass som föreningens medlemmar kan nyttja.

Det finns en gemensam innergård i föreningen. Längs ett av husen finns det en grillplats med fina utemöbler.
Cykelgarage: Cyklar och mopeder förvaras i cykelförråd i källaren eller parkeras i cykelställen utanför.

PARKERING
I källarplan finns föreningens garage med ca 34 platser som går att hyra för en kostnad om ca 700 kr/månad. Kösystem tillämpas. I dagsläget 3 personer i kö. I övrigt råder boendeparkering i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är gruppansluten till Telenor fibernät, obligatorisk kostnad är 150 kr/mån. Basutbudet av kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGT
För mer information se föreningens hemsida: www.brfaltonahuset.seOvanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-06-08. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter